Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
24. 3. 2020,
8.24

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,59

3

Natisni članek

Jelena Dokić

Torek, 24. 3. 2020, 8.24

4 leta, 1 mesec

Pohlep in panika v Melbournu

Razočarana nad pohlepom: To je grozljivo in nepotrebno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,59

3

Jelena Dokić

Jelena Dokić, nekdanja vrhunska teniška igralka, je povesem razočarana zaradi tega, kar te dni vidi v avstralskem Melbournu. Dokićeva je v svojem življenju dala skozi veliko hudega, tudi balkansko vojno, zato ne razume pohlepa Avstralcev, ki jih je te dni zajel zaradi koronavirusa.

Jelena Dokić je imela težko otroštvo, a ji je vseeno uspelo narediti vrhunsko teniško kariero. Nekdanja teniška igralka, ki je v svoji karieri igrala za Srbijo in Avstralijo, je povsem razočarana nad prebivalcem Melbourna. Na svojem profilu na Instagramu je delila fotografijo povsem praznih polic v trgovinah in spregovorila o nerazumljivem pohlepu someščanov.

Avstralija ima po zadnjih podatkih 2.136 okuženih ljudi, skupno pa je tam umrlo osem ljudi.

"Ne vem, ali sem žalostna ali jezna"

Kot kaže, je v teh dneh tudi Avstralijo zajela panika zaradi koronavirusa. Sicer smo že pred časom videli, kako so se nekateri kupci dobesedno stepli za toaletni papir. Svojo zgodbo glede tega nam je pred dnevi razlagala tudi Anja Osterman, naša vrhunska kajakašica, ki je pred kratkim še trenirala v Avstraliji.

Takšno obnašanje je Dokićevo, ki je preživela vojno in živela v pomanjkanju, tako vznemirilo, da se je razpisala in bila tudi zelo kritična.

"To je grozljivo in nepotrebno. Ne vem, ali sem žalostna ali jezna. Videla sem vojno, bila sem večkrat begunka in iz prve roke sem videla, kako je, če ni hrane. Hrane v prodajalnah ni bilo zato, ker bi jo ljudje preveč kupovali, ampak ker je dejansko ni bilo."

Kljub težkemu življenju ji je uspela vrhunska teniška kariera. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kljub težkemu življenju ji je uspela vrhunska teniška kariera. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kot otrok je v vrsti stala za kos kruha

"Kot majhna deklica sem lačna preživela dneve in noči. Nisem imela denarja, da si kupim hrano. Kot otrok sem stala v vrsti, da sem dobil kos kruha. Nismo imeli elektrike in ogrevanja, ko je bilo zunaj minus 20 stopinj Celzija. Vse to sem preživela in lahko povem, da vse to ni potrebno. Ne samo to, to je nezaslišano, pohlepno, nesramno in ogabno," je zapisala danes 36-letna Dokićeva.

Med drugim je v svojem sporočilu apelirala na vse, da si nima smisla delati velikih zalog in da si je treba v takšnih trenutkih pomagati in predvsem ostati vljuden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is absolutely terrible and not necessary and I am not sure if I am more angry or sad. As someone who has seen war and being a refugee more than once,as someone who has genuinely seen what it looks like when there is no food in stores not because people are over buying but because there is no food in the whole country,as someone who went hungry many days and nights,as someone who had no money to buy food and as someone who stood in lines for hours at a time at 4 am in freezing cold as a kid to be able to get a small piece of bread and had no electricity and heating when it was -20 outside,trust me what we are doing now is not necessary. In fact it is inconsiderate,greedy,rude and disgusting. We are in tough and unprecedented times but there is more than enough food and supplies to go around for years to come and we have enough to feed everyone. This panic buying is just hoarding and all of those people that bought so much food and don’t even get me started on the toilet paper,bought more than enough for months and even years.It’s a joke. With that all of those people showed just how greedy they are and unkind. Instead of being so selfish some of those people should be checking on the elderly and people with disabilities and helping them buy food and whatever else they need because they all missed out and they are doing it tough right now and are the most vulnerable. Let’s stop being selfish and let’s unite and stand together to get through this.We will get through this but in the meantime let’s help the ones that need help and instead of making the news for fighting with each other in the supermarkets,let’s make the news for helping the vulnerable and uniting together. Be kind to one another and stay strong,healthy and safe everyone. 😔😔😔😔🙏🙏🙏🙏😢😢😢😢😢 #corona #coronavirus #virus #together #unite #covid_19 #covid #covıd19 #australia #melbourne #greed #selfish #greedy #unkind #bekind #helpeachother #dotherightthing #emptyshelves #notok #stophoarding #stophoardingtoiletpaper #wewillgetthroughthis #sad #angry #stop #stoppanicbuying

A post shared by Jelena Dokic 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

"To je zgodba o mojem življenju in o vseh bitkah, ki sem jih preživela." | Foto: Instagram/Getty Images "To je zgodba o mojem življenju in o vseh bitkah, ki sem jih preživela." Foto: Instagram/Getty Images V svoji knjigi razkrila življenjsko zgodbo

Jelena Dokić je bila rojena v Osijeku, a se je v času vojne v nekdanji Jugoslaviji z družino preselila v Sombor. Nekaj let pozneje se je preselila v Avstralijo, kjer nekdanja četrta igralka sveta živi še danes. Pred časom je izšla njena knjiga z naslovom Nezlomljiva, kjer je razkrila svojo kruto življenjsko zgodbo.

"To je zgodba o mojem življenju in o vseh bitkah, ki sem jih preživela. Od tega, da sem bila begunka, da sem bila zlorabljena in da sem se spopadala z depresijo. To so pomembne stvari in vesela sem, da zdaj lahko govorim o njih," je pred dobrima dvema letoma ob izidu svoje knjige povedala Dokićeva.

Jelena Dokić
Sportal Izgubila 40 kilogramov: nekdanja teniška igralka se je izvlekla iz krize
Ne spreglejte