Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
15. 11. 2017,
12.23

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

Natisni članek

Jelena Dokić

Sreda, 15. 11. 2017, 12.23

6 let, 5 mesecev

Oglasil se je nasilni oče teniške igralke #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68
Damir Dokić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred dnevi je Jelena Dokić s svojo novo avtobiografijo z naslovom Nezlomljiva pretresla svet, saj je v knjigi razkrila nepojmljivo nasilje njenega očeta. Srbskim novinarjem ga je uspelo preklicati, a je bi Damir Dokić jasen in kratek.

"Ne spremljam, kaj se objavlja v medijih. Nimam nobenega komentarja in prosim, pustite me pri miru," so bile besede Damirja Dokića, ki naj bi bil do svoje hčerke zelo nasilen.

Nasilje njenega očeta naj bi bilo vsakodnevno. | Foto: Twitter - Voranc Nasilje njenega očeta naj bi bilo vsakodnevno. Foto: Twitter - Voranc

Oče naj bi nekdaj delal dobro žganje

Obiskali so ga tudi na njegovem domu v Vrdniku na obronkih Fruške gore. Vrata so bila zaklenjena in nihče ni odšel iz hiše ali prišel vanjo. Eden izmed sokrajanov, ki ni želel biti imenovan, je povedal, da ga zelo redko vidijo.

"Kolikor jaz vem, se ne druži s sokrajani. Vidimo ga samo, ko se ob lepem vremenu pelje mimo v avtomobilu ali na motorju. V zadnjih letih se je umaknil, govorilo se je tudi, da naj bi prodajal svoje premoženje. Ali se je zdaj premislil, ne vem, ampak še vedno živi tukaj. Nekdaj je delal dobro žganje," je za novosti.rs povedal neimenovani vir.

Doživljala je hude travme

Nekdanja četrta igralka sveta je v svoji knjigi razkrila, da je v svojem otroštvu doživljala velike travme. Kot so zapisali avstralski mediji, kjer Jelena zadnja leta živi, jo je oče pretepal, pljuval in žalil že od njenega šestega leta. "Grdo me je tepel. Začelo se je prvi dan, ko sem vzela lopar v roke," je zapisala Dokićeva, ki je med drugim razkrila, da je bilo to nasilje vsakodnevno.

Citat iz knjige:

"Rjav pas, usnje je trdo in debelo. Čutiti je, kot da bi me z ostrim nožem bičal po koži."

Damir Dokić | Foto: Od organizatorjev je zahtevala, da mu vzamejo akreditacijo

Prvi spori med očetom in njo so se začeli že leta 2002, ko je svojim staršem sprva prepovedala vpogled v njene finance. Oktobra istega leta je na enem izmed turnirjev od organizatorjev celo zahtevala, da njenim staršem odvzamejo akreditacije.

Leta 2004 se je Jelena vrnila v Srbijo, da bi se pobotala, vendar iz tega ni bilo nič. Čez leto dni se je vrnila v Avstralijo in znova začela igrati tenis. Svojo športno kariero je končala leta 2013. Po tistem je pridobila veliko kilogramov (tehtala je že 120 kilogramov), a danes ne izključuje možnosti, da se bo spet vrnila v beli šport.

Novinarju je razbil telefon

To pa niso bili edini grehi zloglasnega očeta Damirja. Izgredi so se vrstili drug za drugim. Leta 1999 so ga izključili s turnirja v Birminghamu, kjer se je v znak protesta ulegel na sredino ceste. Leta 2000 so ga izključili s turnirja v Wimbledonu. Takrat je novinarju razbil mobilni telefon, na OP ZDA se je v eni izmed restavracij pritoževal nad visokimi cenami. Leta 2001 je organizatorje OP Avstralije obtožil, da so priredili žreb, potem ko se je morala njegova hčerka v prvem krogu pomeriti z nekdanjo prvo igralko sveta Lindsay Davenport. Takrat se je odločil, da bo Jelena igrala za takratno Jugoslavijo.

Zaradi groženj je Damir Dokić pristal v zaporu. | Foto: Reuters Zaradi groženj je Damir Dokić pristal v zaporu. Foto: Reuters

Grozil je, da bo razstrelil avstralsko ambasado

Pravi izbruh jeze je doživel leta 2009. Ko je Jelena razkrila, kaj je prestajala z njim v svoji mladosti, ga je to tako razjezilo, da je grozil, da bo z raketometom napadel avstralsko veleposlaništvo. Srbska policija je na njegovem domu našla dve ročni granati in 20 nabojev, za katere ni imel dovoljenja. Poleg tega so našli še eno navadno in sedem lovskih pištol, za katere pa je imel dovoljenje. Pozneje so ga zaradi groženj obsodili na 15 mesecev zapora.

Ne spreglejte