Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
24. 5. 2017,
8.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Igor Anić Vid Poteko Celje Pivovarna Laško Branko Tamše

Sreda, 24. 5. 2017, 8.27

6 let, 7 mesecev

Spremembe v Celju

Trener Celja Branko Tamše le za en položaj dobil 30 ponudb

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Liga prvakov Celje PL Kielce | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše pozdravlja prihod izkušenega krožnega napadalca, ki je svoj podpis za slovenske prvake obeležil tudi na Instagramu.

Dejstvo: Celje bo v prihodnji sezoni imelo bistveno mlajšo in bistveno cenejšo ekipo. Odhajajo Blaž Janc, Miha Zarabec, Luka Žvižej, Vid Poteko, Ivan Gajić in Povilas Babarskas. Za zdaj so potrjeni prihodi vratarja Urha Kastelica, ki ima tako ali tako podpisano pogodbo s Celjem, a je trenutno na posoji v Szegedu, prej pa je branil v Mariboru, in mladih Daniela Dušebajeva ter Branka Vujovića.

Igor Anić je poročen s Slovenko. | Foto: Sportida Igor Anić je poročen s Slovenko. Foto: Sportida Prihaja fant, ki je osvajal

Zadnja in najodmevnejša celjska okrepitev je Igor Anić, skoraj 30-letni francoski krožni napadalec s koreninami v Bosni in Hercegovini. Nekdanji zmagovalec lige prvakov, evropski in svetovni prvak prihaja namesto Poteka.

"O Vidu lahko rečem zgolj pozitivne stvari. Igralec, ki je vzgojen v Celju, je s svojim trdim delom je postal naš nosilec igre v obrambi, napredoval tudi v napadu ter si z dobrim delom pri nas zagotovil svoje mesto v reprezentanci.

V zadnjih letih je bil eden glavnih adutov v ekipi Celja in po njegovem odhodu bo zazijala kar velika luknja," je odhod prvega krožnega napadalca pospremil trener Branko Tamše.

"Ravno prav izkušen"

Ta je skupaj z odgovornimi v klubu poskrbel za več kot dostojno menjavo: "Na srečo smo zelo hitro prišli do možnosti, da Bečiriju in Suholežniku priključimo Igorja Anića. Zelo sem vesel, da prihaja, saj gre za igralca, o katerem verjetno ni treba izgubljati preveč besed. Z reprezentanco Francije je osvojil svetovni in evropski naslov, s Kielom evropskega na klubski ravni.

Gre za zelo dobrega pivota tako v napadu kot v obrambi, ravno prav izkušenega igralca, ki je v najboljših igralskih letih. Tako pričakujem, da se bo odlično vklopil v našo ekipo ter da bo zapolnil vrzel, hkrati pa pripomogel k uspehom in uresničevanju naših skupnih ciljev, zato smo lahko zelo zadovoljni."

Igor Anić je podpis pogodbe obeležil tudi na svojem profilu na Instagramu:

 

News...!

A post shared by Igor Anic (@igoranic) on

Če je bil Tamše za klubsko spletno stran izčrpen glede zamenjave na položaju krožnega napadalca, pa je porabil bistveno manj besed ob našem klicu glede nadaljevanja zbiranja ekipe za prihodnjo sezono. Čeprav želi najprej skleniti aktualno – to mu bo še četrtič zapored v Celju in šestič skupaj – uspelo z naslovom prvaka. Razen če Celjani izgubijo tako v Novem mestu kot doma z Gorenjem, kar spada v sfero fikcije.

Zanimanja za Celje ne manjka

"Lahko vam povem, da smo za položaj srednjega zunanjega dobili nekje med 25 in 30 ponudb za različne igralce," je med drugim dejal Tamše. Ponudbe že, a gotovo ne za kikiriki. Mošnjiček pa je vsako leto nekoliko tanjši, tudi na račun vračanja dolgov. V klubu računajo, da bo sanacija končana do konca prihodnje sezone.

Reprezentant Tilen Kodrin postaja levo krilo številka ena. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Reprezentant Tilen Kodrin postaja levo krilo številka ena. Foto: Žiga Zupan/Sportida
Nič konkretnega torej o Luki Mitroviću, ki se je pred časom le skrivnostno nasmehnil na vprašanje, ali je v pogovorih s Celjani. Njegova ločitev z Gorenjem naj bi bila praktično že urejena.

Kaj pa zamenjava za Luko Žvižeja? Na njegov položaj bo napredoval Tilen Kodrin, ki bo dobil menjavo predvidoma iz klubskih vrst. Kar nekaj časa pa se že vleče dialog med Celjem in Krko glede Jana Jurečiča. Posel še ni sklenjen niti prečrtan, zdi pa se, da bo nekdanji mladinski reprezentant vendarle igral v Zlatorogu.

Ne spreglejte