Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
11. 11. 2016,
13.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray

Petek, 11. 11. 2016, 13.29

6 let, 6 mesecev

Bo Đoković kolegu iz mladosti uničil veselje?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V nedeljo se bo v Londonu v areni O2 začela teniška poslastica. Igralo bo trenutno osem najboljših igralcev sveta. V ospredju bosta vsekakor Novak Đoković in Andy Murray, ki se bosta borila za prvo mesto na lestvici ATP. Štela bo vsaka točka.

Andy in Novak igrata vsak v svoji skupini in bi se lahko najprej srečala v polfinalu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy in Novak igrata vsak v svoji skupini in bi se lahko najprej srečala v polfinalu. Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray je v ponedeljek prvič v karieri prevzel vodstvo na svetovni lestvici, a njegovo veselje bi lahko trajalo le do konca prihodnjega tedna. Škot ima ima namreč pred Novakom Đokovićem 405 točk prednosti. Odvzeli mu bodo 275 točk iz Davisovega pokala, tako da bo v Londonu razlika znašala pičlih 130 točk. To pomeni, da Nole na finalnem turnirju potrebuje 200 točk več kot Murray, če želi sezono končati na prvem mestu.

Bo odločeno šele v finalu

Odločitev bi lahko padla šele v polfinalu ali velikem finalu. Novak in Andy igrata vsak v svoji skupini in bi se lahko najprej srečala v polfinalu. Vsaka zmaga v skupinskem delu šteje 200 točk, zmaga v polfinalu je vredna 400 točk, medtem ko zmagovalec velikega finala dobi 500 točk.

Skupina Ivan Lendl: Novak Đoković, Miloš Raonić, Gael Monfils, Dominic Thiem

Skupina John McEnroe: Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Marin Čilić

 

Scenarijev za prvo mesto je veliko, tako da bo pomembna vsaka zmaga v skupinskem delu. Pogled na obe skupini razkriva, da ima Murray nekoliko zahtevnejše nasprotnike kot Beograjčan, a to nikakor ne pomeni, da bo Novaku uspelo oziroma da bo imel lažje delo.

Novak Đoković in Andy Murray se poznata že vrsto let. Na turnirjih igrata skupaj  že od mladinskih selekcij. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković in Andy Murray se poznata že vrsto let. Na turnirjih igrata skupaj že od mladinskih selekcij. Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković v zadnjem času porazno, Murray blestel

Srbski zvezdnik ima v zadnjem času kar nekaj težav s konstantnostjo v svoji formi. Zadnja dva turnirja sta se zanj končala porazno. Na turnirju serije masters v Šanghaju je turnir končal v polfinalu, v Parizu pa ga je v četrtfinalu pod hladno prho poslal Hrvat Marin Čilić. Pri Murrayju je slika povsem drugačna. Prvi igralec sveta trenutno igra svoj najboljši tenis. To povedo že sami rezultati. Škot je zmagal na zadnjih štirih turnirjih.

Pogoji  v Londonu na strani Đokovića Koliko časa bo še trajalo veselje Škota? | Foto: Twitter - Voranc Koliko časa bo še trajalo veselje Škota? Foto: Twitter - Voranc

Če pogledamo rezultate s finalnih turnirjev, odigranih v Londonu, je statistika povsem na strani Novaka Đokovića. Varovanec Borisa Beckerja je zmagal na zadnjih štirih turnirjih v Londonu, skupno pa ima pet zmag. Edini, ki jih ima več, je Roger Federer. Ta jih je do zdaj zbral šest. Murray je na finalnem turnirju v Londonu do zdaj igral šestkrat, a ni bil ravno uspešen. Letošnjemu zmagovalcu Wimbledona se je v zadnjih šestih letih le dvakrat uspelo prebiti do polfinalne vstopnice na finalnem turnirju, v preostalih primerih pa je turnir končal že po skupinskem delu.

Kakorkoli že, ljubitelje tenisa čaka teden dni vrhunskega tenisa. V nedeljo bo prvi na potezi Novak Đoković, ki se bo pomeril z mladim Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Ne spreglejte