Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 1. 2022,
17.49

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,62

33

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 12. 1. 2022, 17.49

2 leti, 3 mesece

Franck Ramella in njegove besede

Oglasil se je novinar, ki je imel intervju z okuženim Đokovićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,62

33

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Franck Ramella, francoski športni novinar, je imel 18. decembra intervju z Novakom Đokovićem, ko je bil ta pozitiven na novi koronavirus. Ta pa vse do prihoda Srba v Melbourne ni vedel, da je prebolel covid-19. Marsikdo se sprašuje, kako mu bo lahko Novak Đoković zdaj pogledal v oči.

Novak Đoković
Sportal Spet se je oglasil Đoković in priznal napako

Franck Ramella, ki dela za francoski medij L’Equipe, je povedal, da so mu pred 30-minutnim intervjujem naročili, naj prvemu igralcu sveta ne postavlja vprašanj o cepljenju in o njegovih načrtih na OP Avstralije.

nole_1 | Foto: Twitter/Daily Loud Foto: Twitter/Daily Loud Šele tri tedne po intervjuju je izvedel, da je bil Đoković pozitiven

Danes je povsem jasno, to je priznal tudi sam Novak Đoković, da je srbski teniški zvezdnik prišel na intervju dva dni po tistem, ko je bil njegov test na novi koronavirus pozitiven. Ramella je povedal, da je ekipa v center Novaka Đokovića odpotovala 18. decembra z namenom, da mu predajo nagrado. Da je bil 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam takrat pozitiven, pa so zvedeli šele tri tedne po intervjuju, so zapisali na spletni strani The Age.

Opisal je, da se je Đoković s trofejo fotografiral brez maske in kričal, medtem ko si je med intervjujem pokril obraz. Ko so ga prosili, da bi naredili še nekaj fotografij za intervju, je Nole to zavrnil. "Včeraj sem pred poletom v Avstralijo opravil test. Negativen," je še zapisal Ramella.

Novak Đoković je v svojem zapisu priznal napako. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je v svojem zapisu priznal napako. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sodišče je odločilo v korist 34-letnega Beograjčana

Avstralska mejna policija je preteklo sredo Đokoviću preprečila vstop v državo na letališču v Melbournu, ker ni cepljen proti bolezni covid-19 in ker organom na meji zdravstvena dokumentacija, ki bi ga opredelila kot izjemo za vstop v državo, ni zadostovala.

V ponedeljek je nato sodišče odločilo, da 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam sme ostati v Melbournu in Avstraliji. Med sodnim procesom pa so se pokazale tudi nekatere napake pri delu policije, šlo naj bi predvsem za to, da se ni držala dogovorjenih rokov in športniku ni dala dovolj časa, da razjasni vso problematiko svoje dokumentacije. Ne glede na odločitev sodišča pa lahko pristojni minister Alex Hawke igralca še vedno izžene iz države. Končno odločitev bi lahko razkril v četrtek.

Kar nekaj neskladij je v Đokovićevi zgodbi Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kar nekaj dvomov pa je tudi v zgodbi Novaka Đokovića. Igralec vstop v Avstralijo utemeljuje z okužbo z novim koronavirusom 16. decembra, v javnosti pa so se pojavili dokazi, da se je 17. decembra udeležil prireditve z mladimi igralci in tam ni uporabljal zaščitne maske, niti ni skrbel za varno razdaljo. Dan pozneje je dal intervju za L'Equipe. Nazadnje so se potrdile tudi trditve o lažnih podatkih, ki jih je igralec posredoval avstralskim organom ob vstopu v državo.

Novak Đoković
Sportal Kamere so na treningu ujele besede Novaka Đokovića #video
Sportal Voditelja brez milosti nad Đokovića #video

 

Ne spreglejte