Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
9.05

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Kaja Juvan Tamara Zidanšek Polona Hercog OP Avstralije

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 9.05

4 leta, 3 mesece

OP Avstralije (WTA), 1. dan

Petnajstletnica navdušuje, Zidanškova v drugem krogu z Williamsovo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Kaja Juvan | Tamara Zidanšek je v prvem nastopu v Melbournu prepustila Južnokorejki le šest iger. | Foto Ana Kovač

Tamara Zidanšek je v prvem nastopu v Melbournu prepustila Južnokorejki le šest iger.

Foto: Ana Kovač

Danes se je začel OP Avstralije, prvi teniški turnir za grand slam v letošnji sezoni. Tamara Zidanšek je svoje delo opravila z odliko, dvoboja Polone Hercog in Kaje Juvan pa sta bila zaradi neviht in dežja prestavljena na torek. Skozi prvi krog sta se brez težav prebili tudi Serena Williams, nasprotnica Zidanškove v drugem krogu, in Naomi Osaka. Navdušila pa je znova tudi mlada Coco Gauff.

Novak Đoković
Sportal Đokovič ne najbolj prepričljiv v prvem krogu, Federer se je sprehodil #video

Tamara Zidanšek je odlično začela OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Tamara Zidanšek je odlično začela OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

Tamara za zmago potrebovala dobro uro

Uvodni dan ženskega dela OP Avstralije bo precej slovensko obarvan, saj bodo igrale vse tri naše igralke. Kot prva od naših je na igrišče stopila Tamara Zidanšek, trenutno 69. igralka na svetu. Njena nasprotnica je bila Južnokorejka Na-Lae Han, katero je naša igralka premagala po dveh nizih (6:3, 6:3). Zidanškova je za zmago potrebovala eno uro in devet minut. Igralki sta do zdaj odigrali drugi medsebojni dvoboj, oba pa sta se končala v prid naše igralke.

Konjiška teniška igralka bo v drugem krogu igrala proti Sereni Williams, eni najboljših teniških igralk vseh časov. Za igralki bo to prvi medsebojni dvoboj.

Coco Gauff | Foto: Gulliver/Getty Images Coco Gauff Foto: Gulliver/Getty Images

Coco Gauff je bila šokirana, ko je videla žreb

Prvi dan OP Avstralije je še enkrat znova blestela Coco Gauff. Ta je še drugič v karieri premagala 39-letno Venus Williams, sedemkratno zmagovalko turnirjev za grand slam. Dvoboj se je končal z izidom 7:6 (5) in 6:3, mlada Američanka pa se v svojem uvodnem OP Avstralije uvrstila v drugi krog, kjer jo čaka Romunka Sorana Cirstea.

"Bilo je zelo težko. Igrala je zelo dobro in danes sem bila zelo nervozna. Bila sem šokirana, ko sem videla žreb, ampak zadovoljna sem, da sem se prebila naprej. Počutim se odlično, uživam na takšnem igrišču in pred takšnim občinstvom," je po zmagi povedala mlada teniška zvezda, ki je tudi najmlajša igralka na glavnem turnirju.

Robi Cokan, Kaja Juvan
Sportal Lepi obeti pred OP Avstralije: Premagovala je tudi igralke prve deseterice

Polona Hercog | Foto: Reuters Polona Hercog Foto: Reuters

Polona Hercog (44.), za katero je to že deseti nastop na OP Avstralije, bo v uvodnem krogu igrala proti Švedinji Rebecci Peterson. Ta je na lestvici WTA uvrščena štiri mesta višje kot Mariborčanka. Igralki sta lani igrali na turnirju v Rabatu, kjer je bila po treh nizih boljša štiri leta mlajša Švedinja.Zaradi dežja bo Polona igrala v torek.

Kaja Juvan
Sportal Vesela je, da je zdržala #video

Kaja Juvan je pred dvobojem povedala, da gre na zmago, tako kot vsakokrat. | Foto: Gulliver/Getty Images Kaja Juvan je pred dvobojem povedala, da gre na zmago, tako kot vsakokrat. Foto: Gulliver/Getty Images Svoj krstni nastop na glavnem turnirju OP Avstralije bo tudi jutri pričakala Kaja Juvan (126.). Ta se je na turnir prebila skozi kvalifikacije. Njena nasprotnica bo Dajana Jastremska, 24. igralka sveta. Kaja in Dajana, ki sta sovrstnici, nista še igrali medsebojnega dvoboja. Obeta se zanimiv obračun.

Zaradi neviht in dežja, ki so krojile razpored uvodnega dneva tekmovanja, bosta tako Hercogova kot Juvanova dvoboj 1. kroga odigrali šele v torek.

Serena Williams je za zmago potrebovala manj kot eno uro, pravzaprav 59 minut. | Foto: Gulliver/Getty Images Serena Williams je za zmago potrebovala manj kot eno uro, pravzaprav 59 minut. Foto: Gulliver/Getty Images

Osaka in mlajša izmed sester Williams brez težav

Naomi Osaka, lanska zmagovalka Melbourna, se je tudi že prebila skozi prvi krog turnirja. Njena nasprotnica je bila Čehinja Marie Bouzkova, katero je Japonka odpravila z izidom 6:2, 6:4. Večjega dela ravno tako ni imela Serena Willliams. Ta je proti Anastasiji Potapovi zmagala s 6:0 in 6:3. Ashleigh Barty, prva igralka sveta je premagala Ukrajinko Lesijo Tsurenko.

Ne spreglejte