Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2024,
7.19

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

Natisni članek

teniški globus Carlos Alcaraz

Petek, 15. 3. 2024, 7.19

1 mesec, 1 teden

Čebele prekinile dvoboj

Kaj takšnega pa še ne, moral je bežati z igrišča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41
Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz je priznal, da se malo boji čebel. | Foto Guliverimage

Carlos Alcaraz je priznal, da se malo boji čebel.

Foto: Guliverimage

Španski teniški igralec Carlos Alcaraz je moral v četrtfinalu turnirja v Indian Wellsu bežati z igrišča. Razlog za to pa je bil zelo nenavaden. Dvoboj je bil prekinjen za skoraj dve uri. In kdo je bil junak, ki je rešil celo situacijo?

Carlos Alcaraz je v četrtfinalu turnirja serije masters igral proti Aleksandru Zverevu, ki ga je na koncu tudi brez težav premagal. Dvoboj se končal z izidom 6:3, 6:1. Igralca sta igrala le uro in 19 minut, a celoten dvoboj je trajal krepko več. Za to pa so bile krive čebele. Da, prav ste prebrali, čebele.

Ogromno čebel se je zbralo ne eni izmed kamer in posledično so prišle tudi na igrišče. Bilo jih je toliko, da je Carlos Alcaraz bežal z igrišča, glavni sodnik dvoboja pa je zaradi invazije čebel dvoboj moral celo prekiniti. Po posredovanju organizatorjev sta se igralca na igrišče vrnila po dolgem času.

"Tekmo si bomo zapomnili po odlični predstavi, prav tako pa tudi po sodnikovih besedah: 'Igra je prekinjena zaradi invazije čebel,'" je takoj po dvoboju povedal Alcaraz.

"Bilo je čudno. Česa takšnega še nisem videl na teniškem turnirju. Zbežali smo z igrišča. Na televiziji smo gledali invazijo čebel in smejali smo se besedam Mohameda Lahyanija. Bilo mi je smešno. To tekmo si bomo zapomnili po tem in ne po tenisu, ampak po čebelah … Ne bom lagal, da me je malo strah čebel," je dodal Alcaraz, ki se bo v polfinalu pomeril z Jannikom Sinnerjem.

Čebel se je lotil kar brez zaščitne opreme

Po pisanju uradne strani ATP je zadevo rešil čebelar Lance Davis, ki se je čebeljega roja lotil brez vsakršne zaščitne opreme. Navijači na štadionu pa so se čudili njegovemu dejanju. Davis se sicer s čebelarstvom ukvarja že od leta 1971, medtem ko ima svoje podjetje že od leta 1986.

"Prinesel sem vso svojo opremo in videl, da so (čebele) na "pajkovi" kameri. Pripravil sem opremo in jih posesal v kletko za živ ulov. Potem jih lahko vzamem ven in spustim v enega od panjev, ki jih imam. Ta letni čas je čas rojenja in zato gredo povsod. Vesel sem, da sem bil lahko tam, da ni prišlo do nobenega incidenta," je povedal novi junak Indian Wellsa, ki je med drugim dejal, da je šlo za majhen roj čebel.

"Verjetno jih je bilo okoli 3.500 čebel. Priznani čebelar je razkril, da je v navadnem panju tudi do 50 tisoč čebel, običajno pa okrog 30 tisoč čebel. One so tiste, ki proizvajajo med. Več je čebel, več je medu."

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Mnogi se sprašujejo, komu je bilo namenjeno sporočilo #video
Ne spreglejte