Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2019,
13.18

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Novak Đoković teniški globus OP Avstralije Tamara Zidanšek

Četrtek, 17. 1. 2019, 13.18

5 let, 3 mesece

OP Avstralije

Tamara Zidanšek bo grizla še naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Tamara Zidanšek | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Mlada slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v Melbournu doživela krstni nastop v glavnem žrebu odprtega prvenstva Avstralije. V drugem krogu je bila od nje boljša četrta igralka sveta, Japonka Naomi Osaka, dvoboj in turnir kot celota pa je Zidanškovi pomenil predvsem izvrstno izkušnjo in pomembno motivacijo za naprej.

"To je lepa spodbuda za naprej, videti, da lahko pariram takšni igralki. Daje mi veliko motivacije, da še naprej grizem, z željo, da bi prišla tja, kjer je ona," je 21-letnica za STA strnila vtise po dvoboju, ki ga je proti zmagovalki zadnjega turnirja za grand slam v ZDA po 66 minutah izgubila z 2:6 in 4:6.

Tamara Zidanšek
Sportal Williamsova odpihnila lepo Kanadčanko, Zidanškova izpadla

Zidanškova, ki je na turnirju v Melbournu nastopila po lanskem preboju med najboljših sto na svetu in debitantskem nastopu na turnirjih velike četverice v New Yorku avgusta, si je drugi krog v Melbournu priigrala z zmago nad favorizirano domačinko Dario Gavrilovo s 7:5 in 6:3.

Tamara Zidanšek | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Iz tega dvoboja bo potegnila le najboljše

Še večji met ji proti Osaki na igrišču Margaret Court ni uspel, a za Zidanškovo je v sezoni, ko si predvsem želi nabirati dodatne izkušnje z rednimi nastopi na turnirjih WTA, že sam dvoboj proti tako visoko postavljeni igralki pomemben.

"Všeč mi je, da sem dobila priložnost igrati proti četrti igralki sveta na takem igrišču. Dala sem vse od sebe in iz tega lahko potegnem samo najboljše," je dejala Konjičanka.

Pri tem je priznala, da se je na začetku dvoboja ubadala z nekaj treme, a je bila nato z vsako igro bolj sproščena. To se je poznalo tudi v drugem nizu, ko je prišla do vodstva s 4:2. Osaka je nato sicer našla višjo prestavo in uspelo ji je preprečiti odločilni niz, za Zidanškovo pa je bilo pomembno, da se drži načrta, ki si ga je zastavila pred dvobojem, tudi za ceno kakšne neizsiljene napake več.

Tamara Zidanšek | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Delati mora glede hitrosti"

Poleg tega, da bi se obdržala na trenutnem mestu svetovne lestvice, je ena od njenih želja pri nadaljnjem razvoju na teniških igriščih ostati napadalna. "Tenis postaja vse hitrejši, tako se osredotočam predvsem na hitrosti jemanja žoge in hitrosti udarcev," je dejala.

OP Avstralije bo Zidanškovi tako ostal v lepem spominu, njen pogled pa je že osredotočen na nove izzive v karavani WTA, kjer se najprej namerava udeležiti turnirjev na Tajskem, v Dohi in Dubaju, nato pa odpotovati onstran luže na spomladansko turnejo v Združenih državah Amerike.

Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek na OP Avstralije premagala 41. igralko sveta
Ne spreglejte