Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
23. 6. 2020,
14.03

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,24

14

Natisni članek

Daniel Evans Andy Murray Novak Đoković

Torek, 23. 6. 2020, 14.03

3 leta, 10 mesecev

Novak Đoković, koronavirus

Novak Đoković je pozitiven na koronavirus #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,24

14

Novak Đoković | Novak Đoković je moral plačati svoj davek.

Novak Đoković je moral plačati svoj davek.

Svetovna športna javnost je nestrpno pričakovala izid testa Novaka Đokovića. Zdaj je postalo jasno, da je prvi teniški igralec sveta pozitiven na novi koronavirus. "Moj in test od Jelene je pozitiven. Test otrok je negativen," je sporočil Nole.

Tako se je Novak Đoković pred dnevi zabaval v Zadru.

Novak je tako postal četrti teniški igralec iz Adria Toura, ki je okužen s koronavirusom. Pred njim so to sporočili Grigor Dimitrov, Borna Ćorić in Viktor Troicki.

"Takoj po prihodu v Beograd smo šli na testiranje. Moj in Jelenin test sta pozitivna. Testi otrok so negativni. Vse, kar smo delali zadnji mesec, smo delali iskreno. Naš turnir je bil humanitaren, s tem smo želeli pomagati igralcem iz regije. Želeli smo jim omogočiti pogoje za igranje in da s tem lažje prebrodijo to težko obdobje. Ob tem smo želeli poslati sporočilo solidarnosti, spoštovanja in fair-playja. Cilj je bil, da pomagamo dobrodelnim fundacijam in tistim, ki jim je pomoč najbolj potrebna. Vesel sem, da se je tej pobudi pridružilo veliko število ljudi," je zapisal eden najboljših igralcev vseh časov.

S koronavirusom je okužena tudi Jelena Đoković, njegova žena. | Foto: Reuters S koronavirusom je okužena tudi Jelena Đoković, njegova žena. Foto: Reuters

"Upam, da bo z vsemi vse v redu"

Med drugim je tudi povedal, da so organizirali turnir, ko je novi koronavirus oslabel in ko so bili vzpostavljeni pogoji za izpeljavo le-tega. "Zelo žal mi je zaradi vsake okužbe. Spremljam izjave zdravnikov in upam, da se število okuženih ne bo povečalo. Upam, da se pri nikomur ne bo zapletlo in da bo z vsemi vse v redu. Prihodnjih 14 dni bom ostal v samoizolaciji, test bom ponovil čez pet dni," je še zapisal 33-letni Beograjčan.

Bo zdaj na cepljenje proti koronavirusu gledal drugače?

Pred tedni so zelo odmevale besede Novaka Đokovića, potem ko je dejal, da ni najbolj navdušen nad cepljenjem proti virusu, ki se še vedno nezadržno širi po celem svetu. "Osebno sem proti cepljenju. Ne bi si želel, da me kdo prisili, da dobim cepivo, da bom lahko potoval," je izjavil pred časom. Se bo njegov pogled ob nastalih razmerah spremenil?

Novak Đoković
Sportal V Zadru preplah, Novak Đoković že v Beogradu, okužen tudi njegov rojak #video

Novak Đoković se je testiral v Beogradu. | Foto: Reuters Novak Đoković se je testiral v Beogradu. Foto: Reuters V nedeljo je športni svet pretresla novica, da je bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov okužen s koronavirusom, zaradi česar se odpoveduje teniški finale v Zadru, kjer je potekal turnir v sklopu turneje Adria Tour. Nadaljevanje tega turnirja pa je tudi pod velikim vprašajem. V ponedeljek so sporočili, da sta od igralcev z novim virusom okužena še hrvaški igralec Borna Ćorić in Srb Viktor Troicki ter še dva iz spremljevalne ekipe.

Đoković testiranje na Hrvaškem zavrnil

Novak Đoković je na presenečenje mnogih v Zadru testiranje zavrnil in odšel v Beograd, kjer se je takoj po prihodu domov šel testirat. Kmalu zatem se je na družbenih omrežjih usul plaz kritik, potem ko so se igralci v Beogradu zabavali v nočnem klubu, v Zadru pa so igrali košarko.

Andy Murray: Upam, da se bomo vsi nekaj naučili iz tega, in dojeli, da je zelo resno. | Foto: Gulliver/Getty Images Andy Murray: Upam, da se bomo vsi nekaj naučili iz tega, in dojeli, da je zelo resno. Foto: Gulliver/Getty Images

Murray upa, da se bodo vsi iz tega nekaj naučili

Oglasil se je tudi Andy Murray, ki je sicer zelo dober prijatelj srbskega zvezdnik, a Škot tokrat ni bil prizanesljiv do Đokovića.

"Vedno sem imel dober odnos z Novakom, a glede na to, kaj se je tam dogajalo, ni bilo videti dobro. Ko gremo skozi takšno obdobje, je pomembno, da najboljši športniki pokažejo, da je stvar resna. Torej socialna distanca in vse drugo, kar je priporočeno. Bilo je nekaj igralcev, ki se niso najbolj držali pravil. To meče slabo luč na naš šport, ko se zgodi nekaj takšnega. Upam, da se bomo vsi nekaj naučili iz tega, in dojeli, da je zelo resno. Na koncu se tenis ne bo vrnil, če bomo vsak teden imeli takšne težave in bodo teniški igralci delali, kar bodo želeli," je za britanski Metro povedal Murray.

Đokovič bi se moral čutiti odgovornega "Čeprav v tej državi ni obvezna distanca dva metra, to vsekakor ni šala, kajne?" | Foto: Gulliver/Getty Images "Čeprav v tej državi ni obvezna distanca dva metra, to vsekakor ni šala, kajne?" Foto: Gulliver/Getty Images

Zelo kritičen je bil tudi Britanec Daniel Evans. Ta meni, da bi se moral Đoković čutiti odgovornega za nastali položaj. "To ni ravno dober zgled. Mislim, da igralcev ne bi bilo treba peljati na zabavo. Moral bi se počutiti odgovornega, glede na to, kako so potekali ti turnirji," je uvodoma povedal Evans, ki sicer meni, da je dobrodošlo organizirati tovrstne turnirje.

"Čeprav v tej državi ni obvezna distanca dva metra, to vsekakor ni šala, kajne? Mislim, da je prišlo do popolnega nespoštovanja pravil, in smola je, da sta Grigor in Ćorić dobila virus. Upam, da zaradi nepremišljenih potez ne bodo odpovedali OP ZDA," je za BBC povedal Evans.

Eden prvih, ki je se je oglasil, je bil Nick Kyrgios, avstralski teniški igralec. Ta je dejal, da do so bila njihova dejanja nespametna. Zaželel jim je hitro okrevanje in jih ob tem opozoril, da virus ni šala.

Richard Gasquet | Foto: Reuters Foto: Reuters

Francoz se mu je postavil v bran

So tudi igralci, ki so se 17-kratnemu zmagovalcu za grand slam postavili v bran. Eden izmed njih je Richard Gasquet iz Francije, ki sicer tudi sam pravi, da ga straši, ker se virus še vedno širi. "Đoković ni glavni krivec. Ni on igralcev prisilil, da igrajo pred pet tisoč gledalci. To so oblasti dovolile. To je bilo edino mesto na svetu, kjer ste lahko videli toliko ljudi. Mnogi so presenečeni, ampak moramo razumeti, da živimo v novem svetu, in na to se moramo navaditi," je povedal Gasquet.

Andy Murray
Sportal Škot želi nastopiti v New Yorku in Parizu
Novak Đoković zadar
Sportal Đoković že v finalu, Zverev ugnal Čilića na Adria Touru
Srdjan Đoković, Dijana Đoković
Sportal Đokovićev oče udrihal po Federerju: Vzgajaj otroke, delaj nekaj drugega
Ne spreglejte