Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2019,
6.43

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

2

Natisni članek

Dalila Jakupović Tamara Zidanšek Serena Williams OP Avstralije teniški globus

Torek, 15. 1. 2019, 6.43

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 2. DAN

Tamara Zidanšek na OP Avstralije premagala 41. igralko sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

2

Tamara Zidanšek | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Drugi dan OP Avstralije bo v ženskem delu zelo zanimiv, saj bomo lahko spremljali kar dve slovenski igralki. Zelo dobro je svoje delo opravila Tamara Zidanšek, ki se je uvrstila v drugi krog turnirja. Dalila Jakupović je izgubila. Brez težav je napredovala tudi Serena Williams. 

Aljaž Bedene, Aleksander Zverev
Sportal Đoković z lahkoto v drugi krog Melbourna, Aljaž Bedene se je poslovil

Tamara Zidanšek je na igrišču Margaret Court Arena igrala proti domačinki Darji Gavrilovi, trenutno 41. igralki sveta, in jo premagala po dveh nizih (7:5, 6:3), dvoboj pa je trajal eno uro in 44 minut. Za Tamaro je to prvi nastop v glavnem delu OP Avstralije in se je že uvrstila v drugi krog tekmovanja.

Tamara Zidanšek | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images V prvem nizu odločilna 12. igra

Zidanškova dvoboja ni začela najbolje. V sedmi igri prvega niz je izgubila igro na svoj servis. Avstralka se ni dolgo veselila, saj ji je naša igralka že v naslednji igri odvzela servis in izenačila na 4:4. Odločilna je bila 12. igra prvega niza, ko je Tamara izkoristila tretjo žogo za niz in povedla z 1:0.

V drugem nizu je šlo lažje

V drugem nizu je trenutno 78. igralka sveta že kmalu dala vedeti, kdo je gospodar na igrišču. Zidanškova je prvo igro na svoj servis izgubila, a je nato nasprotnici dvakrat zapored vzela servis in po svojem servisu povedla že s 4:1. Igralka iz Slovenskih Konjic te prednosti ni izpustila z rok in se zasluženo veselila zmage. V naslednjem krogu jo čaka zelo zanimiva nasprotnica. Z njo se bo pomerila boljša Naomi Osaka, zmagovalka lanskega OP ZDA.

Italijanka boljše od Jakupovićeve, ki je  vesela, da je lahko sploh igrala

Dalila Jakupović je na igrišču številka sedem igrala proti Camili Giorgi, 27. nosilki turnirja, in ni imela pravih možnosti. Dvoboj se je končal po 55 minutah, končni izid pa je bil 6:3 in 6:0 za Italijanko.

"Zadovoljna sem, da sem sploh igrala, ker sem imela do sobote vročino, tako da sem šele v nedeljo prvič po petih dneh stopila na igrišče. Tako sem se celo bala, da ne bom mogla igrati, ampak danes sem res dala vse od sebe. Camila pa je res dobro igrala, ob tem pa mi je v drugem nizu zmanjkalo energije. Je, kar je, gremo naprej v igro dvojic," je za STA povedala Jakupovićeva.

Tudi v dvojicah

Ta bo v dvojicah igrala skupaj z Rusinjo Irino Hromačevo, v prvem krogu ju čez dva dni čakata Kazahstanki Julija Putinceva in Zarina Dijas. V Melbournu bosta v konkurenci dvojic sicer nastopili še dve Slovenki, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Srebotnikova bo prav tako čez dva dni skupaj z Američanko Raquel Atawo igrala proti Američankama Amandi Anisimovi in Danielle Rose Collins, Klepačeva pa bo v noči na sredo s ŠpankoMario Jose Martinez Sanchez igrala proti Avstralkama Destanee Aiava in Naikithi Bains.

Serena Williams | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Ljubitelji tenisa so v torek lahko spremljali tudi Sereno Williams, ki v Avstraliji lovi že svojo osmo zmago, skupaj pa 24. na turnirjih za grand slam. Nasproti ji je stala Nemka Tatiana Maria, ko jo je Američanka premagala brez težav. Dvoboj se je končal z izidom 6:0, 6:2.

Polona Hercog
Sportal Polona Hercog kljub porazu zadovoljna zapušča Melbourne
Ne spreglejte