Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
7. 5. 2020,
10.12

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

5

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković

Četrtek, 7. 5. 2020, 10.12

3 leta, 11 mesecev

Cepljenje proti koronavirusu

Đoković bo imel težave, če se ne bo želel cepiti proti koronavirusu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

5

Novak Đoković | Novak Đoković bi se lahko, ko bodo odkrili cepivo proti koronavirusu, znašel pred veliko dilemo. | Foto Gulliver/Getty Images

Novak Đoković bi se lahko, ko bodo odkrili cepivo proti koronavirusu, znašel pred veliko dilemo.

Foto: Gulliver/Getty Images

V zadnjem času se vse pogosteje govori o razvoju novega cepiva proti koronavirusu. Eden tistih, ki ni najbolj navdušen nad tem, je teniški igralec Novak Đoković. Ta je pred časom izjavil, da je proti cepljenju. Rafael Nadal ga ob tem opozarja, da bo moral upoštevati pravila, če bo želel igrati.

Marija Šarapova
Sportal Njuna prva večerja in zadetek v mednožje Đokovića #video

"Osebno sem proti cepljenju. Ne bi si želel, da me kdo prisili, da dobim cepivo, da bom lahko potoval," je pred tedni povedal srbski teniški zvezdnik, ki je bil pred leti, ko je imel poškodbo komolca, tudi proti operaciji. Sprva je poskušal poškodbo pozdraviti brez operacije, a pozneje je le popustil in šel na operacijsko mizo.

"Če bomo lahko potovali in s tem zaščitili vse, se bo moral cepiti tudi Đoković, če bo želel nadaljevati z igranjem na najvišji ravni." | Foto: Reuters "Če bomo lahko potovali in s tem zaščitili vse, se bo moral cepiti tudi Đoković, če bo želel nadaljevati z igranjem na najvišji ravni." Foto: Reuters

"Cepiti se bo moral tudi Đoković"

Rafael Nadal, španski teniški zvezdnik, je drugačnega mnenja in svojega srbskega kolega opozarja, da se ne bo mogel izogniti cepljenju, če bo to potrebno, da se bodo lahko vrnili iz karantene oziroma da se bodo lahko vrnili na teniška igrišča.

Teniški turnirji, tudi OP Avstralije, se trenutno spoprijemajo z velikimi težavami, na kakšen način bodo, če bo to sploh možno, organizirali turnirje. Če bo cepivo že na voljo in bodo to organizatorji to zahtevali, potem se bo Đoković težko izognil cepljenju.

"Če bomo lahko potovali in s tem zaščitili vse, se bo moral cepiti tudi Đoković, če bo želel nadaljevati z igranjem na najvišji ravni," je bil brez dlake na jeziku Rafael Nadal. "Vsi, tudi jaz. Vsi se bomo morali prilagoditi. Tako kot zdaj, ko moramo ostati doma. Če bo ATP zahteval, da se moramo cepiti, se bomo morali. To je podobno kot takrat, ko zaradi dopinga ne smemo jemati določenih zdravil," je še dodal 19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković je letos še osmič zmagal na OP Avstralije. Bo naslednje leto sploh prišel v Melbourne? | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je letos še osmič zmagal na OP Avstralije. Bo naslednje leto sploh prišel v Melbourne? Foto: Gulliver/Getty Images

Napovedi niso najbolj rožnate

Glede na to, da je trenutno velika težava s potovanji, Craig Tiley, izvršni direktor Avstralske teniške zveze, meni, da bi OP Avstralije lahko izpeljali v drugi polovici januarja prihodnje leto. Na mizi imajo celo vrsto scenarijev, najbolj črn scenarij je, da bi lahko turnir v Melbournu celo odpovedali. Tudi po najbolj optimističnih napovedi turnir leta 2021 ne bo takšen, kot je bilo v navadi.

Predvsem želijo mednarodno omejiti turnir. A ne pri igralcih, ampak pri gledalcih, ki po navadi pridejo z vseh koncev sveta. Ideja je, da bi bili na tribunah lahko samo avstralski gledalci.

Teniški turnirji so trenutno prekinjeni do 13. julija, a bolj kot ne je jasno, da takrat še ne bomo gledali tenisa na najvišji ravni. Govori se, da bi se organizirali regijski turnirji. Tudi na Slovenski teniški zvezi razmišljajo v smeri, da bi organizirali domači turnir.

OP Avstralije Melbourne Roger Federer 2018
Sportal Teniško OP Avstralije ogroženo tudi prihodnje leto
Ne spreglejte