Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2019,
22.51

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,42

6

Natisni članek

Rafael Nadal teniški globus OP ZDA Aljaž Bedene

Četrtek, 29. 8. 2019, 22.51

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 4. dan (ATP)

Bedene po uspehu kariere na OP ZDA ni dočakal stiska roke nasprotnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,42

6

Aljaž Bedene | Aljaž Bedene je po štirih urah in velikem preobratu premagal Benoita Paireja in se prvič v karieri uvrstil v tretji krog OP ZDA. Tam ga čaka Aleksander Zverev. | Foto Getty Images

Aljaž Bedene je po štirih urah in velikem preobratu premagal Benoita Paireja in se prvič v karieri uvrstil v tretji krog OP ZDA. Tam ga čaka Aleksander Zverev.

Foto: Getty Images

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene (80. igralec sveta) je v drugem krogu OP ZDA po maratonskem štiriurnem dvoboju s 3:2 v nizih premagal Benoita Paireja (26.) in se prvič v karieri prebil v tretji krog tega turnirja. Bedene je veliko zmago dosegel po zaostanku z 0:2 v nizih, v odločilnem je Francoza strl v podaljšani igri. Paire se po dvoboju ni rokoval s Slovencem, saj je takoj odkorakal z igrišča. Rafael Nadal je napredoval brez boja.

Naomi Osaka
Sportal Prva igralka sveta uspešna, 15-letnica navdušuje še naprej

Edini slovenski teniški igralec na glavnem turnirju posameznikov Aljaž Bedene je v četrtek na OP ZDA po dolgem času, prvič po letu 2015, zaigral v drugem krogu prestižnega turnirja in po velikem preobratu proti 26. igralcu sveta dosegel največji uspeh v New Yorku. 

Prvi niz je s 6:4 pripadel Francozu, igralca sta na svoj servis dobila vse igre do izenačenja na 4:4, nato pa je Paire Bedenetu odvzel servis in povedel, dobil še svojega in povedel z 1:0 v nizih. V drugem se je nadaljeval izenačen obračun, oba igralca sta bila do 5:5 uspešna ob svojem servisu, Bedene je nato svojega izgubil, a mu je uspelo izenačiti na 6:6. Sledil je tie-break, po katerem je Paire povedel z 2:0 v nizih. V tretjem nizu je Slovenec takoj odvzel servis nasprotniku in s 6:2 znižal na 1:2 v nizih.

Paire zapravil tri žogice za zmago, Bedene se je vrnil in napredoval

Benoit Paire je v četrtem nizu trikrat serviral za zmago na dvoboju, a se je Bedene rešil, izsilil peti niz in napredoval. | Foto: Getty Images Benoit Paire je v četrtem nizu trikrat serviral za zmago na dvoboju, a se je Bedene rešil, izsilil peti niz in napredoval. Foto: Getty Images Tudi v četrtem nizu je bilo vroče, Bedene je pri vodstvu tekmeca s 4:3 vodil s 40:0 in bil blizu izenačenju na 4:4, a je Paire povedel s 5:3 in nato serviral za zmago. Francoz je zapravil tri zaključne žogice, slovenski teniški igralec pa povsem obrnil potek srečanja, dobil naslednje štiri igre in s 7:5 izsilil peti niz.

V tem je Paire hitro ušel na 4:1, a se Bedene tudi tokrat ni dal in ga ujel pri 4:4, izenačeno je bilo tudi pri 6:6, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra. S 7:4 jo je dobil Slovenec in se ob odkritem razočaranju Francoza razveselil največjega uspeha na OP ZDA. 

V tretjem krogu ga čaka Aleksander Zverev, ki se je prav tako dolgo zadržal na igrišču. 21-letnega domačina Francesa Tiafoeja je izločil po petih nizih.

Ljubljančan po koncu dvoboja ni dočakal stiska roke s Francozom. | Foto: Getty Images Ljubljančan po koncu dvoboja ni dočakal stiska roke s Francozom. Foto: Getty Images

Brez stiska rok na igrišču

Bedene je po zmagi padel na tla in proslavljal, stiska roke nasprotnika pa, vsaj na igrišču, ni dočakal. Paire je namreč po pozdravu s sodnikom takoj zapustil igrišče. Francoz je izjavil, da ga je Slovenec v drugem nizu užalil. 

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal brez boja, Avstralec besen

Od glavnih favoritov bi moral na osrednje igrišče stopiti Rafael Nadal, drugi nosilec turnirja. Španec bi moral igrati proti Avstralcu Thanasiju Kokkinakisu, ki je dvoboj predal. Že dolgo časa se namreč ubada s poškodbami.

"Ne morem povedati, kako jezen in razočaran sem ta trenutek, potem ko sem po trdem delu moral predati dvoboj. Hvala vsem, ki me še vedno podpirajo, ko moram prestajati to sranje," je na družbenih omrežjih zapisal razočarani Avstralec.

 

Ne spreglejte