Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
12. 12. 2018,
17.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

1

Natisni članek

Marija Šarapova teniški globus

Sreda, 12. 12. 2018, 17.00

5 let, 4 mesece

Nekateri jo že pošiljajo v športni pokoj, kaj pa pravi ona?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

1

Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Marija Šarapova po dopinški aferi leta 2016 ni več na isti ravni kot pred tem. Marsikdo je že naglas napovedoval, da bi se Rusinja lahko kmalu poslovila od tenisa, a je to odločno zavrnila.

Odkar je morala Šarapova zaradi dopniške afere izpustiti sezono 2017, ne najde prave forme, čeprav se ji je na svetovni lestvici že uspelo prebiti med 25 najboljših igralk na svetu. V zadnji sezoni se je dvakrat prebila do polfinala, v Roland Garrosu je igrala v četrtfinalu, predvsem pa so njeno sezono zaznamovale poškodbe.

Marija Šarapova
Sportal Pri 17 letih se ji je življenje obrnilo, a je ostala na tleh

"Veliko sem dosegla in ne vidim razloga za to, da ne bi nadaljevala" Marija Šarapova je prvi večji uspeh dosegla z zmago v Wimbledonu leta 2004. Takrat je bila stara le 17 let. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova je prvi večji uspeh dosegla z zmago v Wimbledonu leta 2004. Takrat je bila stara le 17 let. Foto: Guliverimage/Getty Images

To vsekakor niso rezultati, s katerimi bi bila petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam zadovoljna. In prav zaradi tega so nekateri ugibali, da bi se 31-letna teniška igralka lahko kmalu upokojila. Ta je vsa namigovanja odločno zanikala. Želi nadaljevati, kar ima rada in v čemer je dobra. To je v preteklosti dokazala tudi z rezultati.

"Lepo je vedeti, da si v nečem res dober. To je dobro za samozavest, saj v nobenem drugem športu nisem tako dobra. V mnogo stvareh nisem dobra, ampak na teniškem igrišču se res dobro počutim. Veliko sem dosegla in ne vidim razloga za to, da ne bi nadaljevala. Zakaj ne bi še napredovala? Tenis je nekaj, s čimer se ukvarjam že dolgo časa, in še vedno imam veliko priložnosti, da kaj dosežem."

"Motivacija nikoli ni bila pod vprašajem. Pravzaprav je bila rama tista, ki je vplivala na mojo kariero. To je bilo nekaj, kar sem morala prestati. Zame je velik privilegij, da lahko delam tisto, kar imam rada."

Marat Safin
Sportal Nekdanji prvi igralec sveta: Verjemite mi, vsak milijarder bi raje živel v miru
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thought this would be it with the☔️ , but ☀️is out, gotta goooo 🤸🏼‍♀️🎾

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

"Pomembni so ljudje, ki skrbijo za tvoje telo, za načrt, za fizično pripravo …" | Foto: "Pomembni so ljudje, ki skrbijo za tvoje telo, za načrt, za fizično pripravo …" Imela je srečo z ljudmi okoli sebe

Sibirska tigrica je že pri svojih 17 letih dosegla velik uspeh, potem ko je leta 2004 zmagala v Wimbledonu. Poudarila je, da se morajo za tak uspeh sestaviti vsi koščki v mozaiku. "Pomembno je, kako vas vodijo. Pomembni so ljudje, ki skrbijo za tvoje telo, za načrt, za fizično pripravo … Veliko stvari se mora sestaviti."

"Le nekajkrat sem zamenjala trenerja ali fizioterapevta, a so bili dolga leta na turneji. Nekateri imajo družine, tako da prihajajo in odhajajo, ampak na splošno sem imela srečo z ljudmi, ki so bili v moji ekipi," je še za sport24 povedala Šarapova.

Zelo dobro se je znašla tudi v poslovnem svetu

Letos je Šarapova odigrala le 31 dvobojev, od tega je na 20 zmagala, na 11 pa izgubila. Zadnji turnir, na katerem je nekdanja prva igralka sveta zmagala, je bil leta 2017 na Kitajskem v Tianjinu. Šarapova, ki ima v svoji vitrini 36 turnirskih zmag, se je zelo dobro znašla tudi v poslovnem svetu. Že nekaj časa je namreč lastnica podjetja s sladkarijami Sugarpova.

Določeni igralci, med katerimi je tudi Novak Đoković, menijo, da imajo nekateri o njej napačno predstavo. Rusinja naj bi bila zunaj igrišča povsem drugačna. Zna se sprostiti in bila naj bi zelo prijetno dekle.
Novak Đoković
Sportal Đoković: Ljudje imajo napačno predstavo o Mariji Šarapovi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cali doesn’t want to say goodbye to summer ☀️

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

 

Ne spreglejte