Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2019,
7.55

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

OP ZDA teniški globus

Petek, 30. 8. 2019, 7.55

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 4. dan (WTA)

Prva igralka sveta uspešna, 15-letnica navdušuje še naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Naomi Osaka | Prva igralka sveta Naomi Osaka je proti Poljakinji upravičila vlogo favoritinje.  | Foto Getty Images

Prva igralka sveta Naomi Osaka je proti Poljakinji upravičila vlogo favoritinje.

Foto: Getty Images

V ženskem delu OP ZDA je prva igralka sveta in branilka naslova Naomi Osaka s 6:2 in 6:4 izločila Poljakinjo Magdo Linette. V tretjem krogu bo njena nasprotnica mlada Američanka Coco Gauff, ljubljenka tamkajšnjega občinstva, ki je uspela premagati Timeo Babos. Zmagovalka se bo v tretjem krogu pomerila z Osako. Andreja Klepač se je že poslovila v mešanih dvojicah.

Aljaž Bedene
Sportal Bedene po uspehu kariere na OP ZDA ni dočakal stiska roke nasprotnika #video

Prva igralka sveta Naomi Osaka je v drugem krogu igrala proti Poljakinji Magdi Linette, ki se je do zdaj na OP ZDA najdlje prebila do drugega kroga, in upravičila vlogo favoritinje. Japonka je napredovala s 6:2 in 6:4.

Mlada ameriška junakinja je igrala proti Madžarki Timei Babos, ki se je na turnir prebila skozi kvalifikacije, medtem ko je Coco Gauff dobila povabilo organizatorja. Za igralki je bil to prvi medsebojni dvoboj, po treh nizih pa je bila boljša šele 15-letna teniška igralka. Ta je po letu 1996 postala najmlajša tekmovalka, ki se je uvrstila v tretji krog. Pred tem je bila to Ana Kurnikova.

"Bilo je izjemno. V prvem nizu sem imela vse pod nadzorom. V drugem nizu je Babos dvignila svojo raven. Igrala je zares dobro, ampak mislim, da sem tudi jaz dobro igrala. Bil je dober dvoboj," je po zmagi dejala Coco.

Halepova se je že poslovila

Za veliko presenečenje je poskrbela 23-letna Američanka Taylor Townsend. Ta je v drugem krogu presenetila Simono Halep, četrto nosilko turnirja.

Andreja Klepač | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Klepačeva OP ZDA začela s porazom

lovenska teniška predstavnica na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni v New Yorku v konkurenci dvojic Andreja Klepač je odprto prvenstvo Združenih držav Amerike začela s porazom. V paru z Američanom Kenom Skupskim je izgubila uvodni dvoboj turnirja mešanih dvojic proti tajvansko-novozelandski navezi Hao-Ching Chan/Michael Venus.

Slovensko-ameriška kombinacije je izgubila oba niza dvoboja po podaljšani igri s 6:7 (4) in 6:7 (5). Dvoboj pa je trajal eno uro in 28 minut.

Klepačeva s tem še ni končala nastope na US Opnu. Slovenija ima v konkurenci ženskih dvojic kar štiri predstavnice. Klepačevo, Katarino Srebotnik, Tamaro Zidanšek in Dalilo Jakupović. Slovenska četverica bo po napovedih s svojimi partnericami zaigrala danes.

Serena Williams
Sportal Serena Williams boljša od 20 let mlajše nasprotnice
Ne spreglejte