Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 1. 2024,
15.32

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,88

Natisni članek

Taylor Fritz tenis Novak Đoković OP Avstralije

Torek, 23. 1. 2024, 15.32

3 mesece

OP Avstralije, ATP, (10. dan)

Đokoviću razmere niso ustrezale, a je vseeno zmagal, Italijan melje naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,88
Novak Đoković | Novaku Đokoviću visoka vročina in vlaga ne ustrezata. | Foto Guliverimage

Novaku Đokoviću visoka vročina in vlaga ne ustrezata.

Foto: Guliverimage

V torek sta bila na teniškem OP Avstralije na sporedu dva četrtfinalna dvoboja. Novak Đoković je v četrtfinalu po štirih nizih premagal Taylorja Fritza in se uvrstil v polfinale prestižnega turnirja. Italijan Jannik Sinner pa je bil zatem s 6:4, 7:6 (5) in 6:3 boljši od Andreja Rubljova.

Arina Sabalenka
Sportal Lahko sploh katera ustavi dominantno Belorusinjo?

Novak Đoković po dvoboju. Intervjuval ga je Nick Kyrgios, ki je trenutno poškodovan. Srb mu je zaželel čimprejšnjo vrnitev. | Foto: Guliverimage Novak Đoković po dvoboju. Intervjuval ga je Nick Kyrgios, ki je trenutno poškodovan. Srb mu je zaželel čimprejšnjo vrnitev. Foto: Guliverimage

Utrujen in izčrpan sem

Pred dvobojem so se bolj kot nasprotnika omenjale vremenske razmere, ki Beograjčanu niso ustrezale. Bilo je zelo vroče, prav tako je bila vlažnost visoka. A z izkušnjami je srbskemu zvezdniku uspelo streti Američana in zasluženo se je uvrstil v svoj že 11. polfinale na OP Avstralije, skupno je to že 48. polfinale na turnirjih za grand slam.

"Igral je vrhunsko, zadeval je blizu črt in me silil, da sem v igri. Težko je bilo najti tajming, sonce je bilo močno. Utrujen in izčrpan sem. Velik aplavz za Fritza, zaslužil si ga je. Igral je fantastično," je takoj po dvoboju povedal eden najboljših igralcev vseh časov.

Novak Đoković med premorom. | Foto: Guliverimage Novak Đoković med premorom. Foto: Guliverimage Prvi niz je odločila podaljšana igra

Sprva smo lahko videli zelo izenačen prvi niz, ki ga je odločila podaljšana igra. Taylor Fritz je imel v 12. igri uvodnega niza celo dve točki za niz, a ju ni uspel izkoristiti. Nato je prišla na vrsto podaljšana igra, kjer je pobudo takoj prevzel Srb, saj je povedel s 4:0. Tega vodstva Novak ni izpustil ter prvi niz dobil po uri in 26 minutah.

V drugem nizu že v prvi igri brejk, ta je bil tudi odločilen

V drugem nizu smo lahko spet spremljali vrhunski tenis, potem ko sta igralca pokazala nekaj odličnih potez. Drugi niz je dobil Taylor Fritz. Američan je desetkratnemu zmagovalcu OP Avstralije že v prvi igri odvzel servis. Te prednosti ni zapravil vse do konca niza, čeprav se je nekajkrat na svoj servis znašel v težavah. Drugi niz se je končal z izidom 6:4 in je trajal 59 minut.

Taylor Fritz je bil v tretjem nizu nemočen. | Foto: Guliverimage Taylor Fritz je bil v tretjem nizu nemočen. Foto: Guliverimage

Ekspresni tretji niz

Tretji niz se je odvijal veliko hitreje kot uvodna. Vse pa v korist 36-letnega Beograjčana. Ta je sprva Američanu vzel servis v drugi igri in povedel z 2:0. Nato mu je še enkrat uspelo v osmi igri, ko je povedel s 6:2 in tretji niz dobil po 39 minutah.

V četrtem, odločilnem nizu smo videli podobno zgodbo kot v tretjem nizu. Zadnji niz je Đoković dobil s 6:4 in po slabih štirih urah (3:38) zasluženo slavil še eno veliko zmago.

Morgan Riddle
Sportal Predvajala sta v živo, je izpolnila obljubo? #video

Italijan še naprej brez oddanega niza

Drugi dvoboj sta igrala Jannik Sinner in Andrej Rubljov, zanesljive zmage s 6:4, 7:6 (5) in 6:3 pa se je veselil Italijan, ki na letošnjem OP Avstralije še ni oddal niza. Sinner zdaj v medsebojnih obračunih vodi s 5:2, v polfinalu pa ga čaka obračun z Đokovićem.

Jannik Sinner je na OP Avstralije še naprej brez oddanega niza. | Foto: Reuters Jannik Sinner je na OP Avstralije še naprej brez oddanega niza. Foto: Reuters

Dvaindvajsetletni Italijan tako še naprej kaže dobro formo, na letošnjem turnirju še ni oddal niza. Temu je sicer bil zelo blizu tokrat v drugem nizu, ko je v podaljšani igri zaostajal že z 1:5, a nato pripravil preobrat za 2:0 v nizih, v tretjem pa je dokončal delo. Tako je poskrbel tudi za nekakšen rekord Rubljova, ki je edini igralec v odprti eri, ki je izgubil svojih prvih deset četrtfinalov na grand slamih.

OP Avstralije, četrtfinale:

Novak Đoković (Srb, 1) – Taylor Fritz (ZDA, 12) 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3;
Jannik Sinner (Ita, 4) – Andrej Rubljov (Rus, 5) 6:4, 7:6 (5), 6:3.

Preberite še:

Dajana Jastremska
Sportal Niz senzacij v Avstraliji se nadaljuje #video
Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz ekspresno prek Srba, Zverev se je rešil po štirih urah
 
Ne spreglejte