Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
22. 2. 2020,
17.29

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Roger Federer

Sobota, 22. 2. 2020, 17.29

4 leta, 2 meseca

Roger Federer

Roger Federer je razkril, kaj bo delal po karieri

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pred dnevi je Roger Federer sporočil, da je moral iti na operacijo kolena, kar pomeni, da ga na teniških igriščih ne bomo videli vse do junija. Dejstvo je, da se švicarski teniški virtuoz vse bolj spogleduje s športno upokojitvijo. Prav zanimivo je, kaj bi lahko počel po karieri.

Roger Federer
Sportal Je bila to res premišljena odločitev Rogerja Federerja?

Wimbledon bi rad osvojil še devetič

Roger Federer velja za enega od najboljših teniških igralcev vseh časov in v njegovi dolgoletni karieri smo le redko videli, da je imel večje težave s poškodbami. A sedanjost je drugačna. Po OP Avstralije, kjer se je prebil do polfinala, je prek družbenih omrežij sporočil, da je moral na operacijo kolena in da se bo vrnil, ko se bo začela sezona na travi – junija. Švicar ob tem ne skriva želje, da bi še enkrat osvojil Wimbledon, najprestižnejši teniški turnir.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Rad se uči novih stvari

V intervjuju za BBC je razkril, kaj bi lahko počel po koncu športne kariere. "Veliko je stvari, ki jih ne znam, in to je ena od lepših stvari, ki sledijo po karieri. Pravzaprav bom imel čas, da se naučim novega inštrumenta, morda novega jezika, ali pa bom obiskal kraje, kjer še nisem bil," je najprej povedal 38-letni teniški veteran, ki se zaveda, da tenis še zdaleč ni edina stvar na svetu.

"Če sem dober teniški igralec, to še ne pomeni, da sem dober v preostalih stvareh. Mislim, da je zelo vznemirljivo, če nekaj začneš iz ničle. Daleč od tega, da sem dober kuhar, tako da bi se tudi tega naučil. Tega bi se lahko učil skupaj s svojimi otroki, ker vem, da radi kuhajo," je še povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Roger Federer si je že nekajkrat nadel predpasnik in kuhal

Izgubil bo veliko točk, a bo ostal med prvo deseterico

Roger bo zaradi odsotnosti izgubil kar nekaj točk na lestvici ATP, a splošni izračuni kažejo, da bo junija še vedno uvrščen med prvo deseterico. To med drugim pomeni, da bo v Wimbledonu lahko vseeno visoko postavljen igralec. Na tem turnirju imajo namreč poseben način postavljanja nosilcev turnirja, saj je pri njih pomembno, kakšne rezultate je igralec dosegel na travi.

Roger Federer
Sportal Roger Federer moral na kirurško mizo
Ne spreglejte