SiolNET. Sportal Tenis
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Novak Đoković in preklic vizuma

Spet se je oglasil Đoković in priznal napako

10

termometer

Novak Đoković |  | Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, se je oglasil zgodaj zjutraj po evropskem času in povedal svojo plat zgodbe. Iz Avstralije med drugim prihajajo informacije, da avstralske oblasti tudi danes ne bodo sprejele odločitve. Morda odločitev pade v četrtek?

Novak Đoković Sportal Je Novak Đoković res lagal? #video

Novak Đoković je v svojem zapisu na družbenih omrežjih pojasnil po njegovem mnenju napačne informacije, ki krožijo po medijih. Predvsem o njegovem pojavljanju v javnosti, potem ko je že vedel, da je bil pozitiven na testu na novi koronavirus. Pri izpolnjevanju obrazca pa je po njegovih besedah njegov agent naredil nenamerno napako.

"To so napačne informacije, ki jih je treba popraviti. Predvsem zaradi moje prisotnosti v Avstraliji in zato, da odgovorim na vprašanja, ki so zelo boleča za mojo družino," je uvodoma zapisal Srb. Poudaril je, da je naredil vse, da bi zagotovil varnost in izpolnil vse obveznosti, povezane s testiranjem na novi koronavirus.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Usodna je bila košarkarska tekma

Kot kaže, je bila za njegovo okužbo kriva košarkarska tekma, na kateri je bil 14. decembra. Tam naj bi bilo kar nekaj okuženih ljudi. "Čeprav nisem imel simptomov, sem 16. decembra opravil hitri antigenski test, ki je bil negativen. Kot dodaten previdnostni ukrep sem isti dan opravil še PCR-test. Naslednji dan sem bil na teniškem dogodku v Beogradu, kjer sem otrokom podelil nagrade. Pred tem sem opravil hitri antigenski test, ki je bil negativen. Nisem imel simptomov, dobro sem se počutil, rezultat PCR-testa pa sem dobil šele po tem dogodku," se je branil 34-letni Beograjčan.

Vprašanje je, koliko drži trditev, da je za izid testa PCR izvedel šele po druženju z otroki 17. decembra. V sodni izjavi naj bi dejal, da je test izida PCR dobil 16. decembra okrog 20. ure zvečer.

Danes mu je jasno, da je naredil napako

Vseeno je bil Đoković v javnosti tudi 18. decembra, ko je imel intervju za francoski medij L'Équipe, Kot je zapisal, tega intervjuja ni hotel odpovedati, ker novinarja ni hotel pustiti na cedilu. Trdi, da je takrat ohranjal razdaljo in vseskozi nosil masko, razen v času fotografiranja.

"Po intervjuju sem odšel domov in se izoliral za določeno obdobje. Zdaj mi je jasno, da sem naredil napako in da bi moral te obveznosti odložiti," se je s pepelom posul 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković na treningu v Melbournu. Tam z njim dela Hrvat Goran Ivanišević. | Foto: Guliverimage Novak Đoković na treningu v Melbournu. Tam z njim dela Hrvat Goran Ivanišević. Foto: Guliverimage

Obrazec je izpolnjeval njegov agent: "Napaka ni bila namerna"

Nazadnje so se potrdile tudi trditve o lažnih podatkih, ki jih je igralec posredoval avstralskim organom ob vstopu v državo. V dokumentih je zatrdil, da v zadnjih 14 dneh pred vstopom v Avstralijo ni obiskal nobene države, kar je v času epidemije covid-19 še posebej pomembno. A jasno je, da je bil vsaj v Španiji, kjer je treniral po prestani izolaciji.

Njegovo prijavo za potovanje naj bi izpolnjevala njegova ekipa. To je Đoković ob prihodu v Avstralijo povedal tudi uradnikom na meji. Njegov agent se iskreno opravičuje za administrativno napako, saj je pri Novakovih predhodnih potovanjih izbral napačno možnost.

"To je bila človeška napaka, a zagotovo ni bila namerna. Živimo v času, polnem izzivov, torej v dobi pandemije. In zagotovo se včasih dogajajo napake. Danes je moja ekipa vladi Avstralije dala dodatne informacije za pojasnitev tega vprašanja."

Za zdaj ne bo več komentiral dogajanja

"Zdelo se mi je pomembno, da se oglasim in pojasnim napačne informacije. A zaradi spoštovanja do avstralske vlade, oblasti in postopka, ki še poteka, tega ne bom več komentiral," je še zapisal 34-letni Beograjčan ter poudaril, da je zanj čast in privilegij igrati na OP Avstralije. Vse, kar si želi, je, da bi se boril z najboljšimi igralci sveta in lahko igra pred najboljšim občinstvom na svetu.

Novak Đoković ima v Melbournu veliko srbskih podpornikov. | Foto: Reuters Novak Đoković ima v Melbournu veliko srbskih podpornikov. Foto: Reuters

Đokovićevi odvetniki vložili dodatne vloge, kar časovno vpliva na odločitev

Avstralski mediji poročajo, da je malo verjetno, da bo odločitev o vizumu Novaka Đokovića sprejeta danes. Njegova odvetniška ekipa je namreč vložila dodatne pravne vloge, ki se nanašajo na morebitni preklic njegovega vizuma. "To bo časovno vplivalo na odločitev," je povedal tiskovni predstavnik ministrstva za priseljevanje.

Minister za priseljevanje Alex Hawke ima namreč pooblastilo, da se vsak trenutek odloči, da bo Novaku Đokoviću preklical vizum in ga poslal domov.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

O oddaji prošnje za zdravstveno izjemo pa nič

Organizatorji OP Avstralije imajo na svoji spletni strani zapisano, da igralka ali igralec lahko prošnjo za zdravstveno izjemo vloži do 10. decembra. Kako je 34-letni teniški igralec lahko vložil prošnjo, če je bil pozitiven 16. decembra, torej šest dni po roku? O tem prvi igralec sveta ni zapisal niti besede.

Zapis Novaka Đokovića
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

nole_THUMB Sportal Kamere so na treningu ujele besede Novaka Đokovića #video Novak Đoković Sportal Voditelja brez milosti nad Đokovića #video Novak Đoković Sportal Đoković se je oglasil in opravil trening: Želim ostati in igrati na OP Avstralije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin