Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
23. 3. 2020,
7.51

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer

Ponedeljek, 23. 3. 2020, 7.51

4 leta

Iz karantene se je oglasil Novak Đoković

Novak Đoković v težkih časih poziva vse ...

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

V zadnjih dneh sta se oglasila tako Roger Federer kot Rafael Nadal, zdaj pa se je oglasil še Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, ki te čase preživlja s svojo družino v karanteni. "Prosim vas, da ostanete v karanteni," sporoča Srb.

Oblasti po vsem svetu opozarjajo, da naj ostanejo v karanteni. Nič ni narobe, če na to opozarjajo tudi svetovno znani športniki. Med njimi je tudi Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

"Priložnost, da se posvetimo sebi"

Srbski športni zvezdnik je zapisal, da moli za vse, še posebej za tiste, ki najbolj potrebujejo podporo. Torej, da ozdravijo in da s skupnimi močmi prebrodijo ta virus. "Prosim vas, da ostanete v karanteni," je zapisal trenutno najboljši teniški igralec sveta in ob tem poudaril, da mu samoizolacija prav pride, da lahko več časa preživi z družino.

"Dovoljuje mi, da s svojo družino preživim več kakovostnega časa. Da se smejem, ljubim in objemam do onemoglosti. Da ugotovim, da te, na videz enostavne stvari, naredijo življenje bolj popolno. Nenehne selitve so za nas, teniške igralce, značilne. A ko ostanemo doma, ne pripomoremo samo k temu, da se virus ne širi, ampak imamo možnost, da se posvetimo sebi, potlačenim čustvom in podzavestnim programom, za katere nimamo nikoli časa," je med drugim zapisal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki meni, da v takšnih trenutkih lahko vidimo priložnost za osebno rast.

Novak Đoković v letošnji sezoni še ne pozna poraza. | Foto: Reuters Novak Đoković v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Foto: Reuters

Sanjski začetek sezone

Novak Đoković je letošnjo teniško sezono začel na najboljši možni način, saj v letošnji sezoni na uradnem turnirju še ne pozna poraza. Beograjski zvezdnik je januarja s srbsko reprezentanco zmagal ATP Cup, za tem je zmagal na OP Avstralije, na prvem letošnjem turnirju za grand slam, nato pa je slavil še na turnirju v Dubaju.

Po zadnjih podatkih naj bi bila teniška sezona prekinjena do 7. junija, a glede na trenuten položaj, bi se lahko prekinitev teniške sezone še dodatno zavlekla.

Rafael Nadal
Sportal Najprej se je opravičil in nato nagovoril svoj narod #video
Roger Federer
Sportal Besede človeka, ki bi v tem času lahko zalegle #video
OP Francije
Sportal Ogorčeni nad odločitvijo Francozov: Kako prosim?
Ne spreglejte