Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2020,
9.50

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

10

Natisni članek

Biserka Petrović Dražen Petrović

Sreda, 10. 6. 2020, 9.50

3 leta, 10 mesecev

Mama Dražena Petrovića zavrnila slovensko-ameriško ponudbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

10

Dražen Petrović | Kdaj bomo dočakali film o Draženu Petroviću? Njegova mama navija za igrani film in ne dokumentarni. Dokumentarnega gradiva je že v muzeju dovolj, pravi.   | Foto Getty Images

Kdaj bomo dočakali film o Draženu Petroviću? Njegova mama navija za igrani film in ne dokumentarni. Dokumentarnega gradiva je že v muzeju dovolj, pravi.

Foto: Getty Images

Biserka Petrović, mama pokojnega košarkarskega genija Dražena Petrovića, ki je 7. junija 1993 umrl v hudi prometni nesreči, star komaj 28 let, je zavrnila ameriško ponudbo za snemanje filma o Draženu. Raje bi videla hrvaški film s hrvaškim igralcem.

Biserka Petrović, mama pokojnega košarkarja Dražena Petrovića in Aleksandra Petrovića, nekdanjega košarkarja, danes selektorja brazilske reprezentance, je v pogovoru za 24sata ob obletnici Draženove smrti razkrila, da obstaja velik interes za snemanje filma o Draženovi življenjski zgodbi.

"Oglasil se nam je slovenski menedžer iz Los Angelesa in ponudil, da bi Američani posneli igrani film o Draženu. Želeli so odkupiti vse pravice, kar bi pomenilo, da naša družina ne bi imela nobenega vpliva na film. Ker nam to ni odgovarjalo, ker bi želeli k filmu prispevati svoj delež, saj smo želeli, da so v njem emocije, smo ponudbo zavrnili," je povedala Petrovićeva, ki v Zagrebu skrbi za Memorialni center Dražena Petrovića.

Dražen Petrović
Sportal Tisti nesrečni in tragični 7. junij 1993

Slovenski menedžer, ki je stopil v stik z družino pokojnega košarkarja, naj bi bil slovenski režiser Mitja Okorn, producent in režiser, ki je želel posneti film pa Steven Oritt

Petrovićeva je povedala, da so ji Američani za film ponudili 100 tisoč ameriških dolarjev, posneli pa naj bi serijo, s čimer se ni strinjala, saj bi raje videla igrani film.

Dražen Petrović | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Tudi naš producent v ZDA Pete Radović (nagrajeni športni producent CBS Sportsa), ki je preveril ozadje ponudbe, nam je predlagal, da počakamo na boljšo ponudbo. Pravi, da je še dovolj časa za film, jaz pa pravim, da se čas izteka."

"Ljubše bi mi bilo, če bi film posneli naši ljudje. Ponudb je več, tudi od naših mladih izseljencev po Evropi, samo izbrati moramo," je dejala in poudarila, da ne njej in ne Draženu nikoli ni šlo za denar, ampak za to, da se na film prenesejo čustva, ki jih prinaša Draženova zgodba.

Ljubitelji košarke se bodo morali do takrat zadovoljiti z muzikalom o Draženu, ki ga pripravlja Ivica Krajač in je tik pred premiero.

Dražen Petrović | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

V igri je tudi dokumentarni film z naslovom Nekaj močnejšega od mene režiserja Ivana Turkovića Krnjaka, čeprav bi Biserka prej podprla igrani film, saj pravi, da je dokumentarnega materiala dovolj že v muzeju.

Katerega igralca si predstavlja v vlogi Dražena, ni želela razkriti, niti imena režiserja, s katerim bi najraje sodelovala.

Katerega igralca si vi predstavljate v vlogi Dražena Petrovića ali ? Sporočite nam v komentar ...

Preberite še:

Kukoč, Dončić, Petrović, Jordan
Sportal Jordan, Kukoč, Petrović, Dončić: ozadja kultnih številk
Kobe Bryant
Sportal Sanjska ekipa, ki se nabira nad oblaki
Sportal Luka Dončić del globalne zgodbe NBA kot Boris Gorenc 22 let prej #video
Dražen. Biserka. Dončić.
Sportal Draženova mama o receptu za Dončićev uspeh #video
Ne spreglejte