Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 12. 2019,
14.24

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64

14

Natisni članek

Slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Ponedeljek, 2. 12. 2019, 14.24

4 leta, 4 mesece

Veselin Vujović

Ogorčeni Vujović ve, kdo mu namerno škoduje v Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64

14

Veselin Vujović | Veselin Vujović je vodil slovensko rokometno reprezentanco štiri leta. | Foto Gulliver/Getty Images

Veselin Vujović je vodil slovensko rokometno reprezentanco štiri leta.

Foto: Gulliver/Getty Images

Zdaj že nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović se je v pogovoru za hrvaški športni dnevnik Sportske novosti dotaknil tudi vroče teme. Pred kratkim je ostal brez odgovornega položaja v Sloveniji in potožil, da mu nekdo namerno škoduje in blati njegovo podobo v javnosti. Kmalu bo o tem obvestil javnost v posebnem sporočilu.

Uroš Zorman
Sportal Uroš Zorman ostaja, vprašanje pa je, v kakšni vlogi

Sprememba na položaju selektorja slovenske rokometne reprezentance odmeva tudi na Hrvaškem. Veselin Vujović je tudi trener hrvaškega prvaka PPD Zagreb, s katerim se v ligi prvakov meri prav v skupini z najboljšim slovenskim klubom Celje Pivovarna Laško. Ne gre mu najboljše, saj je po novem porazu - v nedeljo je izgubil za deset golov na gostovanju pri Szegedu - pri repu razpredelnice, možnosti za napredovanje pa so iz kroga v krog manjše. 

Vujović: Nekomu to očitno ustreza

Slovensko reprezentanco je leta 2017 popeljal do brona na svetovnem prvenstvu. | Foto: Mario Horvat/Sportida Slovensko reprezentanco je leta 2017 popeljal do brona na svetovnem prvenstvu. Foto: Mario Horvat/Sportida Razlog za slabo voljo izkušenega Črnogorca, ki je kot igralec pustil velik pečat v svetovnem rokometu, pa niso le rezultati Zagreba. Boli ga tudi način, kako je izgubil zaupanje Rokometne zveze Slovenije (RZS). Pred dnevi je ostal brez selektorske službe v Sloveniji, v pogovoru za Sportske novosti pa potarnal, da mu ni všeč poplava novic, ki njegovo delo na sončni strani Alp prikazujejo v negativnem kontekstu. Na primer tista, da je igral poker za denar z igralci.

"Nekomu to očitno ustreza, zato nameravam dati sporočilo za javnost, saj nima smisla odgovarjati vsakemu posebej. Mislim, da vem, od kod prihajajo takšne stvari. To vedo tudi oni. Dobro vedo, kakšen sem po značaju in da se težko spremenim. Ko sem zapustil slovensko klop, sem za opravljeno delo prejel pohvale. V Szegedu sem se srečal z zdaj že nekdanjima izbrancema Bombačem in Gabrom, javila sta se tudi Mačkovšek (Veszprem) in Zarabec (Kiel). Dejali so mi, da bodo tudi oni kot igralci dali sporočilo za javnost. To je tako bolno, žalostno in bedno, saj vedo, kakšen sem. V Sloveniji sem delal štiri leta in s temi ljudmi nekaj dosegel. Nekaj, česar niso nikoli prej. Ne vem, kaj tako slabega sem naredil. Tisti, ki v javnosti širi takšne novice, očitno to ve," je rokometni strokovnjak potožil za Sportske novosti.

Z Zagrebom je izgubil oba dvoboja s Celjem v ligi prvakov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Z Zagrebom je izgubil oba dvoboja s Celjem v ligi prvakov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Več o tem, kdo v Sloveniji mu želi namerno škodovati, ni hotel razkriti. Dejal je le, da bo čas že pokazal svoje. Tako v primeru Zagreba kot tudi Slovenije.

Veselin Vujović
Sportal Najprej odhod potrdil Veselin Vujović, zdaj še rokometna zveza
Ne spreglejte