SiolNET. Sportal Sportal +
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naslednji teden zelena luč za treninge in tekme vsem športnikom

0,11

termometer

Nogomet splošna, Športni park Lendava
Foto: Mario Horvat/Sportida

Vlada je po današnji dopisni seji izdala Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti in ga bo objavila v Uradnem listu. Veljati bo začel 18. maja, določa pa, da je "proces športne vadbe dovoljen vsem športnikom, kot jih določa zakon o športu".

"Šport se lahko izvaja na ali v športnih objektih in površinah za šport v naravi. Izvajanje športnih tekmovanj je dovoljeno do vključno državne ravni, v športnih panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem v skladu z omenjenim zakonom," piše na spletni strani vlade.

Odlok pomeni, da se v ponedeljek lahko začne tudi vadba in tekme v kolektivnih športih, ki so imeli po prejšnjem odloku dovoljenje za začetek svojih dejavnosti v polnem obsegu šele po 23. maju.

Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih pa je še naprej prepovedana.

Še vedno veljajo nekateri varnostni ukrepi

V četrtek zvečer je vlada preklicala epidemijo covida-19, ki je bila razglašena 12. marca. V veljavi pa ostajajo vsi zaščitni ukrepi za preprečitev širjenja virusa, ki niso bili preklicani.

Zdravstvene oblasti so zato prebivalce pozvala k upoštevanju priporočil za socialno distanco, uporabo mask in higieno kašlja. Pri treningih in tekmovanjih je treba upoštevati še navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za posamezne športe, pa poroča STA.

Organizator tekmovanja mora zagotoviti, da so v prostoru le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja, tekmovalci, sodniki, trenerji, zdravstveno osebje, ter nujno spremljajoče osebje, kot na primer zapisnikar, računalničar.

Za nadzor nad izvedbo tekmovanj morajo nacionalne panožne zveze imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport.

Dovoli se tudi izvajanje javnoveljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in licenčnih seminarjev nacionalnih panožnih športnih zvez, še sporoča vlada.

Preberite še:

Prva liga Telekom Slovenije Sportal Vzklik sreče in vprašanje, kdaj naprej Marjan Fabjan Sportal "Običajno sem upornik, tokrat pa ne bom prehiteval"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin