Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
17. 12. 2021,
7.41

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Natisni članek

Serena Williams Novak Đoković

Petek, 17. 12. 2021, 7.41

2 leti, 9 mesecev

Skrivnosti zmagovalcev

Po čem se tako razlikujeta od preostalih?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67
Novak Đoković, Serena Williams | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

"Zmagovalci imajo pravo miselnost in s to miselnostjo razvijajo tenis," je povedal teniški trener Patrick Mouratoglou, ki je ameriško igralko Sereno Williams pripeljal do desetih zmag na turnirjih za grand slam. Zelo dobro pa se spomni tudi Đokovića, ko je bil ta star šele 17 let.

Serena Williams je nazadnje na turnirju za grand slam slavila leta 2017, in sicer na OP Avstralije. | Foto: Reuters Serena Williams je nazadnje na turnirju za grand slam slavila leta 2017, in sicer na OP Avstralije. Foto: Reuters

Zmagovalna mislenost

Priznani francoski trener meni, da imata Serena Williams in Novak Đoković veliko več skupnega kot samo vrhunske rezultate. Mouratoglou pravi, da se Serena in Novak od preostalih igralcev ne razlikujeta samo po kakovosti na igrišču, ampak predvsem po svoji zmagovalni miselnosti.

"Zmagovalci imajo pravo miselnost in s to miselnostjo razvijajo tenis. Pri vsem gre za miselnost, kar velja za vse. Nekateri igralci, ki jih poznam, imajo miselnost zmagovalcev," je na Instagramu zapisal Francoz.

Patrick Mouratoglou svetuje tudi Stefanosu Cicipasu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Patrick Mouratoglou svetuje tudi Stefanosu Cicipasu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sereno Williams je vodil do desetih naslovov na turnirjih za grand slam

Patrick Mouratoglou namreč zelo dobro ve, kako teniške igralke in igralce pripeljati do največjih uspehov. Odkar je leta 2012 začel sodelovati s Sereno Williams, jo je vodil do desetih od skupno 23 zmag na turnirjih za grand slam. Prav tako na svoji akademiji svetuje Stefanosu Cicipasu, trenutno četrtemu igralcu sveta, in vzhajajoči teniški zvezdnici Coco Gauff.

Novak Đoković je že v mlajših letih imel zmagovalno miselnost. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je že v mlajših letih imel zmagovalno miselnost. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zelo dobro se spominja Đokovića v najstniških letih

Spominja se tudi Novaka Đokovića, ko je bil ta še v najstniških letih. Ko ga je prvič videl, ni bil navdušen nad njegovo igro, vseeno pa je pri Beograjčnanu prepoznal zmagovalno miselnost. In prav Novak Đoković je danes igralec, ki je v zgodovini tenisa največ tednov preživel na prvem mestu svetovne lestvice ATP. Ob tem je z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom izenačen po številu zmag na turnirjih za grand slam (20).

"Novak ima vrhunsko miselnost zmagovalca. Prav tako ima Serena Williams. Na ta način sta tudi razvila svoj tenis," je še povedal Mouratoglou, ki se zelo dobro spomni igranja Noleta, ko je imel ta sedemnajst let.

OP Avstralije Melbourne Roger Federer 2018 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Đoković morda, Serena zagotovo ne 

Serena Williams in Novak Đoković imata marsikaj skupnega, a njuni poti bosta na začetku nove sezone različni. Đoković naj bi se odpravil v Melbourne, kjer bo poskusil zmagati še na 21. turnirju za grand slam, medtem ko Serena Williams ne bo igrala v deželi tam spodaj. Štiridesetletnica že zadnjih pet let lovi svojo 24. zmago na turnirjih za grand slam. Nazadnje je zmagala leta 2017 na OP Avstralije.

Sportal Novak Đoković je norel ob igrišču #video
Novak Đoković
Sportal Bomo Novaka Đokovića gledali tudi v vlogi trenerja?
Novak Đoković
Sportal So se prehitro veselili? Tudi za Đokovića ne bo popuščanja.
Ne spreglejte