Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
18. 10. 2018,
12.02

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

Natisni članek

teniški globus Marija Šarapova Novak Đoković

Četrtek, 18. 10. 2018, 12.02

5 let, 6 mesecev

Đoković: Ljudje imajo napačno predstavo o Mariji Šarapovi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

O Mariji Šarapovi je bilo že veliko napisanega in vsak ljubitelj tenisa si je o visokorasli Rusinji lahko ustvaril svoje mnenje. Nekaj oboževalcev je izgubila po zloglasni dopinški aferi, zaradi katere je bila tudi kaznovana. In kaj si o njej misli teniški zvezdnik Novak Đoković?

Nista le dobra prijatelja

V nedavnem intervjuju je Novak Đoković o Šarapovi govoril z izbranimi besedami. Beograjčan se je na njeno stran postavil že takoj po dopinški aferi. Novak in Marija nista le dobra prijatelja, ampak sta tudi ambasadorja loparjev Head in sta že večkrat sodelovala.

"Gre za izjemno igralko, ki trdo dela in je v ženskem tenisu prisotna že dolga leta. Nekajkrat sem celo treniral z njo, zato vem, kako je predana treningu, na ta način igra tudi dvoboje. Vidite lahko, kako je osredotočena in zato je tako dolgo v vrhu ženskega tenisa," je povedal eden najboljših igralcev vseh časov, ki poudarja, da ima Šarapova tudi drugi obraz.

Novak Đoković in Jelena Đoković
Sportal Iskreno in ganljivo sporočilo žene Novaka Đokovića

Marija Šarapova | Foto: Reuters Foto: Reuters "Je zelo prijetno dekle"

"Zunaj igrišča je povsem druga oseba kot na igrišču. Mislim, da imajo morda ljudje o njej napačno predstavo, zato ker jo vedno vidijo resno in osredotočeno. Med svojimi dvoboji nima vzponov in padcev. Na igrišču oziroma na dvobojih ne pokaže svoje prave osebnosti. Je zelo inteligentna igralka in zelo prijetno dekle. Poznam jo že kar nekaj let," je še povedal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Želja po prvem mestu je velika

Đoković je trenutno na drugem mestu svetovne lestvice in ima še vse možnosti, da do konca leta skoči na prvo mesto, kjer je trenutno Rafael Nadal. Španec ima trenutno pred njim 215 točk prednosti. Noleta, ki je svojo 72. lovoriko dobil na turnirju serije masters v Šanghaju, čakata še turnirja v Parizu in Londonu. Novak pa ne izključuje, da se bo udeležil še kakšnega dodatnega turnirja, saj je želja po prvem mestu velika.

Simona Halep
Sportal Prva igralka sveta končala sezono

 

Ne spreglejte