Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2023,
22.00

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

tenis Iga Swiatek Coco Gauff Jelena Ribakina Roland Garros Grand Slam OP Francije

Sobota, 3. 6. 2023, 22.00

10 mesecev, 3 tedne

OP Francije (WTA), 7. dan

Iga Swiatek še naprej blesti, dvoboj najstnic Američanki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Iga Swiatek | Iga Swiatek je za napredovanje v osmino finala potrebovala le 51 minut. | Foto Reuters

Iga Swiatek je za napredovanje v osmino finala potrebovala le 51 minut.

Foto: Reuters

Sobota na odprtem teniškem prvenstvu Francije do zdaj ni prinesla presenečenj. Pri dekletih sta se v osmino finala prebili prva igralka sveta, Poljakinja Iga Swiatek, in tudi lanska finalistka, Američanka Coco Gauff. Lanska zmagovalka Wimbledona in četrta igralka na svetovni teniški lestvici Jelena Ribakina je zaradi bolezni odstopila. Tako je v soboto dopoldne predala dvoboj tretjega kroga s Saro Sorribes Tormo.

Roland Garros Casper Ruud
Sportal Vzhajajoča danska zvezda z lahkoto, izpadel deveti nosilec

Iga Swiatek je za napredovanje potrebovala le 51 minut boja z 80. igralko sveta, Kitajko Wang Xinyu, pri tem pa ni izgubila niti igre. Na treh dvobojih turnirja tako ostaja le pri štirih izgubljenih igrah, očitno je, da ji poškodba pred Parizom ni pustila večjih posledic.

"To je bil soliden nastop. Pri taki premoči ni lahko ostati discipliniran in osredotočen. Res sem lahko zadovoljna," je dejala Swiatek. Poljakinja, ki je naslov osvojila tudi leta 2020 in cilja na četrto zmago na turnirjih za grand slam, se bo za uvrstitev v četrtfinale pomerila z zmagovalko odprtega prvenstva ZDA 2019, Kanadčanko Bianco Andreescu, ali Ukrajinko Lesjo Curenko.

Coco Gauff je zaustavila pohod 16-letne Rusinje Mire Andrejeve. | Foto: Reuters Coco Gauff je zaustavila pohod 16-letne Rusinje Mire Andrejeve. Foto: Reuters

Dvoboj najstnic Američanki

Coco Gauff, šesta igralka sveta, lani finalistka Roland Garrosa, je zaustavila pohod 16-letne Rusinje Mire Andrejeve. Prvi niz je sicer po podaljšani igri izgubila, nato pa naslednja dva dobila s 6:1. Andrejeva, na lestvici WTA je na 143. mestu, se je na glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije in je bila najmlajša igralka, ki se je uvrstila v tretji krog po letu 2005.

"Mira je mlada, pred njo je odlična prihodnost. Zagotovo se bova še velikokrat srečali," je prepričana 19-letna Gauff, Američanka se bo za mesto v četrtfinalu pomerila S Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo. 

Konec za Ribakino

Jelena Ribakina je v soboto sporočila, da se poslavlja z Rolanda Garrosa. | Foto: Reuters Jelena Ribakina je v soboto sporočila, da se poslavlja z Rolanda Garrosa. Foto: Reuters "Včeraj in predvčerajšnjim se nisem počutila dobro. Včeraj ponoči nisem spala," je sporočila 23-letna Jelena Ribakina. "Imela sem vročino in glavobol, težko diham. Na ogrevanju sem se trudila, vendar se mi zdi, da je odločitev o odstopu pravilna." Tekmovalka, ki nastopa za Kazahstan, je letos slavila že na dveh mastersih, vključno z zadnjim v Rimu na peščeni podlagi. Tudi v Parizu, kjer je bila leta 2021 v četrtfinalu, je bila do zdaj na dobri poti, saj v prvih dveh dvobojih ni izgubila niza.

"Seveda sem zelo razočarana, ker ne bom mogla igrati, ampak to je življenje. Veliko je vzponov in padcev. Danes sem želela dati 100 odstotkov in očitno je, da sem daleč od tega," je dodala Ribakina. Španka Sara Sorribes Tormo je tako brez boja napredovala v osmino finala, kar je zanjo prva tovrstna uvrstitev na turnirjih za grand slam.

OP Francije, WTA:

3. krog:
Iga Swiatek (Pol.1) - Wang Xinyu (Kit) 6:0, 6:0;
Anna Karolina Schmiedlova (Slk) - Kayla Day (ZDA) 6:1, 6:3;
Coco Gauff (ZDA/6) - Mira Andrejeva (Rus) 6:7 (5), 6:1, 6:1;
Sara Sorribes (Špa) - Jelena Ribakina (Kaz/4) - predaja;
Beatriz Haddad Maia (Bra/14) - Jkaterina Aleksandrova (Rus/23) 5:7, 6:4, 7:5;
Bernarda Pera (ZDA) - Elisabetta Cocciaretto (Ita) 6:4, 7:6 (2)
Lesja Curenko (Ukr) - Bianca Andrescu (Kan) 6:1, 6:1.
Ons Jabeur (Tun/7) - Olga Danilović (Srb) 4:6, 6:4, 6:2.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković ni klonil pod pritiskom, zaradi gledalcev izgubil živce, uspešen tudi Alcaraz
Arina Sabalenka
Sportal Druga nosilka brez težav do napredovanja
 
Ne spreglejte