Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 6. 2020,
9.17

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Adria Tour Novak Đoković

Nedelja, 21. 6. 2020, 9.17

3 leta, 10 mesecev

Đoković že v finalu, Zverev ugnal Čilića na Adria Touru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Novak Đoković zadar | Novak Đoković se je že uvrstil v finale teniškega turnirja serije Adria Tour v Zadru.   | Foto Reuters

Novak Đoković se je že uvrstil v finale teniškega turnirja serije Adria Tour v Zadru.

Foto: Reuters

Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković se je kot prvi uvrstil v finale turnirja serije Adria Tour v Zadru, ki jo je organiziral prav Srb. Đoković je sinoči ugnal hrvaškega reprezentanta Borna Ćorića s 4:1, 4:3 (1). V današnjem zaključnem obračunu v Zadru bo igral z Rusom Andrejem Rublevom ali Nemcem Alexandrom Zverevom.

Za uvrstitev v finale je moral premagati hrvaškega reprezentanta Borna Čorića. | Foto: Reuters Za uvrstitev v finale je moral premagati hrvaškega reprezentanta Borna Čorića. Foto: Reuters

Zverev, sedmi igralec sveta, je dvakrat nadoknadil svoj izgubljeni servis v odločilnem nizu in že v zgodnjih nedeljskih urah porazil Hrvata Marina Čilića, zmagovalca odprtega prvenstva ZDA 2014, s 4:3 (1), 0:4 in 4:3 (1).

V prvi partiji sobotnih obračunov je Đoković v skupini s svojim imenom najprej ugnal rojaka Pedjo Krstina s 4:3 (7:3) in 4:1. Zverev mora danes za nastop v finalu premagati Rubleva.

Ta je v skupini Zverev ugnal najprej Čilića s 4:3 (5), 2:4 in 4:1, zvečer pa še Srba Danila Petrovića s 4:2 in 4:1. Slednji je v prvem obračunu odpravil Zvereva s 4:3 (2) in 4:3 (1).

Adria Tour zadar | Foto: Reuters Foto: Reuters

Adria Tour štiri tedne poteka po Balkanu, po turnirjih v Beogradu in Zadru se bo tekmovanje z dobrodelno noto končalo v Črni gori (27. in 28. junija) ter Banjaluki v Bosni in Hercegovini (3. in 4. julija).

Đoković je turnir pripravil v času pandemije novega koronavirusa, ki je zaustavila športni svet. Od marca prekinjeni teniški turnirji na najvišji ravni pa bi se lahko nadaljevali od avgusta naprej.

Sredi tega meseca sta krovni teniški organizaciji ATP in WTA objavili prilagojeni koledar sezone, ki naj bi se v ženski konkurenci nadaljevala 3. avgusta s turnirjem v italijanskem Palermu, v moški pa 14. avgusta v Washingtonu v ZDA.

Preberite še:

Sportal Kaj je po tem presenečenju povedal ganjeni Đoković? #video
Matej Kerec
Avtomoto "Trenutna prometna kultura je precej katastrofalna"
zdravila hipertenzija
Trendi Dosegel je cilj, a se zanj bori vsak dan
Ne spreglejte