Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
20.58

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Andrej Kraševec Ela Nala Milić Nina Potočnik Veronika Erjavec Tamara Zidanšek Kaja Juvan Teniška zveza Slovenije Pokal Billie Jean King

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 20.58

4 mesece

Pred pokalom BJK

Slovenke v Medvodah trenirajo za Sevillo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Slovenska ženska teniška reprezentanca, pokal BJK | Slovenska ženska teniška reprezentanca je začela priprave za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King. | Foto Teniška zveza Slovenije

Slovenska ženska teniška reprezentanca je začela priprave za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King.

Foto: Teniška zveza Slovenije

Slovenska ženska teniška reprezentanca je začela priprave za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King v Sevilli od 7. do 12. novembra. Pod vodstvom kapetana Andreja Kraševca se v Medvodah pripravljajo Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Veronika Erjavec, Nina Potočnik in Ela Nala Milič.

"Super sem. Zadovoljna sem, da lahko igram. Stanje z ramo se je izboljšalo, upam, da bo tako tudi ostalo. Danes je bil prvi trening, vsi smo navdušeni, upam, da se bomo dobro pripravili na tekmovanje. V Sevillo gremo lahko brez pričakovanj. Ekipe, ki so tam, so zelo močne. Tja bomo odpotovale s pozitivnim razmišljanjem. Na ekipnih tekmovanjih se lahko zgodi marsikaj. Vemo, da imamo možnosti za uspeh," je za spletno stran Teniške zveze Slovenije dejala Tamara Zidanšek.

"Vzdušje je super. Počasi se pripravljam na tekmovanje. Verjamem, da bom do začetka v odličnem stanju. Smo dobra ekipa, ves čas se zabavamo, verjamem, da bomo imeli lep teden. Na tekmovanje odhajamo z željo po čim boljšem rezultatu," pa je dodala Kaja Juvan, ki se počasi pobira po bolezni, zaradi katere je predčasno končala azijsko turnejo.

V Sevilli bodo slovenske barve zastopale Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Veronika Erjavec, Nina Potočnik in Ela Nala Milič. | Foto: Teniška zveza Slovenije V Sevilli bodo slovenske barve zastopale Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Veronika Erjavec, Nina Potočnik in Ela Nala Milič. Foto: Teniška zveza Slovenije

Slovenija bo v skupini B odigrala dva dvoboja. V torek, 7. novembra bodo tekmice Avstralke, v petek, 10. novembra pa Kazahstan. V polfinale se bodo uvrstile zmagovalke skupine.

Na zaključnem turnirju pokala BJK bo nastopilo dvanajst najboljših reprezentanc na svetu. V skupini A bodo nastopile Švica, Češka in ZDA, v skupini C so Španija, Kanada in Poljska, v skupini D pa Francija, Italija in Nemčija.

Naslov branijo igralke Švice, ki so lani v Glasgowu premagale Avstralijo z 2:0.

Preberite še:

Darja Kasatkina
Sportal Stvari so ušle izpod nadzora
Ne spreglejte