Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 6. 2020,
20.44

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Koronavirus tenis Andy Murray

Ponedeljek, 22. 6. 2020, 20.44

3 leta, 10 mesecev

andy murray

Škot želi nastopiti v New Yorku in Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Andy Murray | Andy Murray upa, da bo nastopil na obeh letošnjih turnirjih za grand slam - odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku in odprtem prvenstvu Francije v Parizu. | Foto Gulliver/Getty Images

Andy Murray upa, da bo nastopil na obeh letošnjih turnirjih za grand slam - odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku in odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Foto: Gulliver/Getty Images

Trikratni zmagovalec teniških turnirjev za grand slam Andy Murray upa, da bo nastopil na obeh letošnjih turnirjih za grand slam - odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku in odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Novak Đoković
Sportal V Zadru preplah, Novak Đoković že v Beogradu, okužen tudi njegov rojak #video

Murray, ki je v začetku lanskega leta prestal operacijo kolka, je načrtoval, da se bo po dolgotrajnem okrevanju letošnjega marca vrnil na veliko teniško sceno, a je izbruh pandemije novega koronavirusa zaustavila njegove načrte.

"Nastopa na turnirjih za grand slam v New Yorku in Parizu sta moja prioriteta," je odločno dejal 33-letni Škot. Zanj bi bil to prvi turnir za grand slam po lanskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Nekateri igralci, kot sta trenutno oba prva zvezdnika svetovnega tenisa, Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal, se še nista odločila o svojem nastopu v Flushing Meadowsu, oba pa sta bila predvsem kritična zavoljo številnih omejitev ter zdravstvenih in varnostnih ukrepov, ki jih bodo igralci deležni pred in med turnirjem v ZDA.

Bolečine v kolku ne čuti

Škota, zmagovalca turnirjev za grand slam v Wimbledonu 2013 in 2016 ter v New Yorku 2012, to ne moti, predvsem upa na varne zdravstvene razmere v času obeh velikih turnirjev v New Yorku in Parizu.

"V tem trenutku sem zelo samozavesten. V zadnjih treh ali štirih tednih sem veliko več vadil kot v preteklosti in ne čutim posebne bolečine v kolku," je še dodal Murray.

Turnir v New Yorku, ki bo potekal brez pristnosti gledalcev, bo na sporedu med 31. avgustom in 13. septembrom, turnir v Parizu pa med 27. septembrom in 11. oktobrom.

Preberite še:

Srdjan Đoković, Dijana Đoković
Sportal Đokovićev oče udrihal po Federerju: Vzgajaj otroke, delaj nekaj drugega
Roland Garros
Sportal Znano je, kdaj se bo nadaljevala teniška sezona, OP Francije so zamaknili

 

Ne spreglejte