Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
13.39

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković Roger Federer

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 13.39

4 leta, 3 mesece

OP Avstralije (ATP), 1. dan

Đokovič ne najbolj prepričljiv v prvem krogu, Federer se je sprehodil #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Prvi dan moškega teniškega turnirja na OP Avstralije bo zelo zanimivo. Roger Federer je z lahkoto premagal Američana Steva Johnsona. Novak Đoković, lanski zmagovalec tega prestižnega turnirja, pa je v štirih nizih premagal Jana-Lennarda Struffa. Aljaž Bedene bo igral v torek.

Kaja Juvan
Sportal Petnajstletnica navdušuje, Zidanškova v drugem krogu z Williamsovo #video

Novak Đoković se je moral potruditi proti Nemcu

Novak Đoković, ki je v deželi "tam spodaj" slavil že sedemkrat, je v prvem krogu čakal Nemec Jan-Lennard Struff. Oba medsebojna dvoboja je dobil Srbski zvezdnik, ki je priznal, da mu je ATP Cup vzel kar nekaj moči. To se mu očitno poznalo tudi v igri, saj je prvi niz dobil šele po podaljšani igri. Drugi niz se je odvijal po notah srbskega zvezdnika, medtem ko je tretji niz dobil Struff. V četrtem, odločilnem nizu, je drugi igralec sveta dvignil raven svoje igre in ga dobil 6:1. Nole je svoj uvodni dvoboj po dve urah in 19 minutah.

900. zmaga v karieri

Srbski teniški igralec in drugi nosilec odprtega prvenstva Avstralije je proti Nemcu Jan-Lennardu Struffu zabeležil svojo 900. posamično zmago v karieri.

S tem je postal šele šesti teniški igralec v zgodovini s tovrstnim dosežkom. Pred njim je na petem mestu te lestvice Argentinec Guillermo Vilas z 949. Na prvem mestu je Jimmy Connors, ki je v karieri dobil 1274 posamičnih obračunov, Američana pa lovi Roger Federer, ki je z današnjo zmago proti Stevu Johnsonu zabeležil 1238 zmag.

"Sem šele na začetku," se je pošalil 32-letnik in nadaljeval: "Zelo sem ponosen na vse, kar sem napravil, po drugi strani pa moram biti hvaležen, da še vedno lahko igram na tej ravni. Nenazadnje sem tenis začel igrati v Srbiji, ki nima tradicije v svetu tenisa, zato res uživam v vsakem trenutku."

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer ima na Melbourne lepe spomine, saj je v zadnjih dveh letih kar dvakrat zmagal. Tam pa je leta 2009 doživel tudi enega najbolj bolečih porazov, ko ga je na kolena spravil Rafael Nadal. Zimzeleni Švicar je tokrat v prvem krogu igral proti Američanu Stevu Johnsonu in ga po hitrem postopku poslal pod hladno prho. Dvoboj se je končal z izidom 6:3, 6:2, 6:2. Igralca sta na igrišču preživela manj kot uro in pol (1:24).

Denis Shapovalov je že v prvem krogu pomahal v slovo. | Foto: Gulliver/Getty Images Denis Shapovalov je že v prvem krogu pomahal v slovo. Foto: Gulliver/Getty Images

Prvo presenečenje

Prvi dan je v moškem delu turnirja prišlo tudi do presenečenja. Od turnirja se je moral posloviti Kanadčan Denis Shapovalov. Trinajstega nosilca turnirja je premagal Madžar Marton Fucsovics, trenutno 67. igralec sveta. Ta je Shapovalova premagal z izidom 6:3, 6:7 (7), 6:1, 7:6 (3) , dvoboj pa je trajal tri ure in pol.

Sportal Samo z enim pozivom prišli do več kot 4 milijonov dolarjev #video
Ne spreglejte