Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
10. 11. 2016,
11.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Andy Murray Novak Đoković tenis London

Četrtek, 10. 11. 2016, 11.46

6 let, 6 mesecev

Bi si Novak Đoković sploh lahko zaželel kaj boljšega?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Novak Đoković | Foto Instagram

Foto: Instagram

V nedeljo se bo v Londonu začela teniška poslastica (ATP World Tour Finals), ko se bo udarilo osem trenutno najboljših igralcev sveta. Tokratni turnir bo še toliko zanimivejši, saj se bosta Novak Đoković in Andy Murray pomerila neposredno za prvo mesto na lestvici ATP.

V ponedeljek so izžrebali skupini John McEnroe in Ivan Lendl. V vsaki skupini so štirje igralci, ki se bodo pomerili vsak z vsakim. Najboljša dva z vsake skupine se bosta uvrstila v polfinale. Najboljši iz prve skupine bo igral proti drugouvrščenemu iz druge skupine in obratno. Zmagovalca teh dveh dvobojev se bosta udarila v velikem finalu.

V skupini John McEnroe bodo igrali Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nishikori in Marin Čilić. V skupini Ivan Lendl se bodo udarili Novak Đoković, Miloš Raonić, Gael Monfils in Dominic Thiem.

Do zdaj ga ni še nihče premagal

Novak Đoković, ki v Londonu brani lansko zmago, si za finalni turnir ni mogel zaželeti boljšega žreba. Srbski zvezdnik ima v svoji skupini nasprotnike, ki trenutno ne igrajo najbolje. Nikomur od njih do zdaj še ni uspelo premagati Đokovića. Nole je z vsemi skupaj odigral 23 dvobojev in igrišče vedno zapustil kot zmagovalec.

Kanadski bombarder Miloš Raonić ima težave z desno ramo, na turnirju serije masters v Parizu je moral celo predati polfinalni dvoboj proti Andyju Murrayju. Pravzaprav se še ne ve, ali bo Raonić v Londonu sploh zaigral. Še v večjih težavah je Gael Monfils. Ta ima poškodovana rebra in na turnirjih ni igral vse od sredine oktobra. Po drugi strani je imel Francoz najboljšo sezono v karieri, a ne smemo pozabiti, da je imel poleti težave tudi s kolenom. Zadnji v skupini je 23-letni Dominic Thiem. Mladi Avstrijec ima za seboj izjemno težko sezono, saj je odigral 108 dvobojev. Čeprav so na papirju to za Đokovića lahki nasprotniki, se je treba zavedati, da Beograjčan že zadnjih nekaj mesecev išče pravo formo.

Se bo Andy Murray že po uvodnem dvoboju držal za glavo? V prvem krogu skupinskega dela se bo pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem. | Foto: Se bo Andy Murray že po uvodnem dvoboju držal za glavo? V prvem krogu skupinskega dela se bo pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem.

Bo Hrvat Murrayju že na začetku prekrižal načrte?

Skupina John McEnroe je videti bolj izenačena. Nesporni favorit v tej skupini je Andy Murray, ki pa ne bo imel lahkega dela. Škot bo že na uvodnem dvoboju igral proti izredno neugodnemu Marinu Čiliću. Hrvat trenutno igra vrhunski tenis. Zelo visoko lahko pride tudi zadnji zmagovalec OP ZDA Stan Wawrinka. Švicar po zmagi v New Yorku ni igral najbolje, a ne smemo pozabiti, da se je od leta 2013 na finalnem turnirju vedno prebil do polfinala. Negova trenutna forma je vedno uganka. Zadnji predstavnik skupine je Kei Nišikori. Japonec se je na turnirju v Baslu uvrstil v finale, na turnirju masters v Parizu pa se je poslovil že v drugem krogu. Kljub temu njegova kakovost ni sporna.

V znameniti londonski areni O2 si lahko obetamo vrhunski tenis. Za igralce pa bo najpomembneje, da bodo spočiti in da bo njihova igra konstantna.

Ne spreglejte