Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
30. 6. 2020,
9.31

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

Jelena Dokić

Torek, 30. 6. 2020, 9.31

1 leto, 2 meseca

Jelena Dokić in njena izpoved

Pretresljiva izpoved: zaradi nasilnega očeta razmišljala o samomoru

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Jelena Dokić | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pretresljiva življenjska zgodba Jelene Dokić, nekdanje vrhunske teniške igralke, je ljubiteljem tenisa dobro znana. Zdaj pa je Dokićeva za britanski medij razkrila, da je bila tik pred tem, da naredi samomor.

Slavna teniška igralka, ki je nekoč veljala za velik talent svetovnega ženskega tenisa, je za britanski Telegraph spregovorila o svojih najtežjih trenutkih v življenju, potem ko je bila žrtev psihičnega in fizičnega mučenja svojega očeta.

Oče jo je zlorabljal že od njenega šestega leta. | Foto: Gulliver/Getty Images Oče jo je zlorabljal že od njenega šestega leta. Foto: Gulliver/Getty Images

"Šla sem skozi veliko hudega, a ni bilo druge možnosti. Ali grem skozi to ali pa odneham. V tistem obdobju ni veliko manjkalo, da se ubijem. Ne glede na to, kako težke so bile stvari zaradi očetove zlorabe, torej nasilja in nadlegovanja, sem vedno želela, kot tudi v tenisu, najti izhod. Verjela sem v nekaj boljšega in v rešitev. Borila sem se, da bom imela nekega dne boljše življenje," je razkrila danes 37-letna Jelena Dokić.

Jelena Dokić | Foto: Reuters Foto: Reuters Danes ceni trenutek, ko na plaži pije kavo

Nekdaj četrta igralka sveta že nekaj časa ni več v stiku s svojim očetom in danes živi v Mlebournu v Avstraliji. Jelena danes dela kot strokovna komentatorka in vodi motivacijska predavanja. Doživela je tudi grozote vojne v nekdanji Jugoslaviji, zato so morali z družino zapustiti svoj dom.

"Danes cenim trenutek, ko na plaži pijem kavo. Ko ste starejši, se želite znebiti stvari, ki si jih ne želite," je med drugim v intervjuju povedala Jelena Dokić.

S svojo avtobiografijo pretresla svetovno javnost

Pred leti je izdala svojo avtobiografijo z naslovom Nezlomljiva, ki je pretresla ves svet. Tam je namreč razkrila, da jo je oče pretepal od njenega šestega in vse do 19. leta, ko je dobesedno zbežala stran od njega. "Enkrat me je tako pretepel, da sem izgubila zavest. Pretepal me je s pasom, če po njegovem mnenju nisem dobro opravila treninga ali če je bil nerazpoložen. Pljuval me je, vlekel za lase in ušesa in ves čas me je zmerjal, da sem kurba."

"To se je dogajalo vsakodnevno. Zamislite si, kako sem se počutila, ko sem imela 11 ali 12 let. To ni samo fizična bolečina …"

Jelena Dokić je včasih navduševala na teniških igriščih. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jelena Dokić je včasih navduševala na teniških igriščih. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zgrožena nad someščani tudi v času novega koronavirusa

V času novega koronavirusa je bila povsem razočarana nad prebivalci Melbourna, potem ko je na svojem profilu na Instagramu+  delila fotografijo povsem praznih polic v trgovinah. Takšno obnašanje je Dokićevo, ki je preživela vojno in živela v pomanjkanju, tako vznemirilo, da se je razpisala in bila tudi zelo kritična.

"To je grozljivo in nepotrebno. Ne vem, ali sem žalostna ali jezna. Videla sem vojno, bila sem večkrat begunka in iz prve roke sem videla, kako je, če ni hrane. Hrane v prodajalnah ni bilo zato, ker bi jo ljudje preveč kupovali, ampak ker je dejansko ni bilo."

"Kot majhna deklica sem lačna preživela dneve in noči. Nisem imela denarja, da si kupim hrano. Kot otrok sem stala v vrsti, da sem dobila kos kruha. Nismo imeli elektrike in ogrevanja, ko je bilo zunaj minus 20 stopinj Celzija. Vse to sem preživela in lahko povem, da vse to ni potrebno. Ne samo to, to je nezaslišano, pohlepno, nesramno in ogabno," je zapisala Dokićeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a review of my bestselling book ‘unbreakable’.🙏 This is why I wrote my book and this is why it was all worth it.To be able to move,inspire and help people with my story is just so satisfying and makes me so happy. Thank you @brandinfluenceraus for the incredible post and words.Grateful. 🙏💪🙌👏😍😍📚📚📚🎾❤️ #Repost @brandinfluenceraus with @make_repost ・・・ If you’re to read one book then make sure that its Jelena Dokic’s biography “Unbreakable” (@dokic_jelena ) Forget everything you think you know about her, this is a must read for everyone. This book puts you through a rollercoaster of emotions, from pure anger, to absolute heartbreak and back to astonishing frustration. This is an empowering and raw story of her life and really makes you stop in your tracks. I’m so sorry Jelena that you endured such misery and abuse when it should have been filled with elation and celebration. That the media decided to drag your name through the mud at the expense of your dads atrocious behaviour. Anyone in your position would have done the same. I feel deeply sad that no one saw any of these signs earlier and stepped up to protect you when you were so young and vulnerable. I truly hope that you’re in a better place now and thank you for being so courageous in sharing your story – you certainly touched me. . . Thank you @alifitfantastic for the recommendation 🙌 . . . . . . . #jelenadokicisunbreakable #dontjudgeabookbyitscover #kindle #yourestrongerthankyouthink #unbreakable #tennis #tennis🎾 #🎾 #book #bestseller #mustread #goodread #summerreading #domesticviolence #abuse #inspiration #motivation #bookstagram #booksofinstagram #domesticviolencesurvivor #empoweringwomen #empowerment #instatennis #booktopia #dymocks #australia #melbourne #amazonbooks #greatreviews @dokic_jelena

A post shared by Jelena Dokic 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

 

Jelena Dokić
Sportal Razočarana nad pohlepom: To je grozljivo in nepotrebno
Jelena Dokić
Sportal Izgubila 40 kilogramov: nekdanja teniška igralka se je izvlekla iz krize
Jelena Dokić
Sportal Ob vseh grozotah oče ne pokaže niti kančka obžalovanja
Damir Dokić
Sportal Oglasil se je nasilni oče teniške igralke #video
Ne spreglejte