Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 6. 2023,
9.30

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,22

Natisni članek

tenis Roland Garros Grand Slam Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Ons Jabeur Olga Danilović OP Francije

Nedelja, 4. 6. 2023, 9.30

10 mesecev, 3 tedne

OP Francije

Izbranka Jana Oblaka v solzah: Rada imam ta j... šport #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,22
Olga Danilović | Olga Danilović je v Parizu dosegla največji uspeh na turnirjih za grand slam, potem ko se je prebila do tretjega kroga, a potem izgubila. | Foto Guliver Image

Olga Danilović je v Parizu dosegla največji uspeh na turnirjih za grand slam, potem ko se je prebila do tretjega kroga, a potem izgubila.

Foto: Guliver Image

Olga Danilović, izbranka slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka, se je v soboto poslovila od OP Francije. Mlada srbska igralka, ki jo je tudi tokrat na tribunah spremljal naš vratar, po koncu ni mogla zadrževati solz.

Jan Oblak je bil spet na tribuni

Olga Danilović, hčerka nekdanjega vrhunskega košarkarja Predraga Danilovića, je na OP Francije dosegla svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam, potem ko se je prebila do tretjega kroga pariškega turnirja. V tretjem krogu je bila od nje boljša Ons Jabuer iz Tunizije, proti kateri se je dostojno borila. Med dvobojem pa si je srbska igralka zvila gleženj, zato še ne ve, kako bo potekala njena sezona.

Tudi tokrat jo je na tribunu spremljal naš najboljši nogometni vratar Jan Oblak, vratar in zvezdnik madridskega Atletica. Srbska igralka je po zmagi nad Ukrajinko Katerino Kozlovo za srbske medije namreč potrdila, da sta s slovenskim nogometašem par. A tokrat njegova prisotnosti ni pomagala, da bi se 22-letna teniška igralka prebila v osmino finala.

Ponosna je nase. | Foto: AP / Guliverimage Ponosna je nase. Foto: AP / Guliverimage

Ponosna nase in na svojo ekipo

Olga Danilović, ki se je pred časom preselila v Madrid, kjer tudi trenira, po porazu ni mogla skrivati razočaranja. Na koncu so jo premagale solze. "Zelo sem ponosna nase, čeprav zdaj nekoliko boli. Odigrala sem sijajne dvoboje, ves čas sem se borila. Ponosna sem na svojo ekipo, s katero smo šli skozi težka obdobja, ampak zdaj je lep občutek. Ne želim biti čustvena … Podpirali so me, ko sem padla, ko ni bilo lepo. Govorili so mi, da moram verjeti, ko sama nisem verjela … Zdaj si samo želim trenirati in napredovati, ker imam rada ta je... šport," je na novinarski konferenci razlagala Olga Danilović.

Olga Danilović si je proti koncu zvila gleženj. | Foto: AP / Guliverimage Olga Danilović si je proti koncu zvila gleženj. Foto: AP / Guliverimage Kako naprej?

Mlada srbska igralka si je proti koncu obračuna zvila gleženj in po dvoboju šla takoj do fizioterapevta. Dejala je, da si bo vzela nekaj prostih dni in da pričakuje, da bo kmalu vse v redu. "Videla bom, kako bo z gležnjem, upam, da ni huje. Mogoče Valencia, blizu sem, da pridem na glavni turnir Wimbledona. Za tem spet pesek, pa trda podlaga ..." so njene besede povzeli pri B92.

Preberite še:

Elina Svitolina
Sportal Pravljica Ukrajinke v Parizu. Izločila Rusinjo, s katero se ni rokovala, slednja ji je dvignila palec.
Roland Garros Casper Ruud
Sportal Vzhajajoča danska zvezda z lahkoto, izpadel deveti nosilec
Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek še naprej blesti, dvoboj najstnic Američanki
Ne spreglejte