Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 1. 2022,
19.46

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

4

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković

Torek, 11. 1. 2022, 19.46

2 leti, 3 mesece

Kamere so na treningu ujele besede Novaka Đokovića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

4

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Po nekaterih informacijah Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, ni najbolje sprejet med igralci, potem ko so ga spustili na prostost. Njegovi treningi so zaprti za javnost in le redki so posnetki z njih. A kamera ujame tudi kaj zanimivega. Z njim je govoril tudi Boris Becker, njegov nekdanji trener.

Novak Đoković in njegov trener Goran Ivanišević | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković in njegov trener Goran Ivanišević Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Njegova usoda naj bi bila znana v sredo

Novak Đoković je v ponedeljek dobil bitko na sodišču, kar je pomenilo, da je šel lahko na prostost. Eden od najboljših igralcev vseh časov je takoj izkoristil priložnost in odšel na trening. Njegovi treningi so za zaprtimi vrati in le redki so posnetki z njih.

Za zdaj še ni jasno, ali bo lahko sploh igral na OP Avstralije, saj se minister za priseljevanje Alex Hawke lahko vsak trenutek odloči, da bo Đokovića poslal domov. Odločitev naj bi padla v sredo.

Kaj so ujele kamere?

A videti je, da je Nole na treningih zelo motiviran in osredotočen na tenis. V eni izmed točk je sam pri sebi nekaj komentiral, ko ni najbolje udaril žogice. To so ujele tudi kamere: "Daj no, Novak, kako naj tukaj zmagam." To le kaže na to, kakšno željo po zmagi ima.

Iz Melbourne parka pride v javnost le malo informacij. A kot je na družbenih omrežjih zapisal ameriški novinar, naj bi se ga igralci izogibali. Ko naj bi Đoković pred treningom prišel v fitnes, so vsi utihnili in le strmeli. Ali so to resnične informacije, je težko preveriti, a je ukrajinski teniški igralec Sergej Stahovski dejal, da gre za navadne laži.

Boris Becker in Novak Đoković sta pred leti uspešno sodelovala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker in Novak Đoković sta pred leti uspešno sodelovala. Foto: Guliverimage/Getty Images Becker: Novaku ne bo lahko, sam bo proti vsem

Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića, meni, da bo imel njegov nekdanji varovanec peklenski prvi teden turnirja. Seveda, če bo dobil zeleno luč za igranje na OP Avstralije, prvem turnirju za grand slam.

"Prepričan sem, da mu bodo žvižgali, ampak Novak je tega navajen. Vedno je bil ulični borec. Moral se je bojevati proti vsem, tudi občinstvo je premagal. Navdušen sem, kako so ga navijači v New Yorku podprli … Težko bo z občinstvom, ampak ga bo z vsako naslednjo tekmo bolj sprejelo. Dejstvo je, da ga čaka težek prvi teden," je za BBC povedal Becker, ki je razkril, da sta bila s Srbom v stiku.

"Govoril sem z njim in zahvalil se mi je za podporo. Je pa še vedno v šoku zaradi tega, kar se mu je dogajalo v zadnjih dneh. Morda se ne strinjate z vsem, kar počne, a ga je treba spoštovati," je še povedal legendarni Nemec, ki meni, da Đoković še ni bil v slabšem položaju, kot je zdaj.

Renata Voračova
Sportal Čehinja bo od avstralske teniške zveze zahtevala odškodnino
Sportal Voditelja brez milosti nad Đokovića #video
Novak Đoković Nick Kyrgios
Sportal Kyrgiosa je po polomu z Đokovićevim vizumom sram, da je avstralski športnik
Ne spreglejte