Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
2. 8. 2020,
13.57

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

Natisni članek

WTA tenis Robi Cokan Kaja Juvan

Nedelja, 2. 8. 2020, 13.57

3 leta, 8 mesecev

Robi Cokan, pogovor

Slovenski trener iz Palerma: Ni nobene panike

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18
Robi Cokan | Robi Cokan mora med dvoboji svoje varovanke ves čas nositi masko. | Foto osebni arhiv

Robi Cokan mora med dvoboji svoje varovanke ves čas nositi masko.

Foto: osebni arhiv

V soboto je v medije prišla novica, da je na teniškem turnirju serije WTA v italijanskem Palermu ena izmed igralk pozitivna na koronavirus. V stik nam je uspelo stopiti z Robijem Cokanom, trenerjem slovenske teniške igralke. Ta nam je iz prve roke povedal, kakšno je trenutno stanje na turnirju v Italiji.

Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan preskočila tudi tretjo oviro in se uvrstila na turnir v Palermu

Že včeraj so mediji poročali, da se je okužila bolgarska teniška igralka Viktorija Tomova. Njo in njeno ekipo so organizatorji dali v nekakšno karanteno in nimajo nobenih stikov z drugimi udeleženci turnirja.

Viktorija Tomova, igralka, ki je  v Palermu okužena s koronavirusom. | Foto: Gulliver/Getty Images Viktorija Tomova, igralka, ki je v Palermu okužena s koronavirusom. Foto: Gulliver/Getty Images "Po tistem je nihče več ni videl"

"Tukaj je turnir organiziran tako, da ko prideš na prizorišče, naredijo test. In dokler test ni negativen, ne smeš zapustiti hotelske sobe. Ne vem, kakšen je bil postopek pri bolgarski igralki. Vse, kar vem, je, da je bila pozitivna in da je morala s svojo ekipo ostati v nekakšni karanteni. Po tistem je nihče več ni videl. Tukaj poteka vse normalno in tudi ni bilo čutiti nobene panike," je uvodoma povedal Robi Cokan, slovenski teniški trener.

Še do včeraj zjutraj jedli v istem prostoru kot drugi gostje hotela

Ko smo ga vprašali, kako organizatorji skrbijo za varnost igralk, so bili njegovi občutki nekoliko mešani. Dobra stvar se mu zdi, da so igralke in trenerji ločeni od gledalcev. Torej, da imajo posebne vhode in z gledalci ne morejo priti v stik.

Nekoliko ga je zmotilo, da so še do včeraj zjutraj jedli v istem prostoru kot drugi gostje hotela. Prav tako se mu ne zdi smiselno, da morajo med tekmo trenerji vseskozi nositi maske. Trenerja obeh igralk sta namreč ločena od gledalcev in svojih varovank, trenerja pa med seboj tudi nimata nobenih stikov.

"Uradno moramo trenerji nositi maske ves čas tekme. Tudi takrat, ko Kaji med tekmo razlagam stvari. Vemo, da sva skupaj na treningu, skupaj jeva. To delava brez zaščitnih mask … Nekatere stvari so nesmiselne. Zdi se mi, da poskušajo navzven dajati vtis, da se trudijo in da je za varnost res poskrbljeno."

Njuna komunikacija na turnirju v Palermu je otežena, ker mora Robi Cokan ves čas dvoboja nositi masko. | Foto: Ana Kovač Njuna komunikacija na turnirju v Palermu je otežena, ker mora Robi Cokan ves čas dvoboja nositi masko. Foto: Ana Kovač

Pod masko mu ni lahko in pričakuje spremembe pravil

Kaja je včeraj zvečer odigrala svoj prvi kvalifikacijski dvoboj. Ta je trajal nekaj več kot dve uri in za Cokana je bilo vse prej kot prijetno, ko je moral ves čas nositi masko.

"Tukaj je zelo vroče in ni lahko. Komunikacija je povsem drugačna. Povsem drugače je, če nekoga vidiš v usta, kaj govori,  ali pa če tega ne vidiš. Tudi organizatorji turnirja menijo, da to nima pravega smisla, ampak morajo upoštevati navodila WTA. Mislim, da bodo v prihodnjih dneh kakšno pravilo spremenili."

Kaja Juvan v nedeljo igra drugi krog kvalifikacij turnirja v Palermu. | Foto: Sportida Kaja Juvan v nedeljo igra drugi krog kvalifikacij turnirja v Palermu. Foto: Sportida

Z igro svoje varovanke je zadovoljen

Kaja Juvan je v soboto prvi krog kvalifikacij igrala proti Poljakinji Magdaleni Frech, ki jo je v pozno večernih urah premagala po dveh nizih (2:6, 6:2, 6:4)." Luči se bleščijo, igrišča so mehka, tako da so bili pogoji kar težki. Večino treningov smo tukaj opravili čez dan, ko je žogico hitrejša. Moram reči, da je Kaja zelo dobro igrala, tekma je bila tesna in vesel sem, da je Kaja dobila najbolj pomembne točke in ostala v turnirju," nam je še povedal naš sogovornik.

Juvanovo v nedeljskih večernih urah v drugem krogu kvalifikacij čaka Elena Gabriela Ruse, trenutno 177. igralka sveta, medtem ko 19-letna Ljubljančanka zaseda 121. mesto svetovne lestvice.

Eden Silva
Sportal S tenisom se ne more preživljati, zato išče še druge vire
Novak Đoković, Rafael Nadal
Sportal Kljub mnogim odpovedim se pri nekaterih vrtijo milijoni
Ne spreglejte