Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
29. 5. 2018,
9.18

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

OP Francije teniški globus ATP

Torek, 29. 5. 2018, 9.18

5 let, 11 mesecev

OP Francije: po desetih urah vožnje z avtom se teniška pravljica nadaljuje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Marco Trungelliti | Foto Twitter

Foto: Twitter

Na največjih teniških turnir se pišejo takšne in drugačne zgodbe. Letos je na OP Francije zelo zanimivo zgodbo spisal argentinski teniški igralec Marco Trungelliti, ki se je moral na vrat na nos z 89-letno babico, mamo in bratom z avtomobilom odpraviti na tisoč kilometrov dolgo pot.

Marco Trungelliti se je letos skušal na glavni turnir OP Francije prebiti skozi kvalifikacije. Osemindvajsetletni Argentinec je izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij in se takoj za tem odpravil domov, v Barcelono, kjer živi. Nato so mu sporočili, da lahko kot srečni poraženec zaigra na glavnem delu turnirja, saj je svoj nastop zaradi poškodbe komolca odpovedal Nick Kyrgios.

Padel je nekdanji 17. igralec sveta

Marcu Trungellitiju, ki je trenutno uvrščen na 190. mesto lestvice ATP, ni preostalo drugega, kot da najeme avto in se odpravi na deset ur dolgo pot proti Parizu. S seboj je vzel še babico Dafne, mamo Susanno in brata Andrea. V glavno mesto Francije je prispel nekaj pred polnočjo, naslednje jutro pa ga je že čakal uvodni dvoboj. Nasprotnik je bil vse prej kot lahek. Na drugi strani mreže ga je namreč čakal Avstralec Bernard Tomic, ki ima v zadnjem času težave z motivacijo.

Teniška pravljica se je nadaljevala, potem ko mu je v uvodnem krogu po štirih nizih uspelo premagati (6:4, 5:7, 6:4, 6:4) nekdanjega 17. igralca sveta in četrtfinalista turnirja v Wimbledonu.

Tako je Marco Trungelliti svoji 89-letni babici pomagal v hotel, kjer so nastanjeni:

Babica je bila ravno pod prho

"Moj brat je vozil večino poti. Mogoče je vozil šest ur, jaz pa sem vozil preostale štiri ure in poslušal različno glasbo. Na vsaki dve uri smo se ustavili na kavi," je na novinarski konferenci razlagal Trungelliti, ki ga je v Barceloni v tistem času ravno obiskala njegova družina. Babica, mama in njegov brat so želeli najeti avto in si ogledati lepote Španije. Namesto tega so se morali odpraviti v Pariz.

"Moja babica je bila ravno pod prho, ko sem ji rekel: 'Gremo v Pariz.' Veliko poletov ponavadi odpovejo, zato jim nisem zaupal. Najboljša možnost je bil avtomobil. Nismo potrebovali veliko časa, da smo se spakirali. Potrebovali smo pol ure, da smo uredili prtljago in odšli."

Če bi Indijec prišel v Pariz, bi zaslužil 20 tisoč evrov

Naslednji, ki je bil v vrsti za igranje na glavnem turnirju, je bil indijski teniški igralec Prajnesh Gunneswaran, vendar je bil že na turnirju serije Cahllenger v Italiji. Gunneswaran bi lahko v Parizu zaslužil 20 tisoč evrov, če bi igral proti Tomiću. Namesto tega je za poraz v prvem krogu v Vincenzi zaslužil "le" 660 evrov.

Marco Trungelliti se je po desetih urah vožnje uvrstil v drugi krog OP Francije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marco Trungelliti se je po desetih urah vožnje uvrstil v drugi krog OP Francije. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tri dni sploh ni igral tenisa

Ker v Parizu ni bilo nikogar več od srečnih poražencev, se je Trungelliti pripeljal iz Barcelone in v ponedeljek dopoldne odigral dvoboj, kar je bilo po deset ur dolgi vožnji vse prej kot lahko.

"Mislim, da sem bil vsaj psihološko pripravljen igrati. Fizično pa nisem imel pojma. Na koncu se je dobro končalo. Nisem čutil nobenega pritiska. V četrtek sem izgubil v kvalifikacijah, v petek nisem igral, prav tako nisem treniral v soboto in nedeljo. V ponedeljek sem imel le ogrevanje in šel na igrišče. To je zame čudovit trenutek," je še povedal Argentinec, ki ga v drugem krogu čaka Italijan Marco Cecchinato.

Roger Federer, Mirka Federer
Sportal Roger Federer: Igrati kot oče štirih otrok je tudi iz dneva v dan nov izziv #video
Rafael Nadal
Sportal Dež pregnal Nadala in Italijana, ki se mu je dobro upiral
Ne spreglejte