Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
13. 1. 2022,
6.56

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

15

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 13. 1. 2022, 6.56

2 leti, 3 mesece

Usoda Novaka Đokovića

Tudi po osmih dneh ni končne odločitve, Đoković ostaja v Avstraliji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

15

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Športna in svetovna javnost sta v velikem pričakovanju. Danes naj bi bila končno znana usoda Novaka Đokovića, a iz Avstralije sporočajo, da odločitve še ne bo. Ta saga se vleče že osmi dan in ni ji videti konca. Danes so opravili tudi žreb za OP Avstralije. Na seznamu igralcev je tudi Srb.

V sredo zvečer je bilo vse več namigovanj, da bodo Novaku Đokoviću preklicali vizum.

Avstralska mejna policija je preteklo sredo Đokoviću preprečila vstop v državo na letališču v Melbournu, ker ni cepljen proti bolezni covid-19 in ker organom na meji zdravstvena dokumentacija, ki bi ga opredelila kot izjemo za vstop v državo, ni zadostovala. V ponedeljek je nato sodišče odločilo, da 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam lahko ostane v Melbournu in Avstraliji. 

Že nekaj dni čakamo, kako se bo odločil minister za priseljevanje Alex Hawke. Ta ima namreč pooblastilo, da prekliče vizum Novaka Đokovića in ga pošlje domov. A očitno bomo morali počakati še nekaj časa.

7.42: Iz Avstralije sporočajo, da tudi danes ne bo odločitve o Novaku Đokoviću. Ta saga se vleče že osem dni in vse bolj je verjetno, da se bo zavlekla v prihodnji teden.

7.32: Avstralka novinarka Karen Sweeney je na družbenih omrežjih zapisala, da bi se Đoković, če bi mu preklicali vizum, zelo verjetno vrnil na sodišče. "Mogoče je tudi, glede na to, kako so se stvari odvijale, da bo Novak sprejel odločitev avstralskih oblasti in tiho odšel. Morda ne tiho, ampak veste, kaj mislim," je zapisala Sweeneyjeva.

7.02: Odločitev o Novaku Đokoviću še vedno ni sprejeta. Avstralski novinarji sprašujejo, koliko časa bo vse skupaj še trajalo. V Melbournu je ura trenutno pet popoldne, tako da prav veliko časa ni več. Nekateri menijo, da ministrstvo za priseljevanje še zbira obsežno dokumentacijo.

6.54: Po veliki zmedi in prestavljanju žreba za OP Avstralije so tega na koncu le izvedli. Na seznamu je bil tudi Novak Đoković. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo rojak Miomir Kecmanović. Pa bo prvi igralec sveta zares lahko igral?
 

6.39: Ob 6.20 po slovenskem času se je vendarle začel žreb za OP Avstralije. Na seznamu igralcev je tudi Novak Đoković, ki je postavljen kot prvi nosilec turnirja.

6.35: Zelo pomenljivi so bili komentarji med tiskovno konferenco predsednika vlade. Ti kažejo, kakšne razsežnosti ima v Avstraliji primer Novak Đovković.
komentarji_đoković | Foto: Twitter/Daily Loud Foto: Twitter/Daily Loud

6.34: Scott Morrison je na novinarski konferenci vendarle odgovoril na vprašanje, ki zadeva Novaka Đokovića. Morrison se je skliceval na nedavno izjavo ministra za priseljevanje in dodal, da se do zdaj ni še nič spremenilo. Predsednik vlade je še dejal, da ima minister svoje pristojnosti, ki jih lahko uporabi. Več ni hotel komentirati.

6.20: Alex Hawke, minister za priseljevanje, še ni sprejel odločitve. Scott Morrison, predsednik avstralske vlade, tudi na današnji novinarski konferenci ne bo razkril odločitve.

6.00: Novak Đoković je tudi danes že opravil trening. V Avstraliji je z njim Goran Ivanišević, hrvaški trener.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

5:48: Žrebanje za OP Avstralije je prestavljen na 16.15 oziroma na 6.15 po slovenskem času. Še vedno ne vemo, kakšen je bil vzrok za nenadno prestavitev žreba.

5:40: Scott Morrison, avstralski predsednik vlade, je za ob 5.45 po slovenskem času sklical izredno novinarsko konferenco. Ali je ta povezana z Novakom Đokovićem, še ni znano.


5.30: Žreb za OP Avstralije bi moral biti ob treh popoldne po avstralskem času, a je bil tik pred začetkom do nadaljnjega odpovedan. Kaj bi lahko to pomenilo?

5.20: Zaradi poslabšanja razmer so se organizatorji odločili, da bodo tribune na OP Avstralije le 50-odstotno zasedene.

5.10: Mnogi so odločitev o usodi Novaka Đokovića pričakovali že v sredo zvečer, a s tem ni bilo nič. Nekateri menijo, da avstralske oblasti pripravljajo obsežno dokumentacijo.

Novak Đoković
Sportal Oglasil se je novinar, ki je imel intervju z okuženim Đokovićem
Dijana Đoković
Sportal Obupana Đokovićeva mama: Ne deportirajte ga, saj ni morilec
Novak Đoković
Sportal Spet se je oglasil Đoković in priznal napako
 
Ne spreglejte