SiolNET. Sportal Sportal +
1,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tudi to je šport

Kaj je po tem presenečenju povedal ganjeni Đoković? #video

1,69

termometer

Dalmatinsko mesto Zadar ta konec tedna gosti drugi teniški turnir v okviru teniške turneje Adria Tour, ki jo organizira srbski teniški zvezdnik Novak Đoković. Na včerajšnji novinarski konferenci je dobil darilo, ki ga ne bo pozabil.

Po koncu novinarske konference je Novaka Đokovića presenetila Biserka Petrović, mama pokojnega košarkarskega virtuoza Dražena Petrovića, ki je pobudniku teniške turneje Adria Tour podarila Draženov dres Netsov številko 3, on pa ji je podaril teniški lopar.

"Zelo me je ganilo darilo, hvala, da ste prišli, gospa Biserka," se ji je zahvalil, o Draženu pa povedal naslednje: "Kaj reči o Draženu, on je ikona športa, ki se mu je klanjala cela Amerika, cel svet. Imel sem priložnost prisluhniti nekaterim vašim intervjujem, najbolj pa me je ganil dokumentarni film z naslovom Nekoč brata. V čast mi je, da danes stojim tukaj z vami," je bil ganjen prvi lopar sveta, ki je sprva nameraval obiskati tudi Šibenik, rojstno mesto Dražena Petrovića, in njegov muzej v Zagrebu, a je zaradi drugih obveznosti obisk preložil na poznejše obdobje.

Oglejte si dokumentarni film z naslovom Nekoč brata, ki govori o prijateljstvu med Vladetom Divcem in Draženom Petrovićem ter izjemni jugoslovanski košarkarski generaciji s Tonijem Kukočem, Dinom Radjo, Žarkom Paspaljem in drugimi.

Teniška karavana z osmimi teniškimi zvezdniki se je prejšnji konec tedna ustavila v Beogradu – turnir si je ogledalo več kot osem tisoč navijačev –, po postanku v Zadru pa se seli v Banjaluko in Sarajevo.

Teniško smetano bi morali gostiti tudi v Črni gori, a je zaradi pandemije ta del turnirja odpovedan. Kot nadomestno lokacijo se je omenjalo Slovenijo, a je zaradi ukrepov v zvezi z zajezitvijo novega koronavirusa oz. obvezno karanteno za prišleke iz Srbije tudi ta možnost splavala po vodi.

Preberite še:

Dražen Petrović Sportal Mama Dražena Petrovića zavrnila slovensko-ameriško ponudbo Novak Đoković Sportal Novak Đoković se še ni odločil Miha Mlakar Sportal Slovenec, ki je Američanom postavil pogoj #video Gregor Krušič Sportal V Sloveniji brez Đokovićevega turnirja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin