Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 1. 2022,
14.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

3

Natisni članek

Harmony Tan Belinda Benčič Naomi Osaka Tamara Zidanšek Kaja Juvan Paula Badosa WTA Ashleigh Barty OP Avstralije

Sreda, 19. 1. 2022, 14.00

2 leti, 3 mesece

OP Avstralije (WTA), 3.dan

Slovenki navdušili v Melbournu, slovo olimpijske prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

3

Ashleigh Barty | Ashleigh Barty je italijanski tekmici prepustila le dve igri. | Foto Reuters

Ashleigh Barty je italijanski tekmici prepustila le dve igri.

Foto: Reuters

Prva igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, je v 2. krogu odprtega prvenstva Avstralije zlahka preskočila italijansko oviro. Izkazala se je tudi branilka naslova Naomi Osaka, poslovila pa se je olimpijska zmagovalka Belinda Bencic. Francozinjo Harmony Tan so morali z igrišča spraviti na vozičku, potem ko so jo med dvobojem proti Ukrajinki Jelini Svitolini mučili krči v mečnih mišicah. Slovenska dvojica Tamara Zidanšek - Kaja Juvan je navdušila in v prvem nastopu izločila 12. nosilki.

Rafael Nadal
Sportal Nadal izgubil devet iger, Zverev eno manj

Slovenki izločili 12. nosilki

Kaja Juvan je za razliko od njene soigralke v ženskih dvojicah Tamare Zidanšek že izpadla v konkurenci posameznic. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kaja Juvan je za razliko od njene soigralke v ženskih dvojicah Tamare Zidanšek že izpadla v konkurenci posameznic. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenska teniška dvojica Tamara Zidanšek - Kaja Juvan je uspešno začela nastope na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Slovenska naveza je v prvem krogu s 6:4 in 7:6 (5) po uri in 37 minutah igre izločila 12. nosilki turnirja dvojic, Indijko Sanio Mirza in Ukrajinko Nadijo Kičenok.

Slovenki za zdaj še nimata tekmic v drugem krogu. Njuni nasprotnici bosta boljši par iz dvoboja med Romunkama Simono Halep in Elena-Gabrielo Ruse ter romunsko-nemško navezo Jaqueline Cristian - Andrea Petković.

Juvanova je med posameznicami nastope končala v prvem krogu, Zidanškova pa je napredovala v drugi krog. V drugem krogu jo čaka Britanka Heather Watson, s katero se je pomerila tudi prejšnji teden na turnirju v Adelaide. Takrat je Slovenka po slabih dveh urah in pol v prvem krogu zmagala z 2:6, 6:2, 7:6 (4).

Viktorija Azarenka
Sportal Nekdanja št. 1 v tenisu za obvezno cepljenje: Ni injekcije, ni igranja

Bartyjevo čaka še ena Italijanka

Italijanska kvalifikantka je bila le dober trening za Ashleigh Barty, ki si na domačem pragu želi osvojiti prvi naslov v Melbournu. Za zdaj je v sezoni 2022 še neporažena, potem ko je prejšnji teden osvojila turnir v Adelaide.

"Ker nisem ravno najvišja ali največja na igrišču, se trudim kar najbolj izpopolniti začetni udarec. Imam dobro tehniko in če ujamem ritem, vem, da imam dobro orožje," je po zmagi dejala wimbledonska zmagovalka. V tretjem krogu jo čaka precej bolj izkušena tekmica, 30. nosilka Camila Giorgi. Izkušena Italijanka je s 6:2 in 7:6 (2) premagala Čehinjo Terezo Martincovo.

Harmony Tan so po tem, ko je predala dvoboj zaradi krčev, z igrišča odpeljali na vozičku. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Harmony Tan so po tem, ko je predala dvoboj zaradi krčev, z igrišča odpeljali na vozičku. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Francozinjo spravili z igrišča na vozičku

Francozinjo Harmony Tan pa so danes morali z igrišča spraviti na vozičku, potem ko so jo med dvobojem proti Ukrajinki Jelini Svitolini mučili krči v mečnih mišicah. Svitolina, sicer 15. nosilka, je imela prednost 5:1 v odločilnem tretjem nizu, preden ji je Tanova dvoboj predala zaradi poškodbe.

V tretji krog je med prvimi napredovala tudi Viktorija Azarenka; Belorusinja je s 6:1 in 6:2 odpravila Švicarko Jil Teichmann. "Z Viko se res dobro poznava, saj sva velikokrat že igrali med seboj, pa še v dvojicah sva igrali skupaj in tudi trenirali. Zame bo pomembno, da pridem na igrišče s svojo najboljšo igro," pa je Svitolina dejala o svoji naslednji tekmici Azarenki, zmagovalki v Melbourne Parku leta 2012 in 2013.

Španka nima težav s kondicijo

Španka Paula Badosa je v zadnjih 10 dneh odigrala kar sedem dvobojev. | Foto: Reuters Španka Paula Badosa je v zadnjih 10 dneh odigrala kar sedem dvobojev. Foto: Reuters Zlahka je napredovala tudi osma nosilka Paula Badosa, zmagovalka pripravljalnega turnirja v Sydneyju, ki je s 6:0 in 6:3 premagala Italijanko Martino Trevisian. To je bila za Španko že sedma tekma v desetih dneh, a je dejala, da nima težav s kondicijo in se dobro počuti.

"Počutim se dobro. Četudi izid morda kaže drugače, tekma ni bila lahka. Z Martino se dobro poznava in je velika borka. vesela sem današnje zmage," je dejala nova številka 6 na svetovni lestvici.

Branilka naslova brez težav, slovo olimpijske prvakinje

Naomi Osaka, lanska zmagovalka OP Avstralije, je v drugem krogu nadigrala Američanko Madison Brengle. 31-letna Američanka je proti Japonki osvojila le štiri igre, vse v drugem nizu. V tretjem krogu se bo Japonka pomerila z nepostavljeno Američanko Amando Anisimovo.

"Skušam le igrati tekmo za tekmo. Moj cilj je, da se na igrišču zabavam, da uživam v tenisu in hvaležna sem svoji ekipi, saj se mi zdi, da nam je to uspelo," je dejala Osaka, zmagovalka štirih grand slamov.

Naomi Osaka je brez težav izločila Madison Brengle. | Foto: Reuters Naomi Osaka je brez težav izločila Madison Brengle. Foto: Reuters

Švicarka Belinda Bencic, aktualna olimpijska prvakinja, je v pripravljalnem obdobju zbolela za covidom, tako da je spustila precejšnji del treninga. Dva tedna ni niti enkrat udarila žogice, a je v prvem krogu po dveh nizih odpravila Francozinjo Kristino Mladenovic. V drugem krogu je bila njena nasprotnica Amanda Anisimova premočna. Komaj 20-letna Američanka je zmagala s 6:2 in 7:5

2. krog (zanimivejši dvoboji):

Ashleigh Barty (Avs/1) - Nuria Brancaccio (Ita) 6:1, 6:1;
Barbora Krejčikova (Češ/4) - Xiyu Wang (Kit) 6:2, 6:3;
Maria Sakari (Grč/5) - Zheng Qinwen (Kit) 6:1, 6:4.
Paula Badosa (Špa/8) - Martina Trevisan (Ita) 6:0, 6:3;
Naomi Osaka (Jap/13) – Madison Bengle (ZDA) 6:0, 6:4;
Jelina Svitolina (Ukr/15) - Harmony Tan (Fra) 6:3, 5:7, 5:1 predaja;
Jessica Pegula (ZDA/21) - Bernarda Pera (ZDA) 6:4, 6:4;
Amanda Anisimova (ZDA) - Belinda Bencic (Švi/22) 6:2, 7:5;
Viktorija Azarenka (Blr/24) - Jil Teichmann (Švi) 6:1, 6:2;
Jelena Ostapenko (Lat/26) - Alison Riske (ZDA) 4:6, 6:2, 6:4;
Veronika Kudermetova (Rus/28) -  Elena-Gabriela Ruse (Rom) 6:2, 7:5,
Camila Giorgi (Ita/30) - Tereza Martincova (Češ) 6:2, 7:6 (2);
Marta Kostjuk (UKR) - Sara Sorribes Tormo (Špa/32) 7:6 (5), 6:3;
Madison Keys (ZDA) - Jaqueline Cristian (Rom) 6:2, 7:5;
Qiang Wang (Kit) - Alison Van Uytvanck (Bel) 2:6, 7:6 (5), 6:3;
Nuria Parrizas Diaz (Špa) - Maryna Zanevska (Bel) predaja;

Tamara Zidanšek
Sportal Najboljša Slovenka strla odpor Nizozemke, Emma Raducanu do prvenca #video
Ne spreglejte