Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 11. 2019,
11.54

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,11

2

Natisni članek

Serena Williams

Sreda, 20. 11. 2019, 11.54

4 leta, 5 mesecev

Zaradi loparja Serene Williams bo izgubil celo premoženje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,11

2

Serena Williams | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Iz ZDA prihaja prav zanimiva zgodba. Dvaindvajsetletni študent Justin Arrington-Holmes je leta 2018 po enem najbolj bizarnih teniških finalov od Serene Williams prejel zlomljen lopar. Tega je nato prodal za drobiž, zdaj pa ugotovil, da je s svojo nepremišljeno potezo izgubil precej denarja.

Naomi Osaka. Serena Williams
Sportal Sramotno, kaj je morala doživljati mlada Japonka #video

V svetu tenisa velikokrat vidimo, kako se igralci in igralke v besu znesejo nad svojimi loparji, tako da ti niso več za nobeno rabo. Pri Sereni Williams, eni najboljših igralk vseh časov, to ni ravno pogosto, a zagotovo se vsi ljubitelji tenisa še spomnijo, kako se je leta 2018 v finalu OP ZDA znesla nad svojim loparjem. Serena je v tistem dvoboju izgubila, zmagovalka OP ZDA pa je postala Japonka Naomi Osaka.

"Holmes je povedal, da je po dvoboju govoril in se fotografiral s Sereno, ki mu je dejala, da lahko zlomljen lopar obdrži." | Foto: Gulliver/Getty Images "Holmes je povedal, da je po dvoboju govoril in se fotografiral s Sereno, ki mu je dejala, da lahko zlomljen lopar obdrži." Foto: Gulliver/Getty Images V tistem finalu je bil pobiralec žogic

A tu se zgodba šele začne. Na tistem dvoboju je bil pobiralec žogic tudi Justin Arrington-Holmes, ki na tem turnirju dela že vse od leta 2013. Holmes je povedal, da je po dvoboju govoril in se fotografiral s Sereno, ki mu je dejala, da lahko zlomljen lopar obdrži. Ob tem je razkril, da sta tako Serena kot njena sestra Venus zelo prijazni.

"Veliko igralcev je prijaznih, ampak nekateri, kot sta Serena in Venus, si vzamejo malo več časa za pogovor, poskušajo si zapomniti tvoje ime in ustvariti pristen odnos," je razlagal 22-letni študent biologije, ki je že dolgo povezan s tenisom. Kar nekaj časa ga je treniral, igra ga še danes, vendar zaradi študijskih obveznosti ne na najvišji ravni.

Serena Williams
Sportal Sereni Williams danes ni jasno, zakaj se je spravila na sodnika #video

Serena Williams se je finalu OP ZDA leta 2018 hudo sprla z glavnim sodnikom. | Foto: Reuters Serena Williams se je finalu OP ZDA leta 2018 hudo sprla z glavnim sodnikom. Foto: Reuters

Na lopar pozabil, nato pa ga prodal za 500 dolarjev

Po tistem turnirju je Holmes zlomljen lopar 23-kratne zmagovalke turnirjev za grand slam pospravil v omaro, nato pa odšel v Boston in pozabil nanj. Poleti, ko je pospravljal omaro, ga je našel in prijatelj mu je svetoval, naj ga proda v zastavljalnici. Šel je v zastavljalnico, kjer večinoma odkupujejo kovance (Brigandi Coins and Collectibles). Tam so mu dejali, da s teniški loparji nimajo prav veliko izkušenj. Ponudili so mu 500 ameriških dolarjev (450 evrov) in ponudbo je brez obotavljanja sprejel.

Lahko bi dosegel vrednost 50 tisoč dolarjev Serena Williams | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Danes je lopar na spletni dražbi pri Goldin Auctions, kjer menijo, da lahko doseže veliko višjo vrednost. Izklicna cena je dva tisoč dolarjev (1.800 evrov), a bi lahko še narasla. "Mislim, da bi moral doseči vrednost najmanj deset tisoč dolarjev, a ne bi bil presenečen, če bi se vrednost povzpela na 25 tisoč (22 tisoč evrov) ali 50 tisoč dolarjev (45 tisoč evrov)," je za New York Times povedal Ken Goldin, ustanovitelj Goldin Auctions.

Dokaz, da je lopar dejansko pripadal Sereni Williams, je pisna izjava Holmesa, prav tako pa so pri Goldin Auctions najeli podjetje, ki je s pomočjo fotografij visoke ločljivosti potrdilo, da gre za pravi lopar. Lopar je na dražbi do 7. decembra, njegova trenutna vrednost pa je 2.750 dolarjev (2.450 evrov).

Kakšno vrednost bo dosegel zloglasni lopar Serene Williams?
 | Foto: Gulliver/Getty Images Kakšno vrednost bo dosegel zloglasni lopar Serene Williams? Foto: Gulliver/Getty Images

Če bi vedel, bi se stvari lotil drugače

Justin Arrington-Holmes po tistem, ko je lopar prodal, ni razmišljal o njem, dokler ga niso poklicali novinarji. "Če pogledam nazaj, bi si želel, da bi imel nekoga, ki bi mi lahko pomagal pri tej stvari. Nisem vedel, kako vse skupaj deluje, in želel sem se ga znebiti," je za New York Times povedal Holmes, ki upa, da bo šel del denarja v dobrodelne namene ali za Harlem Junior Tennis, kjer je sam začel igrati tenis.

Serena Williams
Sportal Serena Williams obnemela, v intervju se je vpletla tudi njena predstavnica #video
Naomi Osaka, Serena Williams
Sportal Japonka razkrila, kaj ji je med razglasitvijo prišepnila Williamsova #video
Ne spreglejte