Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2022,
12.32

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Rokometna liga prvakov Rok Plankelj Miroslav Benicky Celje Pivovarna Laško

Petek, 3. 6. 2022, 12.32

1 leto, 10 mesecev

CPL z novim direktorjem

Slovenski prvaki ob novostih napovedali odkrit boj za ligo prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Miroslav Benicky | Miroslav Benicky bo po novem direktor CPL. | Foto RK Celje Pivovarna Laško

Miroslav Benicky bo po novem direktor CPL.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Po koncu sezone, v kateri so osvojili naslov slovenskega prvaka, so se v taboru Celja Pivovarne Laško odločili za nekaj sprememb. Potem ko se je s položaja direktorja kluba poslovil Rok Plankelj, bo to vlogo od zdaj opravljal Miroslav Benicky. Ob tem so Celjani odločno napovedali, da se bodo v prihajajoči sezoni znova borili za mesto v ligi prvakov.

Naslov državnih prvakov Celju Pivovarni Laško prinaša nastop v evropski ligi EHF, saj Slovenija ni uvrščena dovolj visoko, da bi imela zagotovljeno mesto v ligi prvakov. To ima zagotovljeno deset klubov, mest v tekmovanju pa je 16. Za preostalih šest se lahko torej posamezne zveze prijavijo, EHF pa jih odobri oziroma zavrne po pregledu različnih kriterijev. To možnost bo izkoristil tudi celjski klub, ki se bo prijavil v najelitnejše tekmovanje, upravni odbor pa je na včerajšnjem zasedanju to tudi potrdil. RK Celje Pivovarna Laško se bo prek zveze prijavil za mesto v najvišjem klubskem tekmovanju.

Druga pomembna zadeva pa je bila predstavitev kandidata za novega direktorja kluba, potem ko se je s tega položaja z 31. majem poslovil Rok Plankelj. Upravnemu odboru se je predstavil 38-letni Miroslav Benicky, do pred kratkim direktor RK Tatran Prešov (od leta 2017/18). Upravni odbor ga je po predstavitvi in razpravi potrdil za novega direktorja celjskega prvoligaša, pri katerem bo začel delati 1. avgusta.

"V prvi vrsti mi je velika čast in privilegij, da mi je klub izkazal zaupanje za imenovanje na funkcijo direktorja najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba. Sam pojem RK Celje Pivovarna Laško predstavlja tradicijo ter uspehe, s tem pa tudi odgovornost in obvezo do nadaljnjega trdega dela. Tako kot vse okoli nas se tudi rokometni svet spreminja in prinaša vsakodnevne izzive. Prepričan sem, da bomo z borbenostjo igralcev in podporo strastnih celjskih navijačev dosegali zastavljene cilje. Pri tem se bomo naslonili na izkušnje vseh ljudi v klubu in predanost klubskih partnerjev. Veselim se pravih športnih bojev in skupnih rokometnih užitkov v dvorani Zlatorog," je ob novem nazivu povedal Benicky.

Preberite še:

slovenska rokometna reprezentanca, trening, Uroš Zorman
Sportal Znani so sredozemski tekmeci Zormanove čete
Dragan Adžić
Sportal Selektor na priprave za tekmo z Dansko povabil 24 igralk
Celje Pivovarna Laško
Sportal Konec je, v Celju praznujejo
Ne spreglejte