SiolNET. Sportal Sportal +
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger
dovoljena bo prisotnost do 50 odstotkov sedišč ob predpogoju testiranja

Korak naprej: na tekme se bodo lahko vrnili gledalci

0,74

termometer

Olimpija Navijač
Prihodnji teden se bodo na športna tekmovanja lahko vrnili navijači. Foto: Mario Horvat/Sportida

Treningi bodo od 17. maja dovoljeni vsem športnikom po zakonu o športu, tudi vsa tekmovanja, na katerih bo lahko do 50 odstotkov zapolnjenih sedišč, ter športno rekreativna dejavnost, ki se bo izvajala individualno oziroma v skupini do 50 vadečih. Tako je glede na epidemiološko sliko določila vlada in ob izjemah za udeležbo predpisala testiranja.

Vlada bo odlok, ta bo veljal od 17. do vključno 23. maja, objavila v uradnem listu, kjer bodo natančno določene izjeme pri testiranju prebolevnikom in cepljenim. To velja za vse športnike in člane njihovih ekip, ki se bodo udeleževali tekmovanj, ter drugo organizacijsko osebje, ki bo sodelovalo pri izvedbi tekmovanj, in tudi za gledalce.

Proces športne vadbe bo dovoljen le v varnih vadbenih skupinah. Za izvajanje športnih dejavnosti se bodo lahko uporabljali športni objekti in površine v naravi ter šolski športni objekti. Dovoljeni bodo javno veljavni programi usposabljanj za strokovno delo v športu.

Vlada bo odlok tedensko potrjevala in spreminjala

Omejitve, ki jih predpisujejo drugi odloki in vplivajo na izvajanje športne dejavnosti in na gibanje ali potovanje do prizorišča treningov ali tekmovanja, se ne bodo uporabljale za športnike ter strokovne delavce v športu. Vsi sodelujoči bodo morali upoštevati navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužb v času epidemije covida-19.

Odlok bo vlada glede na priporočila zdravstvene stroke in epidemiološko sliko ukrepe tedensko potrjevala ali spreminjala.

Indija, koronavirus Novice Slabe odločitve, zamude in omahovanje. "Katastrofo bolezni covid-19 bi lahko preprečili." Covid-19. Koronavirus. Slovenija. Novice V Sloveniji prvi primer indijske različice koronavirusa delavnica, delavec, samostojni podjetnik Digisvet Slovenska majhna in srednja podjetja postopoma le z več (postkoronskega) optimizma cepljenje covid-19 Novice NIJZ odgovarja: kaj pomeni, če so vas po nesreči prevečkrat cepili? Jan Plestenjak, koncert, Stožice Novice Znano je, kdaj v Sloveniji načrtujejo prvi množični dogodek #video Celje Olimpija Sportal Celjani korak do lovorike in Evrope! Velik udarec za Koper.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin