Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2019,
11.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Natisni članek

OP Avstralije teniški globus Naomi Osaka Serena Williams Tamara Zidanšek

Četrtek, 17. 1. 2019, 11.20

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 4. DAN

Williamsova odpihnila lepo Kanadčanko, Zidanškova izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Tamara Zidanšek | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, naša še edina predstavnica med posameznicami, je na OP Avstralije igrala proti Naomi Osaka in izgubila po dveh nizih. Zidanškova se je sicer dostojno upirala četrti igralki sveta. V tretji krog se je brez težav uvratila Serena Williams. Med ženskimi dvojicami se je v naslednji krog uvrstila Katarina Srebotnik, medtem ko Dalili Jakupović ni uspelo.

Novak Đoković
Sportal Đoković delo opravil v dveh urah, Thiem odhaja domov na krvne preiskave

O Naomi Osaka ne gre izgubljati besed. Gre za vrhunsko teniško igralko, ki že dalj časa navdušuje z vrhunskimi predstavami. Najbolj je navdušila lani, ko je v finalu OP ZDA premagala Sereno Williams.

Tamara je odlično začela uvodni niz in že v prvi igri Japonki odvzela servis. Ta je udarila nazaj v četrti igri in izenačila na 2:2. Naša igralka je nato izgubila servis še v peti in sedmi igri, na koncu pa prvi niz, ki je trajal 29 minut, izgubila s 6:2.

Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek bo grizla še naprej

Dobro je kazalo tudi v drugem nizu

Konjičanki je v drugem nizu kazalo zelo dobro. V šesti igri ji je uspel "break" in vodila je že s 4:2, a žal v naslednji igri ni zdržala pritiska Naomi Osaka. Zidanškovi je ta vzela servis še v deveti igri in povedla s 5:4. Zelo napeto je bilo v zadnji igri, ko je dišalo po še enem "breaku". Tamara je imela v rokah vodstvo 15:40 in celo dve žogici za odvzem servisa. Mlada Japonka se je znala vrniti, izkoristila drugo zaključno žogico in na koncu slavila s 6:4. Dvoboj je trajal eno uro in šest minut.

Naomi Osaka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Osaka: Bila je res zelo dobra nasprotnica

"Mislim, da sem dobro servirala. Bila je res zelo dobra nasprotnica. Prvič sem igrala proti njej in res sem vesela, da sem jo premagala," je takoj po dvoboju povedala Osaka, ki se je svojim navijačem zahvalil za vso podporo. Upa, da bo na naslednjem dvoboju igrala bolje.

Serena Williams | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Na igrišču Rod Laver Arena se je obetal še en zelo zanimiv dvoboj. Pomerili ste se Serena Williams in Kanadčanka Eugenie Bouchard, nekdaj že peta igralka sveta. Na igrišču pa smo lahko videli le enosmerni promet. Američanka je Bouchardovo premagala po dveh nizih in oddala vsega štiri igre. Dvoboj se je končal po uri in desetih minutah.

Katarina Srebotnik | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Srebotnikova uspešna, Jakupovićeva ne

Med ženskimi dvojicami bosta igrali dve slovenski predstavnici. Katarina Srebotnika tokrat igra v paru z Američanko Raquel Atawo, v prvem krogu pa sta premagali dvojico Amanda Anisimova in Danielle Collins. Dvoboj se je končal z izidom 6:1, 6:3.

Dalila Jakupović je v Melbournu združila moči z Rusinjo Irino Koromačevo. Njuni nasprotnici sta bili Kazahstanki Zarina Dijas in Julija Putinceva, ki sta bili močnejši s 6:3 in 6:4.

Ne spreglejte