Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2019,
12.06

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

21

Natisni članek

Veselin Vujović

Sreda, 27. 11. 2019, 12.06

4 leta, 4 mesece

Rokometna reprezentanca

Najprej odhod potrdil Veselin Vujović, zdaj še rokometna zveza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

21

Veselin Vujović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dvomov ni več. Veselin Vujović, rokometni trener, je najprej sam potrdil, da ni več selektor slovenske rokometne reprezentance. "Pripeljali so me zaradi mojega značaja. Zdaj pa jih moti, da sem tak," je izjavil črnogorski rokometni strokovnjak. Kmalu za tem so sporočilo poslali še z Rokometne zveze Slovenije, kjer so med drugim zapisali, da je znotraj reprezentance prišlo zasičenja. Nov selektor bo znan do sredine decembra.

Veselin Vujović
Sportal Veselin Vujović naj bi bil že bivši rokometni selektor

"Po štiriletnem ciklusu, je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije ocenilo, ne glede na dosežene vrhunske rezultate, da je prišel čas za novo energijo." | Foto: Sportida "Po štiriletnem ciklusu, je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije ocenilo, ne glede na dosežene vrhunske rezultate, da je prišel čas za novo energijo." Foto: Sportida Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije je v sporočilu za javnost sporočil, da je prišel čas za novo energijo.

"Po štiriletnem ciklusu, je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije ocenilo, ne glede na dosežene vrhunske rezultate, da je prišel čas za novo energijo. Zato je soglasno sprejelo odločitev o prekinitvi sodelovanja z gospodom Vujovićem. Časa sicer ni veliko, a verjamemo, da ga bo dovolj, da najdemo kvalitetno in ustrezno rešitev. Do sredine decembra bo predsedstvo, ki je v zadnjih devetih letih zamenjalo samo dva selektorja, skladno s postopki RZS, izbralo novo ime."

Sporočilo Rokometne zveze Slovenije:

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji seji (27. novembra, 2019) soglasno sklenilo, da prekine pogodbo o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel od maja leta 2015.

Pod njegovo taktirko je moška članska reprezentanca dosegla sijajne rezultate, od tretjega mesta na SP 2017, do šestega mesta na OI 2016 in osmega mesta na EP 2018, pri tem pa je dosedanji selektor močno razširil igralski kader.

Po več kot štiriletnem odličnem sodelovanju je v zadnjem času postopoma začelo prihajati do zasičenja znotraj reprezentance, ki bi lahko pomenilo pomembno omejitev in preveliko tveganje za prihajajoče prvenstvo in ostale nastope reprezentance. Predsedstvo RZS je tako ocenilo, da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bi naj ohranile slovenski rokomet na dosedanjem visokem nivoju.

Iskrena zahvala za prispevek

Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Veselinu Vujoviću iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti. Nobenega dvoma ni, da se je Veselin Vujović kot selektor slovenske reprezentance z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega rokometa.

Rokometna zveza Slovenije bo v skladu s postopki svojih organov novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do sredi meseca decembra

Prve informacije so v javnost pricurljale že v torek

Že v torek zvečer je v slovenskih medijih završalo, da Veselin Vujović ni več selektor naše izbrane vrste. Tako je zdaj tudi sam potrdil za makedonsko spletno stran G-Sport in priznal, da je bil nekoliko presenečen nad to odločitvijo.

Veselin Vujović | Foto: Mario Horvat/Sportida Veselin Vujović Foto: Mario Horvat/Sportida "Nisem več selektor"

"Nisem več selektor. Ne vem, kaj bodo navedli v sporočilu za javnost, ampak gre za moj odnos do enega od slovenskih igralcev ob eni od minut odmora na tekmi Zagreba. To bi lahko pripeljalo do odpora drugih igralcev. Pripeljali so me zaradi mojega značaja. Zdaj pa jih moti, da sem tak," je povedal Vujović za omenjeno makedonsko stran.

Na klopi Slovenije od leta 2015

Veselin Vujović je na klop slovenske reprezentance prišel leta 2015. Leta 2016 je slovensko reprezentanco vodil na olimpijskih igrah v Riu, kjer so naši rokometaši končali na šestem mestu. Na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 2017 pa je na našo izbrano vrsto pripeljal do brona.

Veselin Vujović | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Zadnji izbruh pred dobrim tednom

Vujović pa je bil znan tudi po svojih čustvenih izbruhih. Kot kaže, je bila kaplja čez rob, ko se je pred dobrim tednom spravil na slovenskega rokometaša Aleksa Vlaha. "Umri, je*em ti življenje, da ti je*em. Umri že, da mi te ne bo treba več gledati. Umri že …" so bile besede Vujovića, ki so močno odmevale v športnem svetu.

Veselin Vujović
Sportal Veselin Vujović od predsednika zveze dobil "rumeni karton"
Ne spreglejte