Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
12. 1. 2022,
22.26

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

14

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 12. 1. 2022, 22.26

2 leti, 3 mesece

Novak Đoković in preklic vizuma

Vse več je namigovanj, da bo moral Đoković zapustiti Avstralijo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

14

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

V sredinih večernih urah naj bi bila znana usoda Novaka Đokovića. Iz Avstralije namreč prihaja vse več informacij, da naj bi Srba poslali domov. Pa bo res takoj odšel domov, čeprav naj bi imel možnost pritožbe? Preiskavo proti njemu so začeli tudi v Španiji.

Novak Đoković
Sportal Spet se je oglasil Đoković in priznal napako

Avstralski novinar Paul Bongiorno, ki je znan kot dober poznavalec avstralske politike, je na družbenih omrežjih zapisal, da bo minister za priseljevanje Alex Hawke Novaka Đokovića poslal domov. Ima vse več razlogov, da se odloči za to potezo.

Kaplja čez rob: okužen na intervju

Kaplja čez rob bi lahko bilo to, da je prvi igralec sveta včeraj priznal, da je šel okužen na intervju in to novinarjem zamolčal. Nanj se je takoj vsul val kritik, saj je bilo to, milo rečeno, neodgovorno dejanje. Sploh za državo, kot je Avstralija, kjer so veljali zelo strogi ukrepi. Nekateri zaradi karanten tudi dve leti niso videli svojih domačih, zato so Avstralci še toliko bolj občutljivi.

V avstralskem zakonu je tudi člen, po katerem lahko osebo deportirajo, če je ta ravnala neodgovorno. Ne glede na to, v kateri državi se je obnašala neodgovorno.

Navedel napačne podatke, a šlo naj bi za nenamerno napako

Nazadnje so se potrdile tudi trditve o lažnih podatkih, ki jih je igralec posredoval avstralskim organom ob vstopu v državo. V dokumentih je zatrdil, da v zadnjih 14 dneh pred vstopom v Avstralijo ni obiskal nobene države, kar je v času epidemije covid-19 še posebej pomembno. A jasno je, da je bil vsaj v Španiji, kjer je treniral po prestani izolaciji. Srb se je zagovarjal, da je šlo za napako njegovega agenta.

Novak Đoković je v Avstraliji že opravil nekaj treningov. Pa bo sploh lahko zaigral na OP Avstralije? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je v Avstraliji že opravil nekaj treningov. Pa bo sploh lahko zaigral na OP Avstralije? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prošnja za zdravstveno izjemo je bila poslana prepozno

Organizatorji OP Avstralije imajo na svoji spletni strani zapisano, da igralka ali igralec lahko prošnjo za zdravstveno izjemo vloži do 10. decembra. Kako je 34-letni teniški igralec lahko vložil prošnjo, če je bil pozitiven 16. decembra, torej šest dni po roku? O tem prvi igralec sveta ni zapisal niti besede.

Avstralska mejna policija je preteklo sredo Đokoviću preprečila vstop v državo na letališču v Melbournu, ker ni cepljen proti bolezni covid-19 in ker organom na meji zdravstvena dokumentacija, ki bi ga opredelila kot izjemo za vstop v državo, ni zadostovala. V ponedeljek je nato sodišče odločilo, da 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam lahko ostane v Melbournu in Avstraliji. A v njegovi zgodbi se pojavlja vse več domov …

Novak Đoković
Sportal Oglasil se je novinar, ki je imel intervju z okuženim Đokovićem

Novak Đoković se lahko pritoži

Če se bo Alex Hawke odločil za deportacijo, bodo Novaka Đokovića pridržali oziroma premestili v pripor za priseljence. Po nekaterih zapisih bi se 34-letni Beograjčan lahko pritožil in s tem zavlačeval postopek, a bi mu takšen razplet lahko preprečil igranje na OP Avstralije. Spomnimo, v četrtek bodo organizatorji opravili žreb za prvi letošnji grand slam. Bo Novak Đoković na seznamu igralcev?

Dijana Đoković
Sportal Obupana Đokovićeva mama: Ne deportirajte ga, saj ni morilec

Novak Đoković je v ponedeljek dobil bitko na sodišču. Jo bo tudi tokrat? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je v ponedeljek dobil bitko na sodišču. Jo bo tudi tokrat? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Preiskavo proti njemu so začeli tudi v Španiji

Kot da 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam še ne bi imel dovolj težav, so začeli preiskavo proti njemu tudi v Španiji. Tam je namreč Đoković treniral od 31. decembra do 3. januarja. Po pisanju srbskega portala B92 lahko trenutno v Španijo potujejo le polno cepljeni državljani Srbije. Španske oblasti zdaj preiskujejo, kako je Novak sploh prišel v njihovo državo.

Koga podpirate v aferi "izgon Novaka Đokovića iz Avstralije"?

  • Absolutno sem na strani Đokovića.
    27,12 %
    9924 glasov
  • Podpiram odločitev avstralskih oblasti.
    71,80 %
    26275 glasov
  • Ne spremljam, me ne zanima.
    1,08 %
    397 glasov
Oddanih 36596 glasov
Ne spreglejte