Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2022,
11.51

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

13

Natisni članek

OP ZDA Novak Đoković

Ponedeljek, 29. 8. 2022, 11.51

1 leto, 8 mesecev

Odsotnost Đokovića

Za odsotnost Đokovića obtožujejo podjetje, ki razvija cepivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

13

Novak Đoković | Novak Đoković ne bo igral na letošnjem OP ZDA, ker ne izpolnjuje (necepljen) pogojev za vstop v ZDA.  | Foto Guliverimage

Novak Đoković ne bo igral na letošnjem OP ZDA, ker ne izpolnjuje (necepljen) pogojev za vstop v ZDA.

Foto: Guliverimage

Najbolj zagreti navijači Novaka Đokovića menijo, da je eden od krivcev, da Srb ne more igrati na OP ZDA, podjetje Moderna. Podjetje, ki razvija cepivo proti bolezni covid-19, je namreč eden od sponzorjev največjega teniškega turnirja v ZDA.

Novak Đoković je svoj zadnji turnir letos igral v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je svoj zadnji turnir letos igral v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ker nima vstopa v ZDA, ne more igrati

Turnir OP ZDA, zadnji turnir za grand slam, je tik pred vrati. Ena od glavnih tem turnirja pa je še vedno Novak Đoković, ki zaradi pravil ne more vstopiti v ZDA. Nekdanji prvi igralec sveta je na družbenih omrežjih svetovni javnosti sporočil, da ne bo odpotoval v New York, kjer bi si želel na enem največjih teniških turnirjev.

"Na žalost to leto ne bom tekmoval v New Yorku. Hvala mojim navijačem za vso ljubezen in podporo. Vsem igralcem želim uspešen turnir. Še naprej bom ohranjal svoja formo in optimizem. Veselim se že novih turnirjev. Kmalu se vidimo," je zapisal Đoković.

Razlog za to pa so pravila, ki trenutno veljajo za vstop tujcev v ZDA. Ti morajo biti polno cepljeni, če želijo vstopiti v državo, medtem ko so za državljane ZDA sprostili ukrepe. To pomeni, da imajo cepljeni in necepljeni državljani ZDA iste pravice. To pa v primeru OP ZDA pomeni, da bo na turnirju lahko igral necepljen igralec ali igralec.

Je imelo podjetje Moderna res prste vmes?

To je med navijači Novaka Đokovića dvignilo kar nekaj prahu, nekateri od njih namigujejo, da je imelo v primeru Đokovića prste vmes tudi podjetje Moderna, ki je eden od glavnih proizvajalcev cepiva proti covid-19. Prepričani so, da je imelo podjetje Moderna pomembno vlogo, da Đokovič ne more igrati na turnirju. Na dan je namreč prišla informacija, da je podjetje Moderna eno od sponzorjev turnirja. Moderna bi rada gledalcem pokazala, da je v času epidemije naredila veliko več kot le razvila cepivo.

V času turnirja bodo imeli na prizorišču stojnico

Ob tem upajo, da se bo razširila ozaveščenost o cepivu mRNA. Moderna bo imela na prizorišču turnirja stojnica in na ta način spodbujala ljudi, da obiščejo njihovo spletno stran in izvejo več o virusu ter o tem, kako se z njimi spopasti.

Ljubitelji tenisa se na družbenih omrežjih sprašujejo, kako bi bilo videti, če bi igralec, ki se ne želi cepiti, zmagal OP ZDA. Torej turnir, ki ga sponzorira podjetje, ki je najbolj znano po cepivu proti covid-19. To bi lahko na nek način škodilo ugledu podjetja Moderna.

Novak Đoković je že pred časom izjavil, da se ne želi cepiti in se v prihodnosti tudi ne namerava. Prav tako je poudaril, da je na račun tega pripravljen žrtvovati vsak teniški turnir in lovoriko.

Novaku ni prav nič dolgčas

Beograjčanu pa v teh dneh ni dolgčas. Nole je znan kot velik ljubitelj košarke in v nedeljo zvečer smo ga lahko videli v Istanbulu, kjer si je ogledal košarkarsko tekmo med reprezentancama Srbije in Turčije. Tekmo so na koncu dobili Srbi z izidom 97:72.

Novak Đoković ob igrišču košarkarske tekme | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković ob igrišču košarkarske tekme Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Novak Đoković
Sportal Zgodba Đokovića: Spet je zmagala politika
Kaja Juvan Portorož
Sportal Žreb: Juvanova na US Opnu še čaka, Zidanškova in Bedene že vesta
Venus in Serena Williams Wimbledon 2003
Sportal Sestri Williams tudi med dvojicami, Kaja Juvan dobila tekmico
Ne spreglejte