Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
8. 11. 2016,
8.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Mirka Federer Stefan Edberg tenis Roger Federer

Torek, 8. 11. 2016, 8.16

6 let, 7 mesecev

Federerja samo pogleda in že ve, kaj je narobe z njim

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Roger Federer

Medtem ko se najboljši teniški igralci še potijo na igriščih, se Roger Federer že pripravlja na novo sezono. Nekdanji švedski igralec Stefan Edberg meni, da je še vedno nekaj malega upanja za njegovega nekdanjega varovanca.

Roger Federer je imel letos vse prej kot uspešno sezono, saj se je ubadal s poškodbami. Posledično je padel tudi na lestvici, kjer je trenutno uvrščen na 16. mestu. Letošnjo sezono je 35-letni Švicar končal predčasno in se že začel pripravljati na novo.

Stefan Edberg meni, da je še vedno nekaj upanja, da Federer zmaga na turnirju za grand slam. | Foto: Stefan Edberg meni, da je še vedno nekaj upanja, da Federer zmaga na turnirju za grand slam.

Še vedno je nekaj malega upanja za Federerja

Pred kratkim je za Sport Expressen spregovoril njegov nekdanji trener Stefan Edberg. Šved si je v času njunega sodelovanja želel, da Baselčan znova osvoji turnir za grand slam. Trikrat se je uvrstil v finale, a mu je tam vedno načrte prekrižal Novak Đoković. Edberg danes še vedno upa, da bo Federerju uspelo, čeprav ima vsako leto manj možnosti. "Mislil sem, da bo v preteklih letih osvojil vsaj še enega. Bil je zelo blizu. Zdaj je postalo še težje, saj ni več najmlajši, ampak še vedno je nekaj malega upanja. Če lahko komu uspe, je to Roger."

Edberg, ki je v svoji karieri osvojil šest turnirjev za grand slam, poudarja, da še vedno ostajata v zelo dobrih odnosih. "Imela sva dve prekrasni leti. Včasih govoriva tudi po telefonu. Poskušam ga razumeti, v kakšnem položaju je, in mu potem svetujem. Prihodnje leto bo imel velik izziv, da se vrne med najboljše."

Pri Rogerju Federerju pomembno vlogo igra tudi Mirka, njegova žena. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pri Rogerju Federerju pomembno vlogo igra tudi Mirka, njegova žena. Foto: Guliverimage/Getty Images

Še vedno verjame vanj

Ena izmed tistih, ki verjame v Federerja, je tudi njegova žena Mirka Federer. Federer je pred časom za švicarski medij povedal, da Mirka komaj čaka, da ga vidi zdravega na igrišču. "Verjame vame in to mi daje še dodatne moči. Dovolj je, da me vidi pet minut in takoj ve, kaj je narobe z menoj. Vprašal sem jo: 'Ali meniš, da mi lahko uspe!?' Njen odgovor je bil da. Iskreno bi mi povedala, če bi imela kakšne dvome."

Čeprav 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam na igrišču ni bilo že od julija, je svoj prosti čas dobro izkoristil. "Ni bilo tako slabo. To poletje sem bil veliko časa s svojimi otroki, verjetno še največ s sinovoma. Pomembno je, da dobijo čas, ki si ga zaslužijo."

Ne spreglejte