Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 7. 2020,
18.40

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

2

Natisni članek

Berlin Alexander Zverev

Sobota, 4. 7. 2020, 18.40

3 leta, 9 mesecev

V Berlinu ničelna toleranca do kršenja varnostnih postopkov

Ostro opozorilo porednemu nemškemu asu: Če boš žural, ne boš igral!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

2

Alexander Zverev | Alexander Zverev še ne ve, ali bo smel nastopiti na ekshibicijskem turnirju v Berlinu. | Foto Reuters

Alexander Zverev še ne ve, ali bo smel nastopiti na ekshibicijskem turnirju v Berlinu.

Foto: Reuters

Nastop nemškega teniškega zvezdnika Alexandra Zvereva na domačem ekshibicijskem turnirju v Berlinu je pod velikim vprašajem, so v petek sporočili prireditelji dogodka, ki bo potekal od 13. do 19. julija. Če bo vendarle zaigral, bodo imeli "ničelno toleranco" do vsakršnega kršenja postopkov za omejitev širjenja novega koronavirusa, so še dodali.

Triindvajsetletni Nemec Alexander Zverev, sedmi igralec sveta, je ob Avstrijcu Dominicu Thiemu, tretjem z lestvice ATP, ena od glavnih atrakcij ekshibicijskega turnirja v Berlinu, a prireditelji ne bodo tolerirali njegovega kršenja varnostnih pravil v času koronakrize.

Po Adria Touru obljubil, da bo pazil, toda ...

Zverev je bil udeleženec turnirja Adria Tour v Zadru, kjer se je z novim koronavirusom okužilo nekaj njegovih kolegov, Grigor Dimitrov, Borna Čorić, Viktor Troicki in tudi prireditelj turneje, prvi igralec sveta Novak Đoković. Teniškim zvezdnikom so takrat očitali, da so se vedli nadvse neodgovorno, se udeleževali nočnih zabav in drugih družabnih dogodkov ter se požvižgali na socialno distanciranje.

Aleksander Zverev
Sportal Đokovića napadajo, on pa se požvižga na to in se zabava v družbi lepotic #video

Zverev se sicer na Hrvaškem ni okužil, obljubil pa je, da se bo zaprl v samoizolacijo, a je za novo zgražanje poskrbel kaj kmalu, ko so ga ujeli na zabavi v nekem nabito polnem baru na jugu Francije. Eden od najglasnejših kritikov Zverevega vedenja je bil avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki se je ob tem zapletel še v besedni spopad z nemško legendo Borisom Beckerjem.

Boris Becker
Sportal Spor je dvignil veliko prahu: Becker je še večji bedak, kot sem mislil

Ničelna toleranca do kršitev

V Berlinu zabave in kršenja pravil vedenja ne bodo tolerirali, je za Süddeutsche Zeitung v petek razlagal vodja tekmovanja Edwin Weindorfer, ki se še ni odločil, ali bo Zverevu sploh dovolil nastopiti: "Lahko bi rekel, da je Saševo (Alexander Zverev, op. p.) vedenje kršenje pogodbe, lahko pa tudi, da mu damo še eno možnost, a ob opozorilu, da imamo tu v Berlinu zelo jasna pravila vedenja."

V Berlinu ne bo zabav, trening kampov, akademij in drugega spremljevalnega programa, običajnega za velike turnirje, igrali bodo na travnati podlagi in nato še na trdi, v živo pa si bo ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov dvoboje lahko ogledalo od 300 do 1000 gledalcev. Do kršenja pravil bodo imeli ničelno toleranco, je še zagrozil Weindorfer in poudaril, da bo vsak igralec, ki ga bodo ujeli pri kršenju pravil, takoj izključen s turnirja.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Test Novaka Đokovića je bil negativen
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković bo doniral, kolikor bo potrebno
Ne spreglejte