Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 5. 2018,
20.16

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

OP Francije teniški globus Rafael Nadal ATP

Ponedeljek, 28. 5. 2018, 20.16

5 let, 11 mesecev

OP Francije (ATP), 2. dan

Dež pregnal Nadala in Italijana, ki se mu je dobro upiral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Drugi dan OP Francije je bilo v moški konkurenci na teniških igriščih zelo pestro. Desetkratni zmagovalec Rolland Garosa Rafael Nadal se je udaril s Simonejem Bolellijem, a je dvoboj sredi tretjega niza prekinil dež. Nadaljevana bosta v torek. Novak Đoković je brez večjih težav izločil Rogeria Dutro Silvo, Stana Wawrrinko je domov poslal Guillermo Garcia-Lopez. 

Rafael Nadal napada nov rekord. V primeru zmage bi postal prvi igralec v zgodovini, ki bi mu uspelo zmagati 11-krat na enem turnirju za grand slam. V ženski konkurenci je to uspelo Avstralki Margaret Court, ki je enajst zmag dosegla na OP Avstralije, šest od tega jih je dosegla pred ero profesionalnega tenisa.

Nadal v uvodnem krogu igra z Italijanom Simonejem Bolellijem, ki je Špancu povzročil precej preglavic. V prvem nizu se je dobro držal, a ga izgubil s 4:6, v drugem po "breaku" povedel z 2:0, pa s 3:1, nato pa je Nadal prevzel vajeti v svoje roke, priredil popoln preobrat in niz dobil s 6:3. Tudi tretji niz je Italijan začel odlično in povedel s 3:0, a obračun je bil nato zaradi dežja prekinjen in prestavljen na torek.

Novak Đoković ni imel večjih težav. | Foto: Reuters Novak Đoković ni imel večjih težav. Foto: Reuters

Đoković zanesljiv

Veliko pozornosti je požel Novak Đoković, ki je na turnirju v Rimu že kazal zelo dober tenis. Srbski zvezdnik je šele na 22. mestu lestvice ATP, v Parizu pa ima status 20. nosilca. V prvem krogu ni imel večjih težav, Rogeria Dutro Silvo, 134. na lestvici ATP, je ugnal s 6:3, 6:4, 6:4.

Wawrinka že pripravlja kovčke Stan Wawrinka se je poslovil že po prvem krogu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stan Wawrinka se je poslovil že po prvem krogu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na delu je bil tudi povratnik na teniška igrišča Stan Wawrinka. Švicar, ki je lani igral v finalu proti Nadalu, je tokrat igral proti Guillermu Garcii-Lopezu.

Dvoboj se je končal po petih nizih v korist Španca in je trajal tri ure in 34 minut. To je bil njun 13. medsebojni dvoboj, Lopez pa je tokrat Wawrinko premagal šele četrtič.

Dalila Jakupović
Sportal Jakupovićeva naletela na previsoko oviro, Šarapova bo na vrnitev še počakala
Ne spreglejte