Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
14. 1. 2022,
8.42

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

53

Natisni članek

Novak Đoković

Petek, 14. 1. 2022, 8.42

2 leti, 3 mesece

Primer Novak Đoković, 9. dan

Novaku Đokoviću še drugič preklicali vizum! Ali odhaja domov? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

53

Danes je že deveti dan avstralske sage in zdaj je končno znana usoda Novaka Đokovića. Avstralske oblasti so namreč 34-letnemu teniškemu igralcu še drugič preklicale vizum in ga poslale domov. A s tem zgodbe verjetno še ni konec, saj se Srb lahko pritoži.

Novak Đoković
Sportal Preobrat: minister ostaja tiho. Se bo Novak Đoković zadnji smejal? #video
Izjava ministra za preseljevanje Alexa Hawka:

"Danes sem uporabil svoja pooblastila po členu 133C(3) zakona o priseljevanju za preklic vizuma Novaka Đokovića na podlagi zdravstvenih razlogov in ohranjanja reda, saj je to v javnem interesu," je v izjavi zapisal Hawke. "Pri odločitvi sem pazljivo pretehtal vse prejete informacije od ministrstva za notranje zadeve, avstralske mejne policije in gospoda Đokovića." (STA)

Ali tri leta ne bo smel vstopiti v Avstralijo?

V avstralski zakonodaji piše, da srbskemu zvezdniku v tem primeru lahko za tri leta prepovejo vstop v Avstralijo. Za zdaj še ni povsem jasno, ali bo moral Novak Đoković v hotel za migrante ali bo tokrat lahko sodni proces spremljal s prostosti.

V noči na četrtek so številni avstralski mediji napovedovali, da bo odločitev ministrstva za priseljevanje padla že v srednih večernih urah po slovenskem času. Na koncu iz tega ni bilo nič. V petkovih poznih popoldanskih urah pa so z ministrstva za priseljevanje le poslali sporočilo, da so Đokoviću še drugič preklicali vizum.

Novak Đoković te dni trenira kot običajno. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković te dni trenira kot običajno. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pričakujemo lahko Đokovićevo pritožbo

A čeprav je Alex Hawke, minister za priseljevanje, odločil, da Srbu prekličejo vizum, še ne pomeni, da je zgodba končana. Novak Đoković oziroma njegova odvetniška ekipa ima možnost pritožbe. Odvetniki Novaka Đokovića naj bi že pripravljali pritožbo zoper odločitev ministra. Če odvetnikom ne uspe, bo moral Novak Đoković nemudoma zapustiti Avstralijo.

Verjeten je tudi scenarij, da Đoković sprejme odločitev vlade in potihoma odide domov. A po zdaj videnem je ta scenarij bolj malo verjeten.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V četrtek naj bi po pol ure treninga odvihral z igrišča

Že včeraj smo pisali, da je po poročanju nemškega tabloida Bild Novak Đoković v četrtek že po pol ure odvihral z igrišča, čeprav je imel igrišče rezervirano za dve uri. Kondicijski trener Marco Panichi naj bi mu pokazal sporočilo na telefonu. Je Novak Đoković že včeraj izvedel, kakšna bo odločitev ministrstva?

Kaj menite o sagi Novaka Đokovića? Ali naj mu pustijo odigrati OP Avstralije ali ne?

  • Ne, preklicati bi mu morali vizo.
    76,55 %
    6038 glasov
  • Da, naj mu pustijo ostati.
    22,27 %
    1757 glasov
  • Ne spremljam, me ne zanima.
    1,18 %
    93 glasov
Oddanih 7888 glasov

Scott Morrison, predsednik avstralske vlade, je bil na četrtkovi novinarski konferenci zelo redkobeseden glede Đokovića. | Foto: Reuters Scott Morrison, predsednik avstralske vlade, je bil na četrtkovi novinarski konferenci zelo redkobeseden glede Đokovića. Foto: Reuters

Avstralske oblasti naj bi pripravile obsežno dokumentacijo

Na ministrstvu za priseljevanje naj bi pripravili obsežno dokumentacijo, ki naj bi bremenila enega najboljših igralcev sveta. In to naj bi bil tudi razlog, zakaj se ta primer že tako dolgo vleče, saj si avstralska vlada ne želi še enega poloma, potem ko so v začetku tedna izgubili bitko na sodišču. V zgodbi Novaka Đokovića je kar nekaj nejasnosti. Eno od napak je priznal tudi Đoković, in sicer da je šel na intervju, čeprav je vedel, da je okužen z novim koronavirusom.

Avstralska in tudi svetovna javnost sta zelo razdeljeni glede tega primera in zdi se, da je avstralskim oblastem stvar ušla izpod nadzora.

Včeraj smo pisali, da so proti Đokoviću preiskavo odprle tudi španske oblasti, a so to Španci zanikali.

Novak Đoković
Sportal Tudi po osmih dneh ni končne odločitve, Đoković ostaja v Avstraliji
Novak Đoković
Sportal Vse več je namigovanj, da bo moral Đoković zapustiti Avstralijo
Ne spreglejte