SiolNET. Sportal Tenis
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger
sprejem v slovenskih konjicah

Zidanškovo navdušeno sprejeli tudi v domačem kraju

0,28

termometer

sprejem Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek se je velikega uspeha v Parizu danes veselila tudi na sprejemu v domačih Slovenskih Konjicah. Foto: Gregor Mlakar/STA

Trenutno najbolj priljubljena slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je po uspehu na odprtem prvenstvu Francije, kjer se je kot prva Slovenka po Mimi Jauševec uvrstila v polfinale grand slam turnirja, lep sprejem doživela še med someščani v Slovenskih Konjicah. Pričakala jo je lepa množica ljudi in ji zaželela ponovno snidenje po Wimbledonu.

Tamara Zidanšek Sportal Slovenska junakinja je doma: življenje se ji je na hitro spremenilo #video

Od danes naprej 47. igralka na svetu se je vsem zahvalila za lep sprejem, ki je bil zanjo precej čustven. Kot je povedala, je uspeh na igriščih Rolanda Garrosa res nekaj posebnega, upa pa, da ji bo to uspelo še večkrat.

"Zmaga v prvem krogu je bila zame kar velik skalp, saj sem doživela prvo zmago nad igralko iz prve deseterice. Takrat sem se zavedala, da mi lahko uspe še kaj več, a seveda vsaka tekma šteje zase," je odgovorila na vprašanje, kdaj je začutila, da lahko v francoski prestolnici pride zares daleč.

sprejem Tamara Zidanšek Foto: Gregor Mlakar/STA

Konjičanom je povedala, da je bila v Parizu jutranja stalnica poleg kosmičev še znameniti rogljiček, navdušil jo je tudi prvi teniški igralec sveta Novak Đoković, ki jo je šokiral s čestitko po njenem zmagovitem prihodu z igrišča. Navdušil jo je s svojim sproščenim "srbskim" načinom in se z njo na kratko pošalil.

Tamara Zidanšek Sportal Velik skok Tamare Zidanšek na svetovni lestvici

"Vesela sem njihovega navdušenja. Veliko jih poznam po obrazih, zato mi je bilo zelo drago." "Vesela sem njihovega navdušenja. Veliko jih poznam po obrazih, zato mi je bilo zelo drago." Foto: Gregor Mlakar/STA

Vesela navdušenja sokrajanov

Po zaključku slovesnega dela je povedala, da je bila zelo vesela, ker jo je že ob prihodu na letališče pričakalo veliko sokrajanov. "Vesela sem njihovega navdušenja. Veliko jih poznam po obrazih, zato mi je bilo zelo drago," je dejala teniška igralka, ki se bo naslednje dneve na odhod v Wimbledon pripravljala na enem redkih travnatih igrišč v Sloveniji v bližnjem Šentjurju.

Zidanškovi je v imenu konjiške občine čestital ter ji predal simbolično darilo podžupan Primož Poklič, člani domačega teniškega kluba pa so ji ob prihodu pripravili špalir ter veliko torto in penino.

sprejem Tamara Zidanšek Foto: Gregor Mlakar/STA

Vesela, da je Tamara vsaj za nekaj dni doma, je tudi njena družina. Mama Lidija Zidanšek je ob tem povedala, da skušajo izkoristiti vsak trenutek, saj jo kmalu čakajo nove obveznosti. Pariške tekme je sprva spremljala od doma, v polfinalu pa sta jo z njenim očetom spremljala v živo in navijala za njo od blizu. Kot je priznala, je zanjo veliko težje tekme spremljati po televiziji, vseeno pa za zdaj s soprogom še nista rezervirala letalskih vozovnic za London.

Tamara Zidanšek Sportal Slovo Zidanškove od OP Francije, finale bo rusko-češki Tamara Zidanšek Sportal Kaj doktor znanosti dela v ekipi Tamare Zidanšek?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin