Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2024,
14.53

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ela Nala Milić Nina Potočnik Pia Lovrič Veronika Erjavec Tamara Zidanšek Andrej Kraševec Kaja Juvan

Petek, 15. 3. 2024, 14.53

1 mesec, 1 teden

Seznam kandidatk za obračun s Slovakinjami

Proti Slovakinjam brez Kaje Juvan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Kaja Juvan, Andrej Kraševec | Andrej Kraševec prihodnji mesec ne bo mogel računati na pomoč Kaje Juvan. | Foto Guliverimage

Andrej Kraševec prihodnji mesec ne bo mogel računati na pomoč Kaje Juvan.

Foto: Guliverimage

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo čez en mesec nastopila v finalu kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala BJK. Slovenija bo igrala s Slovaško, selektor Andrej Kraševec pa je danes objavil spisek igralk, na katere računa v Bratislavi. Na njem zaradi slabšega počutja ni Kaje Juvan, so sporočili s Teniške zveze Slovenije.

Carlos Alcaraz
Sportal Kaj takšnega pa še ne, moral je bežati z igrišča #video

V reprezentanci so tako Tamara Zidanšek (117. na lestvici WTA), Veronika Erjavec (188. WTA), Pia Lovrič (531. WTA), Nina Potočnik (632. WTA) in Ela Nala Milić (774. WTA).

Dvoboj bo 12. in 13. aprila potekal v Bratislavi, v primeru zmage pa bo Slovenija še drugo leto zaporedoma igrala na zaključnem turnirju. Lani so Slovenke nastopile v polfinalu, kar je bil največji uspeh slovenskega ekipnega tenisa. Od Slovenije je bila nato boljša Italija, ki je v finalu izgubila s Kanado.

Tamara Zidanšek bo prva slovenska violina na dvoboju proti Slovakinjam. | Foto: Reuters Tamara Zidanšek bo prva slovenska violina na dvoboju proti Slovakinjam. Foto: Reuters

Na Slovaškem ne bo nastopila Kaja Juvan, ki zaradi slabšega počutja v zadnjem času ne igra. "Kajo bomo zelo pogrešali, saj je bila redna članica ekipe od leta 2017 naprej. Priigrala nam je številne pomembne zmage, njen odnos do reprezentance je bil vedno nekaj posebnega," je dejal Kraševec.

"A me njena odsotnost ne skrbi, imamo dobro ekipo, ki se lahko še drugo leto zaporedoma uvrsti na zaključni turnir. Vsi se dobro spominjamo, kako uspešni smo bili v letu 2023. Zavedamo se, da imamo lepo priložnost za nov nastop med elito," je dodal.

Cilje pred obračunom s Slovakinjami, te imajo v prvi stoterici eno igralko, in sicer Anno Karolino Schmiedlovo (69.), bodo v slovenskem taboru podrobneje razkrili na novinarski konferenci 5. aprila.

Carlos Alcaraz
Sportal Brez presenečenj, v moškem polfinalu nas čaka poslastica
Novak Đoković
Sportal Đoković presenetil in prečrtal Miami

 

Ne spreglejte